مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : چهارشنبه 88/7/8
نظر
با نزدیک شدن "م.ه " به موسوی و بعد از انتخابات متوجه شدم که آشوب‌های خیابانی بی‌ربط با این فرد نیست.
  جوان نوشت؛‌ "م.ک " یکی از اعضای ستاد میرحسین موسوی در انتخابات دهم ریاست جمهوری اظهار داشت: "تابستان سال گذشته متوجه شدیم که آقای موسوی احتمالا وارد صحنه انتخاباتی خواهد شد و تا امسال منتظر چنین صحنه‌ای ماندیم. ما با تعدادی از جوانان دیگر بدون هیچ توقع مالی و با خلوص نیت و علاقه فعالیت خود را در ستاد انتخاباتی ایشان شروع کردیم. "
وی درباره سیر تغییرات کیفی در رابطه اعضاء ستاد با موسوی تصریح کرد: "در ابتدا کارها خیلی خوب پیش می‌رفت، نظراتمان را که به آقای موسوی می‌دادیم، خوب گوش می‌کرد، می‌پذیرفت و عمل می‌کرد و روحیه نقدپذیری هم داشت ولی در این اواخر با نزدیک شدن به هفته‌های پایانی انتخابات روحیه ایشان کاملا تغییر کرد. در ابتدا علت آن را متوجه نشدیم. ولی کمی که از این قضایا گذشت متوجه شدیم که با افرادی که به ستاد انتخاباتی ایشان نزدیک شده‌اند روحیه ایشان تغییر کرده است و دیگر امثال آقای بهشتی تأثیر آنچنانی در روند داشتند. "
"م.ک " در ادامه اذعان داشت: "به ویژه نزدیک شدن "م.ه " به ایشان سوالات متعددی در ذهن ما ایجاد کرد و من بعد از انتخابات متوجه شدم که آشوب‌های خیابانی بی‌ربط با این افراد نیست. "
وی افزود: "من به عنوان کسی که سوابق و روحیات موسوی را می‌پسندید، انتظار داشتم پس از سخنان مقام معظم رهبری در نماز جمعه تهران، ایشان در کنار نظام قرار گیرد ولی در نقطه مقابل نظام قرار گرفت که این کار برای من و امثال من ضربه سختی بود. "
"م.ک " فرزند یکی از اعضای نزدیک به مجمع روحانیون از اینکه نتیجه همه علاقه مندی، ارادت و فعالیت‌هایش به آشوب‌های خیابانی تبدیل شده و در اثر این آشوب‌ها افرادی شهید و کشته و مجروح
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : سه شنبه 88/7/7
نظر
مرد خاکستری اصلاحات که در فضایی امن مشغول ایجاد اختلال در فضای کشور است در تازه ترین تز خود به بازسازی گروه های از هم پاشیده اصلاح طلب پرداخته است. 

"خ" که با تشکیل لژ خاکستری عملا هماهنگی و مدیریت اغتشاشات را بر عهده داشته است پس از رسوایی اعترافات هم کیشان خود در دادگاه ایده تشکیل "جی 7" را به اصلاح طلبان داده است. بر این اساس، هفت گروه "مجمع روحانیون، سازمان مجاهدین انقلاب، حزب مشارکت، حزب کارگزاران، حزب کار، مردم سالاری و حزب همبستگی" از این پس با برنامه هایی منظم به رتق و فتق امور اصلاح طلبان خواهند پرداخت .

در اولین گام از سلسله برنامه های جی 7 با توجه به رسوایی به بار آمده از اعترافات دستگیر شدگان بر خلاف نوشته ها و مواضع جسته وگریخته نویسندگان و سایت های حامی اصلاح طلب که به انتقاد از کسانی چون محمد علی ابطحی پرداخته بودند،مقرر شد این گروه پس از آزادی سران اغتشاش از زندان به تجلیل از زحمات دستگیر شدگان پرداخته و حتی در جلسات خصوصی نیز از آنها انتقاد نکند. در این جلسه تصمیم گرفته شده که در ایام بازداشت به خانواده های این زندانیان نیز سرکشی ویژه شده و از آنان دلجویی شود.

