مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : سه شنبه 89/5/19
نظر

30.سجده برای غیر خدا

برخی از مردم که مقابل قبر امامان میرسند پیشانی خود را به زمین میگذارند،این سجده اگر برای شکر خدا باشد اشکال ندارد در غیر اینصورت حرام است.

31.نماز زیارت

بسیاری از مردم بعد از زیارت مرقد مطهر امام زادگان دو رکعت نماز زیارت میخوانند،در حالیکه برای غیر معصومین جزدو سه مورد خاص همچون حضرت ابوالفضل (ع) نماز زیارت نقل نشده است مگر آنکه به قصد رجاء دو رکعت نماز خوانده شود و ثواب آن به روح امام زاده هدیه گردد.

32.نماز میت

بسیاری از مردم ذکر های نماز میت را نمی خوانند و فقط تکبیر ها را میگویند در حالیکه نماز گزار باید همه ذکرهای نماز را بگوید.

33.روزه و جنابت

برخی از مردم تصور می کنند اگر روزه دار در روز در حال خواب جنب شود باید همان موقع غسل کند در حالیکه تا وقت نماز نشده غسل جنابت بر او واجب نیست و از طرفی چون جنابتش اختیاری نبوده است روزه اش صحیح است.

34.روزه بیمار

برخی از مردم فکر می کنند بر بیمار روزه واجب نیست،در حالیکه طبق فتوای مراجع ،ملاک ضرر داشتن روزه است نه بیمار بودن .بنا براین در صورتیکه شخص ،سالم و تندرست باشد و روزه برایش ضررداشته باشد نباید روزه بگیرد واگر شخصی بیمار باشد و روزه برایش ضررنداشته باشد باید روزه بگیرد.

35.بوئیدن گیاهان معطر

بسیاری تصور می کنند استفاده از بوی خوش و عطر برای روزه دار مکروه و ترک آن بهتر است،در حالیکه عطر زدن و استفاده از بوی خوش برای روزه دار مکروه نیست،آنچه برای روزه دار مکروه است بو کردن گیاهان معطر است چه گل باشد و چه غیر گل.

 36.خوردن خون

خوردن خونی که در بدن گاو و گوسفند بعد از ذبح باقی می ماندحرام است و همه فقهاء آن را حرام دانسته اند.اما بسیاری از قصاب ها گوشت های خونی را همراه گوشت های دیگر چرخ می کنند و به مشتریان خود می دهند و متاسفانه مردم از چنین مسائلی غافلند.

37.جوشاندن کشمش

برخی از مردم فکر می کنند،اگر کشمش در آب یا روغن جوشانده شود پاک نیست در حالیکه از نظر علماء هم پاک است و هم حلال.

38.پوست کندن میوه

پوست کندن میوه هایی که با پوست خورده میشود مکروه است،در حالیکه بسیاری از مردم با پوست خوردن را درست نمی دانند.

39.آشامیدن آب

زیاد آشامیدن آب و آشامیدن آب بعد از غذای چرب و در شب به حال ایستاده آب نوشیدن،مکروه است اما بسیاری از مردم به آن توجه ندارند.

40.اطاعت از شوهر

بسیاری از زنان اطاعت از شوهر را در راستای حقوق شوهر برخود لازم نمی دانند،در حالی که اطاعت از او لازم و خواسته مشروع او بر مستحبات و واجبات موسع-واجباتی که وقتشان وسیع است-مقدم است.

 

41.اذن شو هر

بسیاری از زنان در زندگی زناشویی اعتنایی به شوهر خود ندارند و بدون اجازه از خانه بیرون میروند، در حالیکه اذن شوهر از نظر تمام مراجع لازم و خروج از خانه بدون اذن شوهر حرام است.

 

42.شوهر دختر رضاعی

شوهر دختر رضاعی-شیری-به زنی که آن دختر را شیر کامل داده است محرم است،اما برخی از مردم به آن توجه ندارند.

43.نا محرم شدن مادر زن

برخی از مردم تصور می کنند با طلاق دادن همسر،مادر زن بر فرد نا محرم میشود و یا با جدا شدن زن بابا از پدر،آن مادر زن ،هم به پدر نا محرم میشود و هم بر پسران او در حالیکه مادر زن همچنان محرم است و نیز زن بابا بعد از طلاق گرفتن،به بچه های آن پدر محرم است.

44.اسقلال مالی زن وتمکین

بسیاری از زنان فکر می کنند چون استقلال مالی دارند نیاز به تمکین و کسب اجازه از شوهر ندارند،در حالیکه در وجوب تمکین برای زوجه فرقی بین شاغل و غیر شاغل نیست و نباید زن بدون اجازه شوهر از منزل بیرون رود.

