مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : سه شنبه 89/7/6
نظر

به محض این‌که می‌خواستم وارد جزئیات شوم لیبرال‌هایی که بعدها آمدند و چه‌ها بر سر کشور آوردند جلسه را به هم ریختند. یکی از این طرف راه افتاد، بهزاد نبوی از آن طرف راه افتاد، آقای خاتمی به رییس ستاد اعتراض کرد که آقا این کیست که به عنوان دبیر جلسه قرارگاه خاتم گذاشته‌اید؟ این دارد حرف از پیروزی ایران در جنگ می‌زند. و رفتند با بهزاد نبوی در گوشی صحبت کردند و با صدای بلند گفتند اگر این بحث ادامه پیدا کند ما حتی موسوی را هم قبول نداریم. 

                             

همایش بزرگ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس صبح امروز با حضور مقامات، فرماندهان و مسوولان کشوری و لشگری در محل سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این همایش سرلشگر فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، امیر سرتیپ سید عبدالرحیم موسوی جانشین فرمانده کل ارتش، وزیر جهاد کشاورزی دکتر خلیلیان و دکتر محسن رضایی سخنرانی و به طرح دیدگاه‌های خود درخصوص ایجاد موزه دفاع مقدس پرداختند.

سرلشگر فیروزآبادی گفت: در ایجاد موزه دفاع مقدس باید بیش از هر چیز نقش رهبری و فرماندهی کل قوا و محتوای معنوی دفاع مقدس مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا به گفته امام (ره) که فرموده بودند جنگ برای ما دانشگاه است این جمله‌ امام (ره) نیز می‌تواند راهنمای ما برای به وجود آوردن موزه دفاع مقدس باشد. جنگ دانشگاه بوده، موزه دفاع مقدس هم باید این دانشگاه را ادامه دهد. موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس باید نمادی از هویت مکتب انقلاب اسلامی باشد، نه این‌که تاریخی از حکومت شاهان و آثار گذشتگان باشد که هیچ‌گاه برای امام (ره) و رزمندگان حاضر در جبهه‌ها موضوعیت نداشته است که البته حماسه‌ها و افتخارات گذشته هم در جای خود مهم هستند ولی هیچ‌گاه نمی‌توانیم آنها را با حماسه‌ی عظیم و شکوهمند انقلاب و در ادامه‌ی آن پیروزی در دفاع مقدس مقایسه کنیم. این کلام مبالغه نیست بلکه یک حقیقت تاریخی است که کمتر به آن پرداخته شده است و این به این می‌ماند که ما وقتی که انقلاب و امام (ره) را داریم، قرآن را که پیامبر (ص) آورده است داریم بیاییم و یک متن شاهانه را علم کنیم. در موزه دفاع مقدس نمی‌توانیم غیر از حماسه‌های دفاع مقدس چیزی بگنجانیم.

سرلشکر فیروزآبادی ادامه داد: همان‌طور که امام خمینی(ره) فرمودند: فرق ما با دشمنان در این است که انگیزه‌ ما برای جنگیدن،انگیزه‌ دینی و اسلام است، در زمان جنگ، فرمانده دفاع مقدس یک مرجع دینی بود و دقیقا رزمندگان مانند زمان پیامبر(ص) در راه خدا می‌جنگیدند. شکست و پیروزی در راه خدا بود و شهادت را رسیدن به فیض الهی و عند ربهم یرزقون می‌دانستند. فرمانده دفاع مقدس، یکی از شاهان نبود که برای تاج و تخت بجنگد بلکه مردی بود که فقط و فقط برای اسلام و رضای خدا عمل می‌کرد که این معنویت‌ها باید در موزه دفاع مقدس مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: در زمان گذشته هم که ایران جنگ می‌کرده است حتی در بعد مادی که پیروزی‌های زیادی نصیب ایران می‌شد،ایران یکی از ابرقدرت‌ها یا حداقل یکی از دوابرقدرت جهانی بود؛در حالی که در دوره‌ دفاع مقدس ایران از لحاظ مالی یک کشور متوسط بود که در مقابل قدرت‌های دنیا که از نظر تجهیزات بر ما برتری داشتند، ایستاد. به همین خاطر حماسه‌ دوران دفاع مقدس را در تاریخ ایران بی‌نظیر می‌یابیم. حال باید ببینیم این حماسه‌ بی‌نظیر را باید چگونه حفظ کنیم و آن را به نسل آینده انتقال دهیم. آیا فقط نگارش تاریخی آن کافی است؟ که می‌توان در جواب گفت قطعا چنین نیست و در تمام کشورهای دیگر هم برای ثبت و ضبط اتفاقات و رویدادهای مهم‌شان از تمام توانایی‌ها و تکنولوژی‌ها استفاده می‌کنند تا به نحو احسن این اتفاقات را ثبت و ضبط کنند.