این رویکرد از آن رو دنبال می شود که با این حربه نشان داده شود این اعترافات تحت فشار انجام شده و ما با آن مخالفیم و ضمناً از خود چهره ای دموکراتیک و در نهایت آرامش به نمایش بگذارند. 

اما در تصمیم دیگر این جلسه، مقرر شد جلسات صبحانه اصلاح طلبان که دو سالی است هر دو هفته یک بار و روزهای پنج شنبه در منزل یکی از شرکت کنندگان برگزار می شود پس ازمدتها تعطیلی باز به راه افتاده و به زودی با اضافه شدن چهره های جدید به کار خود ادامه خواهد داد. در این جلسات چهره هایی چون: موسوی لاری، محمد صدر، رضا خاتمی، دهاقانی، نعیمی پور، خانیکی، حسین باقری، آرمین، ابطحی، تاج زاده، امین زاده، شریعتی، عرب سرخی و میردامادی شرکت می کردند.
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : سه شنبه 88/7/7
نظر
اثبات کذب بودن ادعاهای اخیر دبیرکل حزب اعتماد ملی و افشای پشت‌پرده آن‌ها هم باعث نشد که مهدی کروبی دست از سوژه‌سازی برای رسانه‌ها بردارد و از نامه‌نگاری‌های خبرساز منصرف شود.

کروبی روز گذشته هم قلم جنجال‌برانگیزش را برداشت اما این بار نیز مخاطبی جز هاشمی رفسنجانی پیدا نکرد که به او نامه بنویسد.

البته جنس نوشته‌های او در نامه‌ای که به رئیس مجمع تشخیص نوشته با نامه‌های پیشین متفاوت است.

نفر چهارم انتخابات ریاست جمهوری دهم در این نامه از اجلاسیه اخیر مجلس خبرگان رهبری انتقاد کرده و از مطرح نشدن مسائل مورد نظر خود در آن ناراضی است: "آنچه در این مجلس باید مطرح می‌شد، مطرح نشد و آنچه باید توسط اعضای آن مجلس مورد کنکاش قرار می‌گرفت، مورد کنکاش قرار نگرفت."

به گفته کروبی "ماحصل این اجلاس صرفاً چند سخنرانی و صدور بیانیه‌یی بود که بدون برگزاری اجلاس و جمع شدن اعضا هم می‌شد آن را انجام داد."

آنچنان که کروبی در نامه خود عنوان کرده، او انتظار داشته است که اعضای مجلس خبرگان همانند او و دوستانش، در قبال مسائل موجود رفتار و موضع‌گیری کنند.

البته روی سخن کروبی در این باره با هاشمی رفسنجانی است : "اجلاس خبرگان برگزار می‌شود و شما نه سخنی در انتقاد از شرایط حاکم بر کشور بر زبان می‌آورید و نه انتقادی را بنا به وظیفه خود منتقل می‌کنید."

با توجه به رفتارهای متفاوت شیخ در ماه‌های اخیر، شاید تا اینجای نامه او چندان عجیب نباشد اما جملات توهین‌آمیز او درباره اعضای مجلس خبرگان، گام جدیدی در مواضع او محسوب می‌شود.

کروبی که خود در سال 1377 با ناکامی در آزمون علمی مجلس خبرگان، از ورود به آن بازماند، در ادامه، حلقه دیگری بر "زنجیر اهانت"‌های اخیر به مسئولان نظام افزود و طی آن مجلس خبرگان را "نهادی بی‌اثر" خواند: "در یک کلام مجلس خبرگان که ممتاز ترین نهاد نظارتى در نظام جمهورى اسلامى باید باشد به نهادى بى اثر تبدیل شد."

