روز شنبه باز هم محمود احمدینژاد به کاخ مرمر یا همان «ساختمان قدس» نرفت تا غیبت شش ماههاش کامل شود.
اما جلیلی دبیر شورای امنیت ملی کشور گزارشی از آخرین وضعیت مذاکرات هستهای ایران با کشورهای اروپایی در خصوص تأمین سوخت هستهای کشور ارائه داد.
دوگانه «هاشمی -احمدینژاد» از همان خرداد84 آغاز شد و در همه چهار سال اول دولت احمدینژاد درسطح رسانهها ادامه یافت و پس از هر اظهار نظر این دو، دیگری در جمعی به آن پاسخ میداد. انتخابات 88 موجب شد این اختلاف در روش اداره کشور به نقطه اوج خود برسد و حرفهای احمدینژاد و موسوی در شب مناظره عمق این تفاوت سلیقهها را نشان داد. پیرو این مسئله هاشمیرفسنجانی در 14 خرداد در مراسم سالگرد امام (ره) از احمدینژاد خواست حرفهای خود درباره او و خانوادهاش را اصلاح کند. در حوادث پس از انتخابات هم وقتی طرح هاشمی درباره وحدت ملی به سرانجام مناسبی نرسید او «تاکتیک سکوت» را برگزید و کمتر اظهار نظر کرد. نخستین جلسه مجمع تشخیص مصلحت پس از تعطیلات تابستانی درروزهای پایانی مرداد برگزار شد که غایب بزرگ این نشست «رئیسجمهور» بود. این رویداد در جلسات بعد هم ادامه یافت و این سؤال را پیش آورد که دلیل عدم حضور وی در مجمع چیست؟
موضوعی که براساس خبری که یکی از سایتهای وابسته به دولت منتشر کرد هاشمی را به واکنش واداشت و اعلام کرد نامه حضور در جلسات را برای آقای رئیسجمهور ارسال کرده و در آن متذکر شده به دلیل حساسیت جلسات مجمع تشخیص و برای رعایت مصالح عمومی در جلسات آن شرکت کند.
به دنبال این خبر دفتر رئیسجمهور هم از برنامهریزی رئیسجمهور برای شرکت مستمر در جلسات این مجمع در آینده نزدیک خبر داد. هرچند که تاکنون نشانهای از این اقدام دیده نشده و دیروز هم رئیسجمهور غایب بود.
بررسی و تدوین سیاستهای کلی در بخش آمایش سرزمین در جلسه روز شنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه یافت و در قالب هشت محور کلی و بیست و هشت بند به اتمام رسیدکه جهت تأیید نهایی تقدیم رهبری معظم انقلاب خواهد شد. در این جلسه که علاوه بر اکثریت اعضا، کارشناسانی از دولت و مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند پس از بحث و بررسیهای اعضا و ارائه سؤالات در بخشهای مختلف استفاده مؤثر از موقعیت ممتاز جغرافیایی در جهت کسب جایگاه شایسته منطقهای و بینالمللی کشور از طریق استفاده از موقعیت جغرافیایی ایران در جهت ترانزیت نفت و گاز، تقویت نقشآفرینی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی ایران با تشخیص و تعیین حوزه منافع خاص یا مشترک، جلب مشارکت کشورهای منطقه، تلاش در جهت ایجاد و تقویت نهادها و تشکلهای منطقهای تصویب شد.
توسعه شبکههای زیربنایی، ارتباطی و اطلاعاتی و بهرهگیری از ظرفیت گزیدهای از کلان شهرها و بنادر و جزایر کشور و تجهیز آنها به خدمات پیشرفته برای پذیرش نقش و عملکرد فراملی، ارتقای ظرفیتهای علمی و مهندسی و تقویت و تجهیز نیروی انسانی کشور در جهت ایفای نقش محوریت در تنظیم تعاملات علمی - فنی منطقه با سایر کشورهای پیشرفته جهان و حفظ، احیا و بهرهبرداری بهینه از سرمایهها، منابع طبیعی تجدیدشونده و حفظ محیط زیست در طرحهای توسعه نیز از جمله مصوبات دیگر روز گذشته مجمع تشخیص مصلحت نظام بود