مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : چهارشنبه 89/4/23
نظر
احمدی‌نژاد بعد از جریان فتنه به جلسات مجمع نرفته است و قبل از آن را نمی‌توان گفت که نمی‌رفت. آقای احمدی‌نژاد نسبت به مسائل حاکمیتی مشکل نداشتدکتر غلامحسین الهام گفت: آقای هاشمی مجمع را خوب اداره نکرد که نتیجه آن نرفتن احمدی‌نژاد به جلسات مجمع شد. اگر مجمع تشخیص در جایگاه عالی مصلحت نظام فراتر از نگرش‌های جریانی و حزبی اداره می‌شد، این اتفاقات پیش نمی‌آمد.

 دکتر غلامحسین الهام، عضو حقوقدان شورای نگهبان، با بیان این‌که « قانون گذاری از اعمال حاکمیت است و نسبت به اعمال حاکمیت مسوولیت قضایی وجود ندارد» مصوبه نهایی شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد اساسنامه دانشگاه آزاد و از سوی دیگر بحث وقف اموال از سوی موسسین این دانشگاه را یادآور شد و تاکید کرد: وقف زمانی صورت می‌گیرد که اموال دارای مالک باشد، درحالی که مال بیت‌المال و دولت را نمی‌شود وقف کرد، اموال دانشگاه آزاد بخش عمده‌ای متعلق به دولت و بیت‌المال است و دانشگاه آزاد نیز ملک شخصی نیست.

دانشگاه آزاد خصوصی نیست
وی در واکنش به دیدگاه کسانی که معتقدند دانشگاه آزاد نباید دولتی شود، با طرح این سوال‌ها که « چه کسی می‌گوید دانشگاه آزاد خصوصی است؟ آیا موسسین دانشگاه آزاد سرمایه‌های‌شان را در دانشگاه آزاد آورده‌اند وسرمایه‌گذاری کرده‌اند؟ آیا از ملک خصوصی خود چیزی را وارد کردند؟» گفت: این‌گونه نیست. کدام یک از موسسات خصوصی است که رییس آن عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد. دانشگاه آزاد موسسه‌ای است که ممکن است دولتی نباشد؛ ولی حکومتی و عمومی است و خصوصی نیست. هر یک از موسسین آن بگویند که آورده آن‌ها به دانشگاه آزاد چیست؟ این یک رانت خطرناک است و این نکته بسیار مهمی است که باعث غارت اموال مردم می‌شود که ما نمونه آن را چند سال پیش در برخی موسسات داشتیم. شورای عالی انقلاب فرهنگی این حق را دارد که در مورد دانشگاه آزاد که ذات تاسیس آن به موجب مصوبه‌ این شورا بوده و ذاتش آموزشی و عمومی است، تصمیم‌گیری کند.

فشارهای سیاسی دانشگاه آزاد به دولت نهم
وی درباره این‌که چرا علی‌رغم این‌که دولت نهم مباحثی از جمله تعدیل در شهریه دانشگاه آزاد را مطرح کرده بود، مدتی بعد رییس‌جمهور مطرح کرد که دانشگاه آزاد اولویت دولت نیست، گفت: در آن زمان فشارهای سیاسی به دولت به خاطر پیگیری دولت در ارتباط با موضوع دانشگاه آزاد تشدید شده بود و دانشگاه آزاد در این دوره به صورت علنی به یک قطب سیاسی تبدیل شد و کارکرد حزبی نسبت به دولت پیدا کرد. دولت به دنبال اصلاحات کاری در چارچوب برنامه‌ریزی آموزشی و فرهنگی خود در ارتباط با این دانشگاه بود؛ اما دانشگاه آزاد متقابلا برخورد حزبی می‌کرد و در واقع تبدیل به یک طیف مخالف سیاسی دولت تبدیل شد. البته مقصود از دانشگاه آزاد دانشجویان یا اساتید بهیچ وجه نیستند بلکه طیف مدیریتی عالی آن بود. آقای رییس‌جمهور از اصلاحات در دانشگاه آزاد حمایت می‌کردند و هر گامی که دولت برمی‌داشت آن‌ها از آن طرف برای دولت مشکل‌سازی می‌کردند و این زمانی بود که دولت به صورت جدی درگیر بحث هسته‌یی بود و تهدیدات و مشکلاتی که در این عرصه بود، تشدید شده بود و در واقع اولویت دولت بحث هسته‌یی بود.