45.طلاق در عقد موقت

برخی از مردم فکر می کنند درعقد موقت نیاز به طلاق است،در حالیکه نیازی به طلاق نیست و همین که مدت تمام شد یا شوهر مدت را بخشید بریکدیگر نامحرم میشوند.

 

 

46.اقسام بدهی ها

برخی از مردم بدهی ها را منحصر در قرض و خرید و فروش نسیه می دانند،در حالی که بدهی مصادیق دیگری نیز دارد همچون نذر،خمس،زکات،مهریه همسر،کفاره و مظالمی که نسبت به اموال دیگران شده است.

 47.طلا برای مرد

بسیاری از مردم فکر می کنند استفاده طلا برای مرد در نماز حرام است،در حالیکه زینت طلا برای مرد مطلقا حرام است به هر شکل و به هر عنوان،خواه در نماز و خواه در غیر نماز،خواه برای زمان کوتاه و خواه برای زمان طولانی،خواه خالص و خواه مخلوط باشد.

48.رضایت طرفین

برخی از مردم صرف رضایت طرفین در ارتباط های نامشروع و معاملات حرام کافی می دانند در حالی که رضایت فرد بخشی از مشروعیت آن است نه تمام آن بنابراین زنا،ارتباطات پنهانی دختر و پسر ومعاملات ربوی با رضایت طرفین حاصل نمیشود.

 49.کتب و نشریات گمراه کننده

خرید و فروش کتب و نشریات گمراه کننده جایز نیست و خواندن آنها حرام است مگر برای کسانی که اهل تحقیق هستند و برای پاسخگویی مطالعه می کنند.

50.معامله با بچه نا بالغ

بسیاری از مردم به راحتی با بچه های نابالغ خرید و فروش می کنند در حالیکه معامله با بچه نا بالغ باطل است اگر چه پدر یا جد آن بچه به او اجازه داده باشد ولی اگر بچه ممیز باشد و چیز کم قیمتی را معامله کند اشکال ندارد.

51.سود بانکی

برخی از مردم هر نوع سود بانکی را برای خود مجاز می دانند،در حالیکه سودی حلال است که در قالب قراردادها و سرمایه گذاری های شرعی باشد.

52.مس قرآن

برخی از مردم فکر می کنندفقط تماس بدن بدون وضو با قرآن و اسماء مقدسه اشکال دارد در حالیکه تماس باطنی هم اشکال دارد مثلا آیه ای از قرآن یا نام های مقدس که بر روی نانی نوشته میشود نمیتوان بدون وضو در دهان قرار داد.

53.شرط خمس

گاه برخی از مردم تصور می کنند شرط دادن خمس مال این است که یک سال بی مصرف مانده باشد،در حالیکه کسی که سال خمسی دارد باید آنچه در سر سال خمسی اش اضافه می آید خمسش را بدهد ولو اینکه از تهیه آن یکسال نگذشته باشد.

54.مالیات بجای خمس

برخی از مردم فکر می کنند چون مالیات میدهند نیازی به دادن خمس نیست درحالیکه مالیات مانند سایر هزینه های کسب و کار است و جای وجوه شرعیه را نمی گیرد.

55.باورهای غلط نسبت به خمس

1-کسی که سه دختر داشته باشد خمس براو واجب نیست!2-خمس مخصوص ثروتمندان است وبر فقرا واجب نیست!3-خود افراد تدریجا خمس را به سادات فقیر بدهند!4-بربدهکار خمس واجب نیست!

56.خمس مال

مالی که بدان خمس تعلق نگرفته تا زمانی که خمسش پرداخت نشود حکم مال غصبی را دارد که تصرف در آن حرام و نماز خواندن باطل است. در عین حال بسیاری از مردم به آن توجه ندارند.

57.کارهای خرافی

از جمله کارهای خرافی که گاه در زیارتگاه ها اتفاق می افتد قفل زدن،نخ بستن و خوابنامه نوشتن بر جلد و اوراق قرآن و مفاتیح است که معضلی برای مرکز زیارتی بوده و صورت شرعی ندارد و سبب وهن دین و مذهب است.

58.برنامه های تلویزیون

بسیاری از مردم برنامه های تلویزیون را بلا مانع می دانند،در حالیکه بعضی از برنامه های آن حرام یقینی است و باید با معیارهای دینی به برنامه های تلویزیونی نگاه کرد.از دیدگاه حضرت آیت اله خامنه ای پخش موسیقی در رادیو و تلویزیون دلیل بر حلیت آن نیست.

59.دروغ مصلحت آمیز

یکی از گناهان کبیره دروغگویی است اما بسیاری از مردم تحت عنوان مصلحت پوششی بر زشتی خود قرار میدهند و دائما برای حفظ منافع خود دروغ میگویند در حالیکه از نظر شرع دروغ مصلحت آمیز در جنگ،اصلاح بین مردم در شرایط خاص و نجات جان انسانها جایز شمرده شده است.