نشریه امریکایی فارین پالیسی اسامی 100متفکر برگزیده سال 2009 خود را در حالی منتشر کرد که نام زهرا رهنورد و عبدالکریم سروش را نیز در کنار 98 اسم دیگر قرار داده است.
نام رهنورد و سروش در کنار اوباما، دیک چنی، جورج سوروس، فوکویاما، فرید زکریا، دیوید پترائوس و دیگر کسانی که در جلب نظرات دولت امریکا مهم و تأثیرگذار بوده اند، قرار گرفته است.
زهرا رهنورد به علت رهبری آنچه که جنبش سبز در ایران خوانده شده و ایجاد چالش برای احمدی نژاد رئیسجمهوری اسلامی ایران مورد استقبال قرار گرفته است. دعوت از شیرین عبادی برای حضور در دانشگاه الزهرا(س) در دوره ریاست رهنورد بر این دانشگاه نیز مورد توجه فارین پالیسی قرار گرفته است. مغز متفکر پشت پرده آنچه که جنبش سبز خوانده شده و همکاری با رهبر این جریان، علت اصلی انتخاب وی به عنوان یکی از 100 متفکر برتر جهان در سال 2009 بیان شده است.
این مجله یکی دیگر از دلایل انتخاب رهنورد را فعالیت های گسترده وی در انتخابات و پشتیبانی از موسوی و حمایت و سازماندهی راهپیماییها، فیس بوک، تویترو پیام هایی می داند که مورد توجه این مجله قرار گرفته است. حضور رهنورد به همراه موسوی در تبلیغات ریاست جمهوری و در کنار وی قرار گرفتن، از دیگر موارد مورد توجه این نشریه امریکایی است.
موسوی در جریان برنامههای تلویزیونی خود در انتخابات اخیر از همسرش بهعنوان روشنفکرترین زن ایرانی نام برد. با این حال، رهنورد، یک روز پس از انتخابات و روشن شدن شکست همسرش، در اولین گفتوگوی خود بهصورت تلفنی با شبکه تلویزیونی بیبیسی فارسی مصاحبه و در بیان دلایل ادعای تقلب در انتخابات به مواردی مانند اینکه موسوی فرزند آذربایجان و داماد لرستان است و آذریها و لرها فرزند و داماد خود را نمیگذارند و به فرد دیگری رأی دهند، اشاره کرد.
از سوی عبدالکریم سروش نیز یکی دیگر از 100 متفکر برجسته سال 2009 منتخب مجله امریکایی فارین پالیسی است که دنباله روی او از تفکرات کارل پوپر و دفاع از نظریه قبض و بسط شریعت از نقاط برجسته وی دانسته شده است. این مجله دلیل اصلی انتخاب وی را به عنوان 100 متفکر برتر سال 2009، مخالفت نظری و فکری علیه نظام جمهوری اسلامی بر شمرده است.
"هنری کیسینجر " پنجاه و پنجمین متفکر برتر جهان شناخته شد مجله آمریکایی "فارین پالسی " در حالی که افراد مشهوری نظیر "هنری کیسینجر " و "فرانسیس فوکویاما " را در رتبههای بعد از پنجاهم لیست متفکران جهان در سال 2009 قرار داده است، "زهرا رهنورد " را به عنوان سومین متفکر برتر جهان در این سال انتخاب کرد.
مجله آمریکایی فارین پالسی اخیرا در گزارشی لیست 100 نفرهای از متفکران برگزیده خود در سال 2009 را ارائه کرد.
در این لیست نام افراد و سیاستمداران مختلفی از کشورهای جهان به چشم میخورد.
"بن برنانکی "، رئیس بانک مرکزی آمریکا در صدر این لیست قرار گرفته است. "باراک اوباما "، رئیس جمهور این کشور نیز به دنبال برنانکی در جایگاه دوم قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، در حالی که افرادی مشهور نظیر "هنری کیسینجر "، "بیل کلینتون "، "دیک چنی "، "دیوید پترائوس "، "فرید زکریا "، "جورج سوروس "، "فرانسیس فوکویاما "، "ریچارد هاس " در رتبههای بعدی و در جایگاههای مختلف این لیست قرار گرفتهاند، "زهرا رهنورد " به عنوان سومین متفکر در این لیست انتخاب شده است.
در این میان بیل کلینتون جایگاه ششم، دیوید پترائوس جایگاه هشتم، دیک چنی جایگاه سیزدهم، پاپ بندیکت شانزدهم جایگاه هفدهم، فرید زکریا جایگاه سیوهفتم، جورج سوروس جایگاه سیوهشتم، هنری کیسینجر جایگاه پنجاه و پنجم، فرانسیس فوکویاما جایگاه شصتوپنجم و ریچارد هاس جایگاه هفتادوپنجم را به خود اختصاص دادهاند.
"عبدالکریم سروش " نیز در رده چهل و پنجم این جدول قرار گرفته است.
این مجله حضور رهنورد در عرصه رقابتهای انتخاباتی و حمایت و پشتیبانی از میرحسین موسوی و سازماندهی طرفداران همسرش از طریق راهپیماییها، فیس بوک، توییتر و پیامهای متنی را یکی از دلایل انتخاب وی عنوان کرده است.
این مجله مخالفت فکری و نظری عبدالکریم سروش را با حکومت ایران، از دلایل انتخاب وی به عنوان یکی از 100 متفکر برتر جهان در سال 2009 عنوان کرده است.
مجله فارین پالسی برای اولین بار در سال 1970 توسط ساموئل هانتینگتون منتشر شد. این مجله جایزه بهترن مجله ملی امریکا را در سالهای 2003، 2007 و 2009 کسب کرده است. هماکنون این مجله توسط کمپانی واشنگتنپست منتشر می شود.
در 29 سپتامبر سال 2008 کمپانی واشنگتن پست اعلام کرد که این مجله را از مرکز Carnegie Endowment for International Peace که یکی از مراکز عمده استراتژیک در زمینه امور خارجه آمریکا میباشد، خریداری کرده است.