سرلشکر فیروزآبادی اظهار کرد: این‌جاست که هنر و فناوری روز باید استفاده شود تا زیباتر و گویاتر از تاریخ مکتوب که آن هم جای خود را دارد حفظ شود. امروز می‌توان با استفاده از هنرهای تجسمی، فیلم، موسیقی و مجموعه‌ای از هنرها که اثرات بسیار ارزنده و پرنفوذی هم خواهد داشت و با ترکیب آن با هنر معماری، این حماسه‌ها را در موزه دفاع مقدس ارایه دهیم که می‌تواند تاثیر شگرفی را بر بیننده ایجاد کند.

موزه دفاع مقدس علاوه بر استفاده از هنر و هنرمندان، باید از مفهوم اعتقادی برخوردار باشد. در مضمون موزه دفاع مقدس باید ابتکارات برجسته‌ عالی، ماندگار و معنوی صورت بگیرد تا معرف رزمندگان و شهیدان، امام (ره) و جبهه‌ها باشد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درخصوص کارکرد موزه نیز گفت: هدف و کارکرد این موزه بسیار مهم است. هدف فقط ساختن موزه‌ای زیبا برای تحقیق و پژوهش نیست بلکه باید با ایجاد این موزه در جهت تداوم و انتقال تفکر امام (ره) به نسل آینده گام برداریم. در موزه دفاع مقدس کسانی که کار می‌کنند و آن را طراحی می‌کنند باید همه از جنس دفاع مقدس باشند؛ زیرا نمی‌توان با یک جنس متفاوت، موزه دفاع مقدس را به مخاطبان ارائه کرد. اگر چنین شود موزه دفاع مقدس هم متفاوت خواهد شد. باید پدیدآورندگان و ایجادکنندگان این موزه، ناظرین پروژه و اجراکنندگان موزه همیشه مواظب باشند که به روح رزمندگان دفاع مقدس آسیب نزنند و صادقانه آن را منتقل کنند. هدف و کارکرد موزه، مخاطبانش است و این موزه فقط برای نگهداری اشیا و تجهیزات به جا مانده از دفاع مقدس نیست.

عضو شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنانش گفت:‌ رزمندگان و فرماندهان به عشق امام زمان (عج) آن عظمت‌ها و پیروزی‌ها را به دست آوردند. به همین دلیل باید هرکس وارد موزه می‌شود این عظمت را درک کند و چیزی که امام (ره) می‌خواست به بشریت منتقل کند به مخاطبان القا شود. ما نباید به کلیت جنگ بپردازیم و از اجزای جنگ غفلت کنیم. باید در موزه دفاع مقدس به عملیات‌های مختلف به صورت جداگانه پرداخته شود و همه‌ جزئیاتی که در دفاع مقدس صورت گرفت را از آغاز جنگ تا پذیرش قطعنامه‌ی 598 در موزه‌ی دفاع مقدس ارایه کرد تا سیاسی‌کاران و بدخواهان روسیاه نتوانند از آنها استفاده کنند.

وی با اشاره به مراحل مختلف جنگ و ضرورت پرداختن به آنها در موزه دفاع مقدس، افزود: جنگ به گونه‌ای رقم خورد که بعد از پایان جنگ هشت ساله تمام نشد و در واقع پیروزی‌ای که به خاطر ناخالصی‌ها عقب افتاد و شیرینی که باید با پذیرش قطعنامه کام همه را شیرین می‌کرد را من آن زمان که جانشین رئیس ستادکل فرماندهی کل قوا بودم که امام (ره) تعیین کرده بود و دستورات جلسات ستاد فرماندهی کل قوا را تنظیم می‌کردم، درک کردم.

