هر چند انتخابات ریاست جمهوری دهم و فتنه پس از آن در سال 88 رخ داد و کشور در همان سال شاهد حوادث تلخ و شیرین گوناگون در این باره بود اما ادامه این جریان، تاکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب اسلامی و هشدارهای ایشان نسبت به این واقعه، حاکی از اهمیت روشنگری درباره فتنه دارد. حضرت آیت الله خامنه ای در بیشتر بیاناتشان در سال 89 از فتنه ای سخن گفتند که به تعبیر معظمله به دنبال حذف جمهوری اسلامی، تغییر نظام و تسخیر ایران بود و البته با پایداری و هوشیاری ملت موجب «واکسینه شدن کشور و مردم در مقابل میکروب های سیاسی و اجتماعی» شد.
سال 89 از سوی حضرت آیت الله خامنه ای سال «همت مضاعف و کار مضاعف» نامیده شد، ایشان از همه مردم و مسئولان خواستار همت و کار مضاعف در بخش های مختلف شدند و افزودند: «شعارهای هر سال، نمایشی و تشریفاتی نیست و طبعاً همه مشکلات را هم حل نمیکند بلکه انگشت اشارهای است که راه و روش را نشان میدهد که امسال نیز با توجه به اهداف بلندتر ملت و کشور، باید همتی برتر فراهم آورد و کارهای بیشتر و جدیتر انجام داد». معظم له همچنین تجلی رشد و آگاهی ملت را در حوادث 8 ماهه 22 خرداد تا 22 بهمن سال 88، آغاز فصل تازهای در بصیرت ملت خواندند و فرمودند: این فصل پرافتخار و پرعبرