مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : چهارشنبه 88/7/8
نظر

تهیه لیست سیاه از مدیران غیرهمسو، تازه‌ترین اقدام دولت دهم است که صدای اعتراض نمایندگان مجلس را بلند کرده و جوی از نارضایتی را در فضای مدیریتی ایجاد کرده است. به گفته برخی نمایندگان، اخیرا هیات چند نفره‌ای در استان‌ها تشکیل شده که وظیفه شناسایی و کنار گذاشتن نیروهای غیرهمسو و به کار گماردن حامیان انتخاباتی احمدی‌نژاد را بر عهده گرفته است. بر اساس اطلاعات رسیده، هیات‌های ارزیابی از پایتخت انتخاب شده‌اند و کار خود را در تعدادی از استان‌ها شروع کرده‌اند و همین موضوع نگرانی نمایندگان مجلس را برانگیخته است.

بعد از انتخاب کابینه و رای اعتماد مجلس به اکثریت گزینه های پیشنهادی، که البته با بازتاب ها و واکنش های متفاوتی هم از طرف مجلس و دولت همراه بود، حال بحث تغییرمدیران لایه های میانی دستگاههای اجرایی کشور مطرح شده است.

به گزارش بازتاب آنلاین با آغاز تغییر و تحولات در سطوح میانی مدیران بار دیگر موضوع لیست سیاه و حذف مدیران اصلاحا غیر خودی به میان آمده و اخبار و حرف و حدیث های مختلفی شنیده می شود. در همین ارتباط روزنامه «تهران امروز» گزارشی تهیه کرده و به نقل از برخی نمایندگان مجلس از تهییه لیست وی‍ژه دولت در استانها خبر داده است که بر اساس آن مدیران غیر همسو با دولت بر کنار می شوند.

در گزارش مذکور آمده است: تهیه لیست سیاه از مدیران غیرهمسو، تازه‌ترین اقدام دولت دهم است که صدای اعتراض نمایندگان مجلس را بلند کرده و جوی از نارضایتی را در فضای مدیریتی ایجاد کرده است. به گفته برخی نمایندگان، اخیرا هیات چند نفره‌ای در استان‌ها تشکیل شده که وظیفه شناسایی و کنار گذاشتن نیروهای غیرهمسو و به کار گماردن حامیان انتخاباتی احمدی‌نژاد را بر عهده گرفته است. بر اساس اطلاعات رسیده، هیات‌های ارزیابی از پایتخت انتخاب شده‌اند و کار خود را در تعدادی از استان‌ها شروع کرده‌اند و همین موضوع نگرانی نمایندگان مجلس را برانگیخته است.

در ادامه گزارش آمده است: این تغییرات که به گفته نمایندگان از مدیریت‌های رده پایین و میانی آغاز شده به قدری ترافیک ایجاد کرده که هنوز فرصت به تغییرات در مدیریت‌های بالادستی از جمله فرمانداری و استانداری در برخی استان‌ها نرسیده است. به گفته برخی از نمایندگان براساس دستورالعملی که از مرکز صادر شده است، تمام مدیرانی که از کاندیدایی غیر از کاندیدای پیروز حمایت آشکار یا غیرآشکار کرده‌اند، از مقام خود کنار گذاشته می‌شوند.
ترکیب این هیات بنا به وسعت هر استان متفاوت بوده و تغییرات بر اساس لیست سیاه تنظیم شده اعمال می‌شود. به گفته تعدادی از نمایندگان آنچه در این عزل و نصب‌ها از سوی این هیات‌ها مورد توجه قرار گرفته بعضا جهت‌گیری‌های انتخاباتی مدیران بوده و با هدف یکپارچه‌سازی تمام سطوح مدیریتی کشور در حال انجام است. بر اساس دستورالعملی که از مرکز صادر شده است، تمام مدیرانی که در انتخابات موضع بی‌تفاوتی اتخاذ کرده یا حمایت موثری از احمدی‌نژاد به عمل نیاورده‌اند، از مقام خود کنار گذاشته می‌شوند.

تهران امروز افزوده است: سطح این تغییرات به قدری گسترده بوده که حتی به مدیریت مدارس و ادارات و شرکت‌ها هم رسیده است. امیرطاهرخانی نماینده تاکستان، وجود لیست سیاه مدیران غیرهمسو را تایید کرده و اظهار می‌دارد: هیات ارزیابی با حضور چهره‌های امنیتی، سیاسی و نظامی، مسئولیت شناسایی و برکناری مدیرانی را که در انتخابات به سود احمدی‌نژاد فعال نبوده‌اند بر عهده دارد. محمد مهدی‌پور فاطمی یکی از نمایندگان استان بوشهر هم اعمال تغییرات سیاسی، پس از انتخابات را تایید کرده و از افراد خاصی سخن می‌گوید که کار تغییر و تحولات مدیریتی این استان را در دست گرفته‌اند.

به گفته این نماینده مجلس، این افراد که تعدادشان در استان بوشهر به سه نفر می‌رسد از تهران انتخاب شده‌اند و تغییرات با اعمال نظر آنها آغاز شده است. وی که از نحوه تغییرات انتقاد داشت، اظهار می‌دارد: افرادی را که چهار سال کار کرده و با مدیریت بخشی آشنا شده بودند تغییر می‌دهند و این مساله به نفع نظام و جمهوریت آن نخواهد بود. پور‌فاطمی، گستره این تغییرات را در طول سال‌های گذشته بی‌سابقه دانسته و گفته که تاکنون امکان نداشته که رئیس یک دولت در پایان یک دوره و آغاز دوره بعد به این حجم از تغییرات دست بزند.

غلامحسین مسعودی نماینده اهر هم وجود برخی تغییرات ناگهانی در استان آذربایجان شرقی را تایید کرده و از جلسه فوق‌العاده مجمع نمایندگان استان با استاندار آذربایجان شرقی خبر می‌دهد. به گفته وی، از آنجا که شائبه سیاسی بودن تغییرات وجود دارد از استاندار خواستیم جلوی این روند را بگیرد چرا که کنار گذاشتن مدیران شایسته سرمایه‌های اجتماعی کشور را با لطمه مواجه کرده و اعتماد مردم را پایین می‌آورد.