سرلشکر فیروزآبادی توضیح داد: در پایان جنگ،دستور جلسه‌ای که تهیه کردم دستور جشن پیروزی ایران در دفاع‌مقدس در چندمحور بود که رئیس ستاد آن روز هم قبول کرد ولی به محض این‌که می‌خواستم وارد جزئیات شوم لیبرال‌هایی که بعدها آمدند و چه‌ها بر سر کشور آوردند جلسه را به هم ریختند. یکی از این طرف راه افتاد، بهزاد نبوی از آن طرف راه افتاد، آقای خاتمی به رییس ستاد اعتراض کرد که آقا این کیست که به عنوان دبیر جلسه قرارگاه خاتم گذاشته‌اید؟ این دارد حرف از پیروزی ایران در جنگ می‌زند. و رفتند با بهزاد نبوی در گوشی صحبت کردند و با صدای بلند گفتند اگر این بحث ادامه پیدا کند ما حتی موسوی را هم قبول نداریم. بنابراین باید شیرینی پیروزی در جنگ با پذیرش قطعنامه در کام مردم ایران حس می‌شد و باید جشن گرفته می‌شد اما آن کسانی که می‌خواستند از جنگ بهره‌برداری کنند جلسه را به هم ریختند و نگذاشتند تا این‌که به تدریج ابعاد مختلف پیروزی آشکار شد و خود آقای خاتمی در دوره‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری از پیروزی ایران در جنگ با قاطعیت و شیرینی سخن گفت. مرحله اول جنگ که شامل اول جنگ تا فتح خرمشهر می‌شود باید مورد توجه ایجادکنندگان دفاع مقدس قرار بگیرد.

وی در خصوص فرماندهی بنی‌صدر در اوایل جنگ نیز گفت: بنی‌صدر امام(ره) را قبول نداشت، ایران را هم نمی‌شناخت، بسیار هم بی‌سواد و ترسو بود ولی بعدها بعضی‌ها گفتند چون او ترسو بوده پس خائن نبوده است؛ در حالی که او هم ترسو بود و هم خائن. در دوره‌ی او هم سپاه گرفتار شد و هم وزارت دفاع. این در حالی است که در روز سوم یا چهارم جنگ، رهبر معظم انقلاب، آیت‌الله خامنه‌ای که آن زمان نماینده‌ی امام (ره) در شورای عالی دفاع بودند به اهواز رفتند و در تیم‌های عملیاتی شرکت کردند و بعد به مردم فراخوان دادند، به گونه‌ای که هجوم مردم به جبهه‌ها از آن زمان شروع شد. البته در همان ابتدای جنگ هم مردمی که به جبهه می‌رفتند، اعم از نیروهای ارتشی و سپاهی که آمادگی جنگ را نداشتند با سختی مقابل دشمن ایستادند و بعضی از افراد حتی به صورت فردی به شناسایی رفتند و شهید شدند. بعضی دیگر هم مثل حسین علم‌الهدی به دل دشمن زدند و کربلایی شهید شدند. حسن قدوسی و بیش از 20 نفر از همرزمانش شهید شدند که شهادت آنها مربوط به اعتراضشان به نحوه‌ی اداره‌ی جبهه‌ها در زمان بنی‌صدر بود.

سرلشکر فیروزآبادی با اشاره به نقش رهبری در دوره‌ دفاع مقدس هم اظهار کرد: رهبری در این دوره توانست حیات معنوی و جهاد و دفاع مقدس را زنده کند و هسته‌های مقاومت نیروهای بسیجی، سپاهی، ارتشی و گروه‌هایی مانند گروه شهید چمران و... را به حرکت درآورد که همه‌ی اینها باید در موزه دفاع مقدس گنجانده شود. این ماندن و پیروزی به خاطر وجود رهبری است و امام (ره) هم بر این نکته تاکید کردند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در در ادامه با اشاره به این جمله‌ی امام (ره) که با پذیرش قطعنامه‌ی 598 فرموده بود جام زهر را می‌نوشم، گفت: امام (ره) بابت جنگ و بسته شدن دانشگاه بزرگ برای بشریت ما گفت جام زهر نوشیدم. این در صورتی بود که این تصمیم برای پذیرش و خاتمه دادن به جنگ،تصمیم درستی بود که امام(ره) گرفتند ولی جام زهر نوشیدن امام(ره) به خاطر توقف دانشگاه و دفاع‌مقدس بود که توانسته بود رزمندگان را در دفاع‌مقدس بر روح آنان یکی کند.

سرلشکر فیروزآبادی هم‌چنین گفت: اول موزه‌ی دفاع مقدس امام (ره) است و آخر آن هم باید حضرت مهدی (عج) باشد. به همین منظور باید همه‌ نهادها اعم از سپاه، بسیج، ارتش و دیگر نهادهایی که با دفاع مقدس در ارتباط بوده‌اند همه‌ی اسناد و اطلاعاتی که در این زمینه دارند را بسیج کنند و در اختیار موزه قرار دهند تا بتوان از آنها در موزه استفاده کرد.