با توجه به اینکه نگهداشت و حفظ خود و خانواده از انحرافات لازم است. امّا روز به روز شبهاتی از اقصی نقاط جهان، به وسیله رسانههای مختلف منتشر میشوند که احیانا در دل خود و یا خانواده تاثیرگذارند به طوری که زمینه انحراف از مسیر الهی میشود ولی چگونه خود و افراد خانواده را در برابر شبهات روز بیمه کنیم؟ ادامه مطلب...
نقشهکشیدن برای درآمد بیشتر .... این آلودگی و نکبتی روحی است که بزرگترین سد راه تکامل انسان میشود. مثل پرندهای میماند که به پایش سنگی ببندند. هرچه این سنگ بزرگتر باشد بیشتر مانع از پرواز میشود. پرنده هنر پرواز و ابزارهای آن را دارد؛ اما سنگ مانع میشود. ادامه مطلب...
در آیات قرآن و روایات مختلف مواردی مطرح شده است که مفسرین معتقدند به مردم ایران اشاره دارد. آیه 54 سوره مائده، آیه 3 سوره جمعه و آیه 38 سوره محمد از جمله این آیات هستند. ادامه مطلب...
خدایی که قدرت دارد ذرات پراکنده خاک انسانها را در قیامت از نقاط مختلف جهان جمعآوری کند، به آسانی میتواند یاران مهدی را در یک روز و یک ساعت برای افروختن نخستین جرقههای انقلاب به منظور تاسیس حکومت عدل الهی و پایان دادن به ظلم و ستم، جمع نماید.
و برای هر کس قبلهای است که به آن سوی رو میکند. (بنا بر این دربارهء جهتِ قبله گفتگو نکنید و به جای آن) در نیکیها و اعمال خیر بر یکدیگر سبقت جویید. (و بدانید) هر جا که باشید، خداوند همه شما را (در محشر) حاضر میکند، همانا خداوند بر هر کاری تواناست.
برای کلمهِ «وجْهَةٌ» دو معناست: قبله و طریقه. اگر این کلمه را همانند اکثر مفسّران به معنای قبله بگیریم، معنای آیه همان است که ترجمه کردهایم. امّا اگر کلمهِ «وجْهَةٌ» را به معنای طریقه و شیوه بگیریم، معنای آیه این است: برای هر انسان یا گروهی، راه و طریقی است که به سوی همان راه کشیده میشود و هر کس راهی را سپری میکند. و این معنا نظیر آیه ی 84 سوره ی اسراء است که فرمود:
«کُلٌّ یَعْمَلُ عَلى شاکِلَتِهِ» بعضى مفسّران، مراد از «َهو» در «هو مُوَلِّیها» را خدا دانستهاند که در این صورت معنای آیه چنین میشود: هر کس قبلهای دارد که خداوند آن را تعیین کرده است.
پیامهای آیه:
1 ـ هر امّتی قبلهای داشته و مسئله قبله، مخصوص مسلمانان نیست. ِ «کُلٍّ وِجْهَةٌ»
2 ـبحثهای بیهوده را رها کنید و توجّه و عنایت شما به انجام کارهای خیر باشد. «َاسْتَبِقُوا الْخَیْراتِ»
3 ـ به جای رقابت و سبقت در امور مادّی، باید در کارهای خیر از دیگران سبقت گرفت. َ «اسْتَبِقُوا الْخَیْراتِ»
4 ـ روز قیامت، خداوند همه را یک جا جمع خواهد کرد و این نمونهای از مظهر قدرت الهی است. َ «أْتِ بِکُمُ اللَّهُ جَمِیعاً»
و اما روایاتی در همین باب:
در روایات متعددی که از ائمه اهل بیت (علیهم السلام) به ما رسیده جمله " ایْنَ ما تَکُونُوا یَأْتِ بِکُمُ اللَّهُ جَمِیعاً " به اصحاب حضرت مهدی (علیه السلام) تفسیر شده است.
از جمله در کتاب " روضه کافی" از " امام باقر" علیه السلام میخوانیم که بعد از ذکر این جمله فرمود:
" منظور اصحاب امام قائم علیه السلامند که سیصد و سیزده نفرند، به خدا سوگند منظور از" امة معدودة" آنها هستند، به خدا سوگند در یک ساعت همگی جمع میشوند همچون پارههای ابر پائیزی که بر اثر تند باد، جمع و متراکم میگردد"! (نور الثقلین جلد 1 صفحه 139)
از امام" علی بن موسی" الرضا علیه السلام نیز نقل شده: به خدا سوگند هنگامی که مهدی علیه السلام قیام کند تمام پیروان ما را از تمام شهرها گرد او جمع میکند.
و در برخی روایات ذیل این آیه آمده: در زمان ظهور امام زمان علیه السلام علاقمندان آن حضرت، از اطراف و اکناف جهان یک جا در حضور ایشان جمع خواهند شد. (تفسیر نور الثقلین، ج 1 ص 139)
بدون شک این تفسیر از مفاهیم" بطون" آیه است، چرا که میدانیم طبق روایات، آیات قرآن گاه معانی متعددی دارد که یک معنی ظاهر و همگانی عمومی است، و دیگری معنی درونی و به اصطلاح بطن آیه است، که جز پیامبر ص و امامان ع و کسانی که خدا بخواهد، از آن آگاه نیستند.
به تعبیر دیگر: در حقیقت این روایات اشاره به آن است، خدایی که قدرت دارد ذرات پراکنده خاک انسانها را در قیامت از نقاط مختلف جهان جمعآوری کند، به آسانی میتواند یاران مهدی را در یک روز و یک ساعت برای افروختن نخستین جرقههای انقلاب به منظور تاسیس حکومت عدل الهی و پایان دادن به ظلم و ستم، جمع نماید.