محمود احمدینژاد زمانی که از سوی اعضای شورای شهر دوم به عنوان شهردار تهران انتخاب و در ساختمان شهرداری واقع در خیابان بهشت مستقر شد، پس از مدتی گروهی با عنوان مشاوران جوان شهردار ایجاد کرد و ریاست آن را به مهرداد بذرپاش - که زمانی عضو بسیج دانشجویی دانشگاه شریف بود - واگذار کرد.
در مورد عملکرد این گروه بحثهای مختلفی در آن زمان مطرح شد و صاحبنظران دیدگاههای مختلفی را مطرح کردند ولی احمدینژاد معتقد بود که ایجاد این گروه زمینهای را برای حضور فعالتر جوانان در عرصهی مدیریت فراهم میکند.
وی در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 84 در شعارهای انتخاباتیاش از تحولگرایی و جوانگرایی در عرصه مدیریت و ایجاد کابینه 70 میلیونی سخن به میان آورد و در راستای تحقق این صحبت خود در مردادماه سال 84 طی حکمی مهرداد بذرپاش را - که در زمان انتخابات ریاست جمهوری از فعالان ستاد انتخاباتیاش بود و در شهرداری نیز با او کار کرده بود- به عنوان رییس گروه مشاوران جوان ریاست جمهوری و مشاور رییسجمهور منصوب کرد و از وی خواست که با تحقیق و تلاش زمینهای را فراهم کند که جوانان در عرصههای مدیریتی حضور داشته باشند.
اطرافیان احمدینژاد تشکیل این گروه را قدمی برای تحقق کابینه 70 میلیونی عنوان کردند و مهردادبذرپاش نیز در ابتدای منصوب شدن به این سمت در گفتوگو با ایسنا با تاکید بر اینکه " باید نسل سوم را برای پذیرش پستهای مدیریتی آماده و زمینهای را فراهم کرد که آنها تجربه کسب کنند" گفت: اگر در دولت فعلی از نسل سوم انقلاب در عرصه مدیریت میانی استفاده نشود، کشور در آینده دچار بحران مدیریتی خواهد شد.
پس از ایجاد این گروه تصمیم گرفته شد که مشاوران جوان در وزارتخانهها، دستگاهها و سازمانهای مختلف حضور داشته باشند؛ وظیفه این افراد این بود که به وزیران و معاونین رییسجمهور در زمینههای مختلف مشاوره و یاری دهند و کار آنها فقط مشاورت در امور جوانان نبود بلکه هدف این بود که آنها به عنوان یکی از بازوهای نیرومند هر دستگاه عمل کنند.
در این راستا بود که تعدادی از جوانان ـ که اکثر آنها فعالان دانشجویی دانشگاهها در بسیج دانشجویی و جامعه اسلامی دانشجویان بودند ـ به عنوان مشاوران انتخاب و در وزارتخانهها، سازمانها، استانداریها و نهادهای مختلف مستقر شدند.
این گروه پس از تکمیل شدن، دیداری نیز با رییسجمهور داشتند و احمدینژاد در این دیدار فلسفه تشکیل این گروه را برای آنها تشریح کرد.
گروه مشاوران جوان در ابتدای ایجاد حضوری فعال در عرصه داشتند چنانکه همزمان با هفته دولت در سال 85 اولین همایش سراسری خود را در سالن اجلاس کشورهای اسلامی با حضور اعضای دولت و سخنرانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و برخی از وزرا برگزار کردند. شرکتکنندگان در این همایش مشاوران جوان وزرا، استانداران و سازمانهای دولتی بودند و در پایان این همایش نیز با رییسجمهور دیدار کردند.
بذرپاش به علت اینکه نامزد انتخابات شوراها شده بود و سازماندهی ستادهای انتخاباتی احمدینژاد را نیز بر عهده داشت از سمت گروه مشاوران جوان ریاست جمهوری در مهرماه 85 استعفا داد و در استعفانامه خود خطاب به احمدینژاد آورد: برای پرهیز از هرگونه شائبه استفاده از موقعیت و امکانات دولتی اجازه بدهید تا از مشاورت جنابعالی استعفا بدهم.
احمدینژاد نیز این استعفا را پذیرفت. البته بذرپاش در جریان انتخابات شوراها موفق نشد که به شورای شهر تهران راه پیدا کند و بعد از نرسیدن به این موفقیت راهی شرکت خودروسازی سایپا شد.
در پی استعفای بذرپاش، رییسجمهور عبدالرضا شیخالاسلام را _ که جانشین الهام در دفتر رییسجمهور بعد از انتخاب وی به عنوان وزیر دادگستری شده بود _ به عنوان سرپرست مشاوران جوان انتخاب کرد و در اردیبهشت 86 طی حکمی وی را به عنوان رییس گروه مشاوران جوان انتخاب کرد.
با تغییر و تحولات رخ داده، اخباری که در مورد عملکرد گروه مشاوران جوان منتشر میشد کمتر شد. گرچه برخی معتقد بودند که مشاوران جوان در برخی از وزارتخانهها و سازمانها فراتر از حوزه کاری خود عمل میکنند و عدهای میگفتند برخی وزرا از این مشاوران به علت ارتباطی که با رییسجمهور دارند حساب برده و از آنها تبعیت میکنند و این مشاوران جوان هستند که خط مشی برای وزرا مشخص میکنند.
گروه مشاوران جوان ریاست جمهوری در اردیبهشت 87 سامانه اینترنتی دریافت نظرات مردمی را در راستای تحقق کابینه 70 میلیونی ایجاد کرد که اولین پیام آن توسط مهدی صیاد شیرازی فرزند امیرسپهبد علی صیاد شیرازی درج شد.
بهرهگیری از ایدههای مختلف اقشار جامعه ایرانی در شئون اجرایی کشور و به کارگیری حداکثر آرا و نظرات مردم در تصمیمات کلان کشور و یا به تعبیر دیگر ایجاد هیات دولتی به وسعت و گسترش ایران از اهداف ایجاد این سامانه اینترنتی عنوان شد.
در جریان انتخابات ریاست جمهوری دهم و بعد از آن بحثها و گفتوگوهای زیادی در مورد عملکرد مشاوران جوان مطرح شد. عدهای عملکرد آنها را ناموفق و عدهای آن را موفق میدانستند و با توجه به نظراتی که گرفته شد تصمیم بر آن گرفته شد که سازمان ملی جوانان و مشاوران جوان با یکدیگر کار کنند.

وی ادامه داد: یکی از آنها نهادی بود که ستاد داشت و صف نداشت و دیگری نهادی بود که در تمام دستگاهها نیرو داشت و بر این اساس تصمیم گرفته شد که این دو با هم کار کنند و تعامل نزدیکتری با همدیگر داشته باشند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نقش گروه مشاوران جوان در دولت نهم چه بود؟ آیا موفقیتی کسب کردند یا نه؟ گفت: نقش آنها خیلی بود و موفق بودند ولی ظرفیتها و انتظارات از آنها بسیار بالاتر است و آقای احمدینژاد انتظار دارند که با توجه به این تغییر و تحولات کار در مورد جوانان و رسیدگی به مشکلات آنها و استفاده از ظرفیت جوانان ارتقای بیشتری پیدا کند.
با توجه به این تغییر و تحولات به نظر میرسد یکبار دیگر بذرپاش که به تازگی از سایپا بیرون آمده و با حکم رییسجمهور به عنوان رییس سازمان ملی جوانان انتخاب شده هدایت این گروه را با اختیارات بیشتری بر عهده بگیرد.