او حتی پا را از این فراتر گذاشته و در سخنانی از جنس اهانت‌های اخیر شیخ یوسف صانعی به مراجع تقلید، اعضای مجلس خبرگان رهبرى را به "فرار از مسائل موجود" و "سر زیر برف کردن" متهم کرده است: "گمان نمى کردم که در این اجلاس، خبرگان ملت، بحران مبتلا به کشور را فتنه بخوانند و چنین به امید پاک کردن صورت مسئله، سر خویش را زیر برف کنند."

دبیر کل حزب اعتماد ملی همچنین در بخش دیگری از این نامه‌، به نامه اولش خطاب به هاشمى رفسنجانى اشاره کرده و بدون بیان نتایج بررسی آن از سوی هیئت سه‌نفره، گفته است: "متاسفانه آن نامه اثرى در مسئولان نکرد و دیدید که بى‌توجهى و بى‌حرمتى به حقوق مردم، چه آتشى به خرمن اعتماد زد و چه آبرویى از نظام ما زایل کرد."

این نامه شیخ اصلاحات همانند نامه پیشین او به هاشمی رفسنجانی، تاکنون واکنشی از سوی او و دیگر اعضای مجلس خبرگان نداشته است.

اما کروبی در حالی مدعی شده، بی‌توجهی به نامه اول او آبروی نظام را زایل کرده که هم‌زمان با آنکه نامه خود را رسانه‌ای کرد، تمام اظهارات و اتهامات او علیه نظام با پوشش گسترده و هماهنگ رسانه‌های ضد ایرانی همراه و حتی به ادعای این رسانه‌ها سندی برای بی‌آبرویی نظام خوانده شد.

با این وجود رئیس قوه قضاییه با تشکیل هیئتی سه‌نفره، دستور بررسی دقیق ادعاهای او را با حضور خودش بررسی صادر کرد.

اگرچه گزارش نهایی این هیئت از کذب بودن ادعاهای کروبی حکایت داشت اما او به گزارش مستند آنان توجهی نکرد و در نامه‌ای که در رسانه‌های اپوزیسیون منتشر کرد، بار دیگر بر اتهامات خود علیه نظام تاکید ورزید.

گفتنی است، هیئت سه نفره قضایی در پایان گزارش خود از آیت‌الله لاریجانی خواسته بودند که بصورت عادلانه با کروبی برخورد قانونی شود اما با وجود موافقت رئیس قوه قضاییه با این درخواست، تاکنون کاری در این زمینه صورت نگرفته است.


نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : سه شنبه 88/7/7
نظر
دروغ، یکی از گناهان کبیره و از جمله رفتارهای منفور و زشت در فرهنگ ایرانی است. روایت شده است که مردی خدمت پیامبر (ص) رسید، عرض کرد نماز نمی خوانم و عمل منافی عفت انجام می دهم، دروغ هم می گویم! کدام را اول ترک گویم؟ پیامبر (ص) فرمودند: دروغ را...
 


دروغ آقای احمدی‌‌نژاد

برخی چهره‌های سیاسی و رسانه‌های مخالف دولت فعلی، آقای دکتر احمدی‌‌نژاد را به دروغگویی متهم می‌کنند. شاخص ترین این اتهامات را آقای موسوی در مناظره با ‌آقای کروبی بیان کرد. جایی که با ارایه اسنادی از بانک مرکزی، نرخ تورم را 25 درصد اعلام و تاکید کرد آقای احمدی‌نژاد با اعلام 15 درصدی نرخ تورم ، علنا و بی‌پروا دروغ گفته است.

