در این آئیننامه انضباطی که در تاریخ آذر 89 از سوی سهراب رضائی رئیس مجتمع آموزش عالی پیامبر اعظم (ص) به دانشکده تربیت دبیر فنی، آموزشکده فنی و حرفهای، کشاورزی، تربیت بدنی و مراکز تربیت معلم ابلاغ شد، آمده است: به پیوست نامه شماره ک. م در تاریخ آبان 89 وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری در خصوص آئیننامه انضباطی دانشجویان به انضمام مصوبه پانصد و شصت و ششمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ خرداد 89 در خصوص راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف ارسال میشود و اعلام میشود نظر به اهمیت موضوع، توجه به آئین نامه فوقالذکر و رعایت آن مورد انتظار است.
مصادیق غیر مجاز برای دختران
این بخشنامه اعلام میکند: استفاده از کلاه بدون مقنعه، پوشاندن کامل موی سر، گردن، سینه و هر جای دیگر بدن به جز صورت و دستها تا مچ ضروری است؛ پوشیدن روسریهای نازک، کوتاه و جوراب نازک، استفاده از دامن به جز برای افراد خاص مانند زنان باردار، شلوارهای چسبان و کوتاه، طلا و جواهراتی که مستلزم سوراخ کردن قسمتی از بدن هستند به جز گوشواره، بلند بودن ناخن بیش از معمول، استفاده از ناخن مصنوعی، جواهرات ناخن یا طرحهای هنری روی ناخن و لاک، استفاده از جواهرات و زیورآلات غیر معمول مانند زنجیر پا و نگینهای دندان ممنوع است.
آرایش صورت و مو به طور غیر متعارف مانند تاتو کردن، بافتن مو و درست کردن مو به صورت تیغ تیغی، مانتوهای نامناسب مانند مانتوهای کوتاه بالاتر از زانو، مانتوهای بلند دارای چاک بالاتر از زانو، مانتوهای تنگ و چسبان و مانتو با رنگهای تند و زننده و چادرهای نامناسب مانند چادرهای نازک و توری از مصادیق غیر مجاز برای دختران است.
مصادیق غیرمجاز برای پسران
این بخشنامه میافزاید: استفاده از کراوات و پاپیون، استفاده از البسه زنانه، شلوارهای کوتاه، چسبان، تنگ و نازک، استفاده از زیورآلات، گردن بند، زنجیر، مچبند، دستبند، گوشواره، لاک و انگشتر طلا (به استثنای حلقه ازدواج) و استفاده از رنگها و آرایشهای مو به صورت تند و زننده ممنوع است.
بلند بودن مو بیش از حد معمول به طوری که از یقه لباس پایینتر بیاید، استفاده از کلاه ورزشی، کلاههای نامتناسب با محیط دانشگاه، برداشتن ابرو، تاتو و رنگ کردن آن، لباسهای اندامی مردانه، تنگ و چسبان با آستین خیلی کوتاه مانند حلقهای یا رکابی مصادیق غیر مجاز برای پسران دانشجو است.
مصادیق غیر مجاز برای دختران و پسران
در این بخشنامه آمده است: مچبندهای دست و پا غیر متعارف که دارای نقوش زننده، علائم گروههای ضد اسلام، ضد انقلاب و ضد اخلاق و یا رنگدار، پولکدار، چراغدار، قفلدار و زنجیر دار هستند، استفاده از پیشانیبند، شال و دستمال گردن، کمربند، انگشتر و کیفهایی که دارای نقوش و نوشتههایی با حروف لاتین و زننده یا دارای علامت گروههای ضد اسلام، ضد انقلاب و ضد اخلاق باشد، ممنوع است.
استفاده از لباسهایی که روی آن تصاویر زن، الفاظ رکیک، عبارات عاشقانه و مبتذل، تصاویر فکاهی، پوچ و بیمعنا، شعارهای قومی و نژادی، آرم و نشانههای ضد اسلام، ضد انقلاب و گروههای خاص حاوی تبلیغات تجاری که بر اساس هنجارهای اجتماعی میتواند زننده یا توهینآمیز تلقی شوند یا محیط آموزشی را خصمانه سازد، خالکوبی در نواحی قابل رؤیت بدن، استفاده از لباسها و آرمهایی که متعلق به گروههای خاص انحرافی از جمله رپ و هوی است، تاتو صورت (لب، ابرو و چشم) مصادیق غیر مجاز برای دختران و پسران دانشجو است.
پوشش مناسب در دانشگاه
در این بخشنامه در خصوص پوشش در دانشگاهها آمده است: لباسها همواره باید ساده و آراسته، با وضعیت مناسب و در شأن دانشگاه بوده و با لباسهای سایر محیطها نظیر جشنها و محیطهای تفریحی و ورزشی متفاوت و به دور از مدلهای افراطی باشد، رنگ لباسها باید متعادل بوده و تند و زننده نباشد بهگونهای که موجب جلب توجه نشود، لباسهای مورد استفاده در دانشگاه باید از مصادیق لباسهای غیر مجاز نباشد.
کفشها باید ساده و در شأن و منزلت دانشگاه باشد، کفشهای صندل و دمپایی، پاشنههای خیلی بلند (بالای ? سانتی متر)، پوتینهای بلند (تا زانو) در صورتی که بر روی شلوار پوشیده شود و کفشهایی که در مهمانیها و مجالس ویژه استفاده میشود در محیط دانشگاه نباید پوشیده شود، پوشیدن جوراب در محیط آموزشی لازم است، رنگ جورابها و کفشها باید متعادل بوده، تند و زننده نباشد.
جواهر و زیورآلات مورد استفاده در محیط آموزشی باید از مصادیق مجاز مانند حلقه ازدواج و ساعت باشد؛ استفاده از مواد معطر ملایم مجاز است.
بهداشت و پاکیزگی فردی شرط لازم برای دانشجویان است، آرایشهایی که جنبه زیبایی، جلب توجه دیگران را دارد در محیط آموزشی ممنوع است مانند استفاده از پروتز و ژل برای پسران و لوازم آرایشی صورت برای دختران.
طول ناخنها باید مناسب باشد ضمن اینکه استفاده از لاک، ناخن مصنوعی و جواهرات ناخن ممنوع است و آرایش و پیرایش موها باید مناسب با شأن دانشگاه باشد.
پوشش مختص به بخشهای بالینی، حرفهای و آزمایشگاهی
این بخشنامه در خصوص پوشش مختص به بخشهای بالینی، حرفهای و آزمایشگاهی میافزاید: پوشیدن لباس فرم در بخشهای بالینی و حرفهای ضروری و لازم است؛ پوشیدن لباسهای فرم خیلی تنگ و یا خیلی گشاد مجاز نیست و ضخامت لباسهای فرم باید به گونهای باشد که از ورای آن لباسهای زیر مشخص نباشد (از پوشیدن لباس زیر به تنهایی و یا لباسهای رکابی و حلقهای که قسمتی از بدن مشخص میشود باید خودداری شود).
لباسها باید تمیز و مرتب باشد به خصوص لباسهایی که در محیط بیمارستان استفاده میشود؛ پوشیدن جوراب با ضخامت مناسب و کفش با پاشنه مناسب ضروری است، استفاده از جواهرات و زیورآلات در محیطهای بالینی، کارآموزی و کارورزی باید از مصادیق جواهرات و زیورآلات مجاز باشد و استفاده از عطر و ادکلن با بوهای تند در بخشهای بالینی ممنوع است؛ آرایش صورت و بلندی ناخنها در بخشهای بالینی و تشخیصی ممنوع است.
منبع: فارس