لرزه غافلگیرانه، در پس خوردن خربزه وقف دانشگاه آزاد
سخنگوی سابق دولت در گفت و گو با ایسنا، درباره تجمعی که در اعتراض به مصوبه مجلس در برابر ساختمان این نهاد برگزار شد و برخی تحلیل‌ها که شعارهای مطرح شده در این تجمع را نشانه اختلاف اصولگرایان دانسته‌اند نیز با اشاره به این‌که « یکی از دغدغه‌های اصلی خیلی از خانواده‌ها بحث شهریه دانشگاه آزاد است و دولت‌ها کمک‌های بسیاری به این دانشگاه کرده‌اند و مساله این دانشگاه، یک مساله ملی است» ادامه داد: آیا مجلس تصور نمی‌کرد که این حد لرزه در پس خوردن خربزه وقف دانشگاه آزاد صورت خواهد گرفت؟ اما موضوع تنها این جهت نیست بلکه زمینه اعتقادی و ولایی در جامعه ما بسیار بالاست. گروهی از نمایندگان محترم مجلس و تشکل های دانشجویی و سایر قشر‌ها به عینه می‌دیدند روالی دارد در تصویب این لایحه دنبال می‌شود که بر خلاف احکام ولایی است و حتی خود رئیس مجلس هم این را می‌پذیرد ولی این اتفاق می‌افتد و معلوم است که علت آن لابی دانشگاه آزاد است. به نظرم این واکنش صرفنظر از شعارها و حواشی آن شایسته تقدیر است. چون خاستگاه آن حساسیت تشکل‌های دانشجویی در مبانی نظام و عدالت است.

علت شرکت نکردن احمدی نژاد در جلسات مجمع تشخیص

وی هم‌چنین با اشاره به «اختلاف گفتمانی بین احمدی‌نژاد و هاشمی‌رفسنجانی» و شرکت نکردن رییس‌جمهور در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام، خاطرنشان کرد: وقتی ابزارهای حکومتی در خدمت حمایت و یا مخالفت با گفتمانی که درست نیست صرف شود مسوول آن کسانی هستند که این کار می‌کنند. آقای هاشمی مجمع را خوب اداره نکرد که نتیجه آن نرفتن احمدی‌نژاد به جلسات مجمع شد. اگر مجمع تشخیص در جایگاه عالی مصلحت نظام فراتر از نگرش‌های جریانی و حزبی اداره می‌شد، این اتفاقات پیش نمی‌آمد که مثلا خیلی سطحی و خیابانی مسائلی راجع به اساس فتنه و تقلب در انتخابات در جلسات مجمع مطرح شود.

وی تاکید کرد: احمدی‌نژاد بعد از جریان فتنه به جلسات مجمع نرفته است و قبل از آن را نمی‌توان گفت که نمی‌رفت. آقای احمدی‌نژاد نسبت به مسائل حاکمیتی مشکل نداشت؛ چراکه هم جلسات را می‌رفت، هم در جلسه‌ای که با پیشنهاد خبرگان در سال 86 یا 85 تشکیل شد و رئیس خبرگان و رییس مجمع در آن حضور داشت شرکت کرد. ایشان بحث و باب ارتباط حکومتی و حاکمیتی را نبسته بود. در جلسات مجمع شرکت می‌کردند و حالا اگر در برخی جلسات نبودند به دلیل حجم زیاد فعالیت‌هایش بود. ولی با سوءاستفاده از ظرفیت مجمع تشخیص علیه گفتمان اصولگرایی ناب که احمدی‌نژاد از دولت نهم عامل آن بود و به عنوان گفتمان امام نیز مطرح شد، عمل و با این گفتمان مخالفت و مشکل‌سازی شد. بحث آقای موسویان از دل مجمع بیرون آمد. چه بود مساله؟ این جلوه‌ای از مشکلات بود.