شاید آقای موسوی در آن لحظه نمی‌دانست که دو تعریف و دو نوع محاسبه نرخ تورم وجود دارد: یکی میانگین نرخ تورم یکسال گذشته که در خرداد 88 این رقم 25 درصد بود و دیگری نرخ تورم نقطه به نقطه ( مقایسه سطح عمومی قیمتها در نقطه زمانی خاص با سطح عمومی قیمتها در همان نقطه زمانی خاص در سال گذشته) در پایان خرداد 88 این رقم 15 درصد بود. هر دو رقم، تعبیری از نرخ تورم را ارایه می‌دهند.

ادبیات و نوع سخن گفتن‌ آقای احمدی‌نژاد به گونه‌ای است که گاهی در بیان آنچه می‌خواهد تشریح کند، اغراق می‌کند. توصیف اغراق گونه از حالت مستمعین سخنرانی‌ ایشان در سازمان ملل برای آیه ا... جوادی آملی نمونه‌ای از این اغراق گویی‌ها است. آنجا که مدعی شد مستمعین حتی پلک نمی‌زدند. نمونه دیگر، اغراق رییس جمهور در بیان یکجانبه نگری غرب در مساله حقوق بشر طی سخنرانی در مراسم روز قدس امسال بود. آنجا که گفت : وقتی پای گربه در کشورهایی مثل ما که علیه سیاست های آنها هستند زیر ماشین شهرداری می رود قطعنامه حقوق بشر صادر می‌کنند...

طبعا منظور آقای احمدی‌نژاد از این جمله، توجه دادن مخاطب به رفتار دوگانه غرب در مساله حقوق بشر است نه اینکه غربی‌ها واقعا برای پای گربه‌ای قطعنامه صادر می‌کنند. همینطور وقتی ایشان می‌گویند در فلان کشورها از ما برنامه خواسته‌اند و یا اینکه وقتی می‌گویند فلان آقا مثل هلو می‌ماند. آدم می‌خواهد ایشان را بخورد، قاعدتا منظورشان واقعا خوردن یک آدم (!) نیست، بلکه با تشبیه و استعاره می‌خواهند منظورشان را به مخاطب خود انتقال دهند.

در فرهنگ ایرانی، این نوع اغراق گویی، معمولا دروغ تلقی نمی‌شود. مردم کوچه و بازار آنرا «خالی‌بندی» و اهل ادب و فرهیختگی ، آنرا «مبالغه» می‌نامند.

این قبیل سخنان و یا حتی بدتر از آن‌ها از آقای رئیس جمهور طی سالهای گذشته موارد دیگری هم وجود دارد که به همین موارد اکتفا می کنیم. البته مبالغه و اغراق گویی برای رییس جمهور کشورمان هرگز پسندیده نیست حتی اگر به قصد تشبیه و استعاره یا جلب توجه مخاطب و یا حتی ادخال سرور بیان شود، چه رسد به دروغ.
 
دروغ‌های آقای موسوی

میرحسین موسوی در بهار 88 پس از دو دهه عزلت و گوشه‌نشینی سیاسی ناگهان به شکلی پر سر و صدا در صحنه سیاست و رسانه‌های کشور ظاهر شد اما متاسفانه ایشان هم از دروغگویی دور نماند.

به عنوان نمونه آقای موسوی در سوم اردیبهشت ماه در پاسخ به دانشجوی مشهدی درباره علت غیبت 20 ساله‌اش گفت که رسانه ملی در این مدت به سراغ او نرفته است. جمله‌‌ای که همه خبرنگاران با سابقه صدا و سیما و غیر صدا و سیما می‌دانند که واقعیت ندارد. آقای موسوی همچنین در سخنرانی‌های انتخاباتی بطور مکرر از هزینه‌شدن 300 میلیارد دلار درآمد نفتی در دولت نهم خبر می‌داد که البته این رقم نیز مبالغه آمیز بود. علاوه بر این اگر بیان رقم 15 درصدی تورم توسط آقای احمدی‌نژاد دروغ باشد، همچنان که دلیل آن در ابتدای این نوشتار ارایه شد، بیان رقم 25 درصدی تورم هم توسط آقای موسوی هم دروغ بوده است. البته همچنان که ذکر آن رفت هیچ کدام از این دورقم دروغ تلقی نمی‌شود.

