مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : شنبه 89/8/8
نظر

رئیس جمهور با 30 تن از چهره های سیاسی اصولگرا دیدار داشت که این دیدار از جنبه های مختلف قابل ارزیابی و تحلیل است.بدون شک برگزاری چنین جلساتی که طی چند سال گذشته به ندرت اتفاق افتاده است می تواند برکات زیادی در فضای سیاسی کشور داشته باشد.

                              

گفته می شود این جلسه به پیشنهاد حبیب الله عسگر اولادی و دعوت احمدی نژاد بوده است که با حضور 30 تن از سران و چهره های جریان اصولگرا در ساختمان شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری تشکیل شده است.

همچنین برای این جلسه از آقایان غلامعلی حداد عادل،علی اکبر ولایتی،محمد رضا باهنر،علی لاریجانی، حسین فدایی، عزت الله ضرغامی، حبیب الله عسگر اولادی، علی اکبرابوترابی، علیرضا زاکانی،مهرداد بذرپاش، مجتبی ثمره هاشمی،محمد فروزنده،محمد رضا آشتیانی ،بیژن ذبیحی، محمد رضامیرتاج الدینی، مرتضی آقا تهرانی، مهدی کوچک زاده، حمید رسایی،علی اصغر زارعی، محمد رضا رحیمی، مسعود زریبافان، ابراهیم عزیزی، حمیدرضاحاج بابایی، صادق محصولی ، اسدالله بادامچیان،محمد نبی حبیبی، محسن کوهکن و حیدر مصلحی دعوت به عمل آمده بود.ضمن اینکه گفته می شود برخی از این سیاسیون به دلایل مختلف نتوانستند در این جلسه شرکت کنند.
در خصوص برگزاری این جلسه ذکر چند نکته حائز اهمیت است.

1-مساله اول این است که اصل این جلسه را باید به فال نیک گرفت . اینکه برای ایجاد وحدت بین اصولگرایان تلاش شده است را باید امر مبارکی دانست که بدون شک و بزودی  آثار قابل توجه و معناداری را بر عرصه سیاسی کشور خواهد گذاشت.

2-برگزاری این جلسه با این هدف که بر مرزبندی جبهه اصول گرایان با جریان فتنه تاکید می کند بسیار حائز اهمیت است.هر چند این موضوع و اعلام برائت در ماه های گذشته و در شرایط مختلف از سوی اصولگرایان بارها انجام شده است اما این مرزبندی در قالب یک جریان واحد، اجازه هرگونه شیطنت و تحریک برای اختلاف افکنی را نیز از بین می برد.

3-جمعی از درون جبهه اصولگرا تلاش داشتند تا در شرایطی که اصلاح طلبان از صحنه سیاسی کشور حذف شدند جای آنها را پر کنند که برگزاری چنین جلسه ای اجازه ایجاد یک خط جدید سیاسی را نمی دهد.

4-باید دقت شود که برخی عناصر قدرت طلب و سود جو از این جلسه به نفع خود سوء استفاده نکنند.بدون شک عارضه ای که این جلسه را تهدید می کند بهره گیری سیاسی برای برخی افراد با هدف پاک کردن خود از اتهامات است.نباید این قیبل جلسات در دست این افراد بیافتد و یا فرصتی ایجاد کند که برخی به دنبال بهره برداری های سیاسی برای تطهیر خود باشند.وجود برخی اسامی که دارای اتهامات اقتصادی هستند باعث می شود این نگرانی ایجاد شود.

5-این جلسه خط بطلان است بر نظریه ای که تلاش داشت احمدی نژاد را از اصولگرائی جدا کند.تلاشی که از سوی برخی از نزدیکان رئیس جمهور کلید خورد تا نشان دهد که رئیس جمهور خط سومی را راه اندازی کرده است و باید بین او و اصولگرایان فرق گذاشت.

6-این چنین جلساتی باید با توجه به آسیب شناسی جلسات گذشته انجام شود.در سالهای گذشته برخی جلسات شبیه به این جلسه وجود داشته است که حتما باید مورد توجه قرار گیرد.به خصوص تجربه جبهه متحد اصولگرایان باید مجددا مورد ارزیابی قرار گیرد و آسیب شناسی شود تا با اختلافات داخلی بخشی از بدنه این جریان حذف نشوند.اتفاقی که د رماجرای جبهه متحد باعث شد عوارض آنرا، الان در مجلس هشتم شاهد باشیم.

7-در این جلسه علیرغم دعوت از لاریجانی، از برخی افراد همچون قالیباف و توکلی و رضائی دعوت نشده است که لازم است در جلسات بعدی از این افراد نیز دعوت بعمل آید.وحدت اصولگرایان نباید همراه با تنگ نظری باشد به نحوییکه منتقدین دولت از این جلسه حذف شوند.از سوئی دعوت کردن های گزینشی باعث می شود محور این جلسات دولت و شخص رئیس جمهور باشد. راز بقای این جلسات این است که محور وحدت،  ولایت و ولی فقیه باشد تا ضمن تضمین انتخاب راه از اختلافات داخلی نیز جلوگیری شود.