مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : چهارشنبه 89/4/16
نظر

 رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در استان یزد از احداث صحن حضرت فاطمه زهرا (س) با 190 هزار متر مربع مساحت به عنوان بزرگ‌ترین صحن جهان در حرم امیرالمؤمنین در نجف اشرف خبر داد.علی‌اصغر جعفری در جلسه هماهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان با بیان اینکه حسینیه یزدی‌ها در کربلای معلی احداث می‌شود، اظهار داشت: در سفری که با حضور استاندار، بازاری‌ها، کارخانه‌داران و خیران استان یزد به کربلا داشتیم، زمینی به منظور احداث حسینیه یزدی‌ها در نزدیکی حرم امام حسین‌(ع) خریداری شد اما با توجه به مشکلی که بابت این زمین پیش آمد، زمین دیگری که مربوط به خود یزدی‌هاست به حسینیه تبدیل می‌شود.
وی افزود: در این سفر تصمیماتی گرفته شد و افراد به تعهدات خود عمل کردند و کارخانه عقیق، سیم و کابل شهید قندی، کارخانه فرش ستاره کویر و ... آماده همکاری به محض اعلام ستاد هستند.
جعفری در بخش دیگری از این نشست با اشاره به ماهیت ستاد بازسازی عتبات عالیات بیان داشت: در سال 82 جمعی از خیران تهران متولی امر بازسازی عتبات عالیات شدند و دولت نیز با تمام وجود پشتیبان این ستاد شد و این ستاد به دلیل ذهنیت عراقی‌ها نسبت به دفاع هشت ساله، به آسانی نتوانست کار خود را آغاز کند اما با اعتمادسازی در نخستین فرصت، فعالیت بازسازی عتبات عالیات آغاز شد و شعب این ستاد نیز به تدریج در سراسر کشور تشکیل شد.
وی با بیان گزارش مفصلی از پروژه‌های اجرا شده و در حال اجرا توسط شعبه این ستاد در استان یزد اظهار داشت: پروژه نور در نجف اشرف در حال اجرا است و حاصل آن نصب 14 برج نور به ارتفاع 30 متر دور حرم حضرت علی (ع) است که حدود 200 میلیون تومان هزینه دربر داشت.
جعفری همچنین یادآور شد: تمام سنگ مورد نیاز پروژه سنگ‌فرش پیاده‌روهای حرم حضرت سیدالشهدا و حضرت ابوالفضل (ع) خریداری شده که هزینه آن 600 میلیون تومان بوده و توسط میبدی‌ها پرداخت شده است.
وی عنوان کرد: پروژه معرق‌کاری 35 غرفه از غرفه‌های حرمین کاظمین نیز آغاز شده که این پروژه 800 میلیون تومان هزینه در بر دارد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در استان یزد خاطرنشان کرد: در برخی پروژه‌ها نیز تمامی استان‌ها سهیم هستند که مهم‌ترین آن صحن حضرت فاطمه زهرا(س) در نجف اشرف است که بزرگ‌ترین صحن حرمین شریفین در جهان است و 190 هزار متر مربع مساحت این صحن است.
وی دیگر پروژه مشترک میان استان‌ها را مهمانسرای حضرت سیدالشهدا ذکر کرد که به مساحت 2 هزار و 500 متر در شش طبقه ساخته شده و به عنوان یک مهمانسرای کامل در 15 شهریورماه سال جاری به بهره‌برداری می‌شود.
جعفری همچنین با اشاره به احداث پروژه بهداری در کربلا ادامه داد: با توجه به اینکه هر ساله حدود 70 میلیون زائر به کربلا مشرف می‌شوند و امکانات بهداشتی و درمانی در کربلا محدود است، پروژه ساخت بهداری در کربلای معلی در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: یزدی‌ها در بازسازی عتبات عالیات تاکنون فعالیت بسیار خوبی داشته‌اند که البته انتظار از آنها نیز همین بوده است.
جعفری اظهار داشت: پول‌هایی که در استان یزد جمع‌آوری می‌شود به حساب کمک‌های مردمی یزد متمرکز می‌شود و تنها برای پروژه‌های مربوط به یزد هزینه می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: استان یزد تاکنون 3 میلیارد تومان در عتبات عالیات هزینه کرده است.
جعفری با اشاره به اهمیت بازسازی عتبات عالیات با ذکر حدیثی عنوان کرد: کسانی که در بازسازی عتبات عالیات شرکت کنند در روز قیامت از خواص وارد شده بر حضرت علی (ع) هستند.
معاون بازرگانی داخلی سازمان بازرگانی استان یزد نیز در این نشست اظهار داشت: طرح بازسازی اماکن شریفه عتبات عالیات امری لازم، ضروری و خداپسندانه است که مردم شریف استان یزد در این امر تاکنون مشارکت فعال داشته و خواهند داشت.
ناصر رحیمی یادآور شد: قرار است اصناف این مشارکت را در شکلی منسجم‌تر و با راهکارهایی که از سوی بانک صادرات ارائه می‌شود،آسان‌تر ادامه دهند و بتوانند در بازسازی عتبات عالیات مشارکت چشمگیرتری داشته باشند.
منوچهر نامدارپور از هئیت مدیره و محمد مقامی از امور شعب بانک صادرات یزد نیز در این جلسه ضمن تشریح اجزای این طرح، به تعریف سامانه پرداخت وام قرض‌الحسنه برای مشارکت واحدهای صنفی، چگونگی اطلاع‌رسانی بین اتحادیه‌ها و نیز تعریف سامانه مربوطه برای پرداخت وام و دریافت اقساط آن پرداختند.
نامدارپور ادامه داد: افرادی که تمایل دارند در بازسازی عتبات عالیات شرکت کنند، کافی است مبلغ مورد نظر خود را به بانک اعلام کنند و 10 درصد مبلغ مورد نظرشان را پرداخت و بقیه به صورت اقساط با وکالتی که به بانک می‌دهند از حساب آنان برداشت می‌شود و هیچ هزینه و کارمزدی نیز به آن تعلق نمی‌گیرد و هیچ نیازی به حضور آنان برای پرداخت اقساط در بانک نیست.
وی خاطرنشان کرد: بانک صادرات استان یزد آمادگی هرگونه همکاری در این زمینه را دارد.
محمدعلی جلایی و احمد لغوی نیز از هیئت رئیسه مجمع امور صنفی در این نشست حضور داشتند.
جلایی در سخنان خود در مورد اطلاع‌رسانی مطلوب در این امر خیر اظهار داشت: موضوع مشارکت در بازسازی عتبات عالیات یک امر مهم است که به نحو شایسته به اطلاع افراد صنفی برسد و بهترین روش آن است که موضوع با دعوت رئیس ستاد عتبات عالیات، هیئت مدیره بانک صادرات در جلسه اجلاس مجمع که در سه‌شنبه آخرماه برگزار می‌شود و رؤسای همه اتحادیه‌ها در آن حضور دارند، عنوان شود.
در این نشست در مورد نحوه فعالیت هر یک از اصناف استان یزد برای مشارکت در بازسازی عتبات عالیات بحث و تبادل‌نظر صورت گرفت.