بهتر است این بیانات غیرواقعی آقای موسوی را از نوع احمدی‌نژادی آن یعنی اغراق گویی و مبالغه بدانیم. چرا که به هر حال باید به مسلمان با حسن ظن نگاه کرد.

اگر مبالغه‌های یاد شده آقای موسوی در جریان انتخابات، قابل گذشت باشد، دروغ بزرگ و فتنه‌آمیز ایشان در 22 خرداد 88 هرگز قابل گذشت نیست. آقای موسوی در روز 23 خرداد صریحا، مجریان و ناظران انتخابات 22 خرداد را به تقلبی بزرگ و فراگیر متهم کردند. این دروغ و اتهام بزرگ، لفظی و سهوی نبود، بلکه کتبی و موکد ابراز شد.

ایشان روز 23 خرداد نگفت شاید تقلب شده باشد،‌ نگفت آرا بازشماری شود شاید اشتباه شده باشد ... ایشان به شکل قطعی و صریح از شعبده‌بازی و صحنه‌آرایی سخن گفت و با عباراتی شدیدا تحریک کننده و هیجان برانگیز، طرفداران خود را به خیابان فراخوانده و شد آنچه نباید می‌شد ...

در اینکه بحران پس از انتخابات بد مدیریت شد و در جریان مقابله با معترضان، گاهی حدود قانونی زیر پا گذاشته شد، شکی نیست.

همه قانون شکنان و جنایتکاران باید عادلانه و قاطعانه محاکمه و مجازات شوند. اما نباید فراموش کرد که جرقه آشوبها و التهابات پس از انتخابات، از ادعای اثبات‌نشده آقای موسوی شروع شد. ادعایی بسیار بزرگ و فاجعه‌آمیز که آقای موسوی تاکنون هیچگاه حاضر نشده درباره جزئیات و دلایل ابراز آن به خبرنگاران توضیح دهد.


نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : سه شنبه 88/7/7
نظر
مهدی کروبی با ارسال نامه ای به هاشمی رفسنجانی از عملکرد مجلس خبرگان و ریاست وی انتقاد کرد.

کروبی در این نامه نوشت:

پرسش من از شما به عنوان رئیس این مجلس است که آیا این مجلس بر اساس وظیفه خود در این اجلاس عمل کرده است؟ آیا آن نطق های پیش از دستور و آن گزارش و بیانیه ای که صادر شد به واقع پاسخگوی پرسش ها و ابهامات جامعه امروز ایران بود؟ 
اگر جناب آیت الله دستغیب با آن سوابق درخشان و پایگاه عمیق مردمی که دارند نیز در آن مجلس سخنی را از سر دلسوزی گفتند چنان با ایشان برخورد شد و از ضرورت طرد و حذف و تنبیه ایشان سخن به میان آمد که گویی هیچ خبره ای حق انتقاد از شرایط کشور را ندارد.امروز عده ای به خود جرات می دهند به محض شنیدن صدایی ناخوشایند از یک نماینده، فریاد اخراج و حذف او را سر دهند. غافل از آنکه چنین اختناق و سختگیری هایی آن هم در حق یک نماینده مجلس خبرگان با هیچ عقل سلیمی قابل توجیه نیست.

