هنوز ساعتی از اعلام نتایج انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری دهم نگذشته بود، که حامیان میرحسین موسوی، یکی از کاندیداهای اصلاحطلب، به بهانه تقلب در انتخابات، برخی از نقاط تهران را به آشوب کشیدند.
آنان پیش از هر اقدام قانونی ترجیح دادند که سطلهای آشغال، اتوبوسها و سواریهای شخصی را به آتش بکشند و برای نشان دادن پشتوانه محکم خود، به بانکها و فروشگاهها حملهور شوند تا با برافروختن خشم خسارتدیدگان، بر دامنه بینظمیهای خود بیفزایند.
در یان میان اطرافیان موسوی نه تنها حامیانشان را از حضور در خیابانها و اعتراض قانونی باز نداشتند که حتی به جای تمکین از نظر و تاییدیه رهبر انقلاب بر سلامت انتخابات، با صدور بیانیهها و نامههای اعتراضآمیز خطاب به مردم، مراجع تقلید و علما، اوباش خیابانی را برای ادامه اعتراض خیابانی تحریک کردند.
حمایت از آشوبگران و دامن زدن به اغتشاش در برخی از نقاط کشور در حالی صورت گرفت که آخرین نخست وزیر کشور تا امروز هیچ اعتراض و شکایت مستندی به شورای نگهبان ارسال نکرده بود و تنها عنوان میکرد که "نتیجه انتخابات برخلاف انتظار او بوده است."
اما با گذشت سه روز از آشوب های خیابانی، میرحسین موسوی ترجیح داد که اعتراض خود را درباره نتیجه انتخابات به شورای نگهبان ارائه کند.
این اقدام میرحسین موسوی پس از دیدار با رهبر معظم انقلاب صورت گرفت. موسوی که روز گذشته به دیدار آیتالله خامنهای رفته بود، ضمن ارائه گزارشی، دیدگاه خود را درباره روند انتخابات بیان کرد.
رهبر معظم انقلاب در این دیدار با تأکید بر لزوم حفظ آرامش و متانت و پیگیری مسائل از طریق شورای نگهبان به عنوان مرجع قانونی رسیدگی به شکایات انتخاباتی، اظهار داشتند:به یاری پروردگار انتخابات با اتقان، صحت و آرامش خوبی برگزار شد و شما هم مسائل مورد نظر را از طریق قانونی پیگیری کنید.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تحریکات دشمن و برخی طراحیهای پشت صحنه برای به آشوب کشاندن خیابانها خطاب به آقای موسوی افزودند: جنس شما با این گونه افراد متفاوت است و لازم است کارها را با متانت و آرامش پیگیری کنید.
پس از این دیدار موسوی همانند محسن رضایی، دیگر نامزد انتخابات، اعتراض خود را به شورای نگهبان تحویل داد. رضایی روز گذشته در نامهای به شورای نگهبان مدعی شده بود که آرای او نه 500 هزار که بین 5/3 تا 5/7 میلیون رای است.
خبر اولین حرکت قانونی آخرین نخست وزیر کشور پس از انتخابات را عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد.
او روز گذشته با اشاره به اعتراض میرحسین موسوی و محسن رضایی به نتیجه انتخابات این دوره، گفت: عصر امروز این دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری دهم اعتراض خود را نسبت به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری به شورای نگهبان تقدیم کردند.
کدخدایی با بیان اینکه میرحسین موسوی در اعتراض خود به شورای نگهبان نسبت به هفت مورد معترض است، گفت: موسوی در اولین اعتراض خود تأکید کرده که در مناظرهها مطالبی گفته شده که اتهام علیه شخصیتهای نظام بوده است.
البته بر اساس گفتههای سخنگوی شورای نگهبان، موسوی توضیح نداده که این مورد چگونه به تقلب در انتخابات ارتباط پیدا میکند.
کارشکنی مسئولان فرمانداریها در ارائه کارت ناظرین انتخاباتی، اعلام نتایج قبل از تجمیع دستی آراء، توزیع نامناسب تعرفههای انتخاباتی در شعب اخذ رأی شهرهای شیراز و تبریز و تبلیغات اضافی احمدینژاد در صداوسیما از جمله شبهاتی است که از نظر مهندس موسوی به انتخابات وارد است.
میرحسین اما از "تیتر سایتهای رجانیوز، فارس و ایرنا مبنی بر پیروزی احمدینژاد در انتخابات" نیز غافل نشده و از آنها به عنوان دیگر مورد اعتراضی خود نام برده است. او در عین حال به تیترها و مصاحبههای سایتهای حامی خود که حتی پیش از پایان رایگیری عنوان "پیروزی مهندی موسوی در انتخابات" را بر پیشانی خود چسباندند، هیچ اشارهای نکرده است.
این در حالیست که علاوه بر این، فاتح، رئیس کمیته تبلیغات و فرشاد مومنی، مشاور میرحسین، هردو از پیروزی قطعی مهندس موسوی خبر داده بودند. حتی محمد خاتمی از حامیان برجسته موسوی در آخرین ساعات روز 22 خرداد، پیروزی میرحسین را در انتخابات به او تبریک گفت.
آخرین نخست وزیر کشور در ادامه نامه خود "نقض ماده 40 جرائم نیروهای مسلح و استفاده از نظامیان و بسیج در میتینگهای تبلیغاتی احمدینژاد" را از دیگر موارد اعتراضی نسبت به انتخابات ریاست جمهوری ذکر کرده اما همانند اکثر موارد فوق هیچ سندی را ضمیمه این ادعای خود نکرده است.
از این رو نامه میرحسین طبق قوانین نمی تواند مورد رسیدگی قرار گیرد چرا که شورای نگهبان موظف است تنها به اعتراضاتی رسیدگی کند که که مستند باشند. با این حال شورای نگهبان این اعتراض را پذیرفته و در دستور کار قرار داده است. کدخدایی تنها دلیل توجیه این کار غیرقانونی را "ایجاد اطمینان" برای کاندیداها عنوان کرده است.
با تمام این اوصاف اعتراضات غیر مستند میرحسین موسوی، هرگز نمیتواند مردم و مجریان انتخابات را قانع و فاصله بیش از 11 میلیونی آرای او را با احمدینژاد را "پر" کند. شاید به همین دلیل بود که مهدی کروبی، پس از مشاده فاصله زیاد آرای خود با سایر کاندیداها، از اعتراض به شورای نگهبان منصرف شد.