تا چه حد در این اجلاس به سیاست خارجی بدون طرح و برنامه ای که موجب وهن نظام ما در مجامع بین المللی شده است پرداخته شد؟آیا صحبتی در این خصوص شد که چرا سه کاندیدای به ظاهر ناکام شبه انتخابات اخیر را در قوطی می کنند و یاران آنها را در سلول انفرادی می اندازند و آنها صرفا در گذر از سلول های انفرادی است که می توانند راهی به آن رسانه ملی آن هم برای پخش اعترافات پیدا کنند و با این حال درهای این رسانه اما به روی حامیان کاندیدای پیروزخوانده و دادستان محترم کشور باز است که بیایند و سخنان خود را یکسویه علیه کاندیداهای دیگر مطرح کنند و بروند؟ آیا شما بر این نکات واقف نبودید؟ 


نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : سه شنبه 88/7/7
نظر


نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : سه شنبه 88/7/7
نظر
به نظر می رسد محمود احمدی نژاد در هنگام برکناری مسئولین (که در دوران وی کم اتفاق نیفتاده است) حفظ ظواهر و تعارفات عامیانه را به عنوان یک تاکتیک به کار می گیرد. چندی پیش بود که وی در نطق تلویزیونی معرفی کابینه پیشنهادی دهم وزیر سابق بهداشت را در همین راستا "هلوی خوردنی" نامید. به نظر می رسد این بار نوبت به یکی دیگر از وزرای حذف شده از کابینه رسیده است تا شامل این محبتها شود که البته با پیشنهاد پستی در دولت نیز همراه بوده است.

وزیر سابق نیرو به پیشنهاد احمدی نژاد مبنی بربازگشت وی به دولت اشاره کرد و گفت:رئیس‌جمهور در آن پیغام گفته بود که آقای فتاح دوست داریم بمانی که من مجددا گفتم دوست دارم که در این میدان باشم و با بسیجیان محشور شوم.

همایش تجلیل از 2 هزار پیشکسوت و رزمنده بسیجی وزارت نیرو به مناسبت هفته دفاع مقدس برگزار شد و در این مراسم از تعدادی رزمندگان دوران دفاع مقدس تقدیر به عمل آمد. همچنین از پرویز فتاح به پاس خدمات چهار ساله وی در وزارت نیرو با اهدا لوح تقدیر شد.

فتاح در این مراسم طی سخنانی با بیان خاطراتی از جنگ به تبیین تفکر بسیجی پرداخت و گفت: راه بسیج، راه امام حسین است و امروز این راه از همیشه زنده‌تر است و ما همگی باید در راه بسیجی مومن باشیم.

وزیر سابق نیرو در بخش دیگری از سخنان خود ضمن بیان اینکه مقام، پست و جایگاه برای انسان‌ها ماندگار نخواهد بود گفت: پست و جایگاه برای کسی که در مسیر امامان باشد ارزشی ندارد و هرگز نگران از دست رفتن جایگاه و مقام خود نخواهد بود.

وی همچنین به شرح دعوت مجدد احمدی نژاد از خود برای حضور در هیات دولت پرداخت و گفت: بعد از وزارت خیلی به من پیشنهاد شد ولی من گفتم نه و می‌خواهم همین راه را ادامه بدهم. آقای رئیس‌جمهور وقتی به سفر نیویورک می‌رفت از داخل هواپیما به من زنگ زد و نزدیک به 1? دقیقه با هم صحبت کردیم.

فتاح ادامه داد: احمدی‌نژاد در این گفت‌وگو به من گفت که آقای فتاح می‌دانی که من تو را چقدر دوست دارم گفتم بله می‌دانم و سپس وی ادامه داد می‌خواهم در دولت بمانی که من در پاسخ به او گفتم این راهی است که رقم خورده پس اجازه بدهید ما در همین مسیر برویم.

وی افزود: این مکالمه به پایان رسید اما یک ساعت بعد پیغامی به من رسید که این پیغام از سوی رئیس‌جمهور به خلبان پرواز از خلبان پرواز به برج مراقبت و از برج مراقبت به دفتر ریاست‌جمهوری و سپس به من رسید. رئیس‌جمهور در آن پیغام گفته بود که آقای فتاح دوست داریم بمانی که من مجددا گفتم دوست دارم که در این میدان باشم و با بسیجیان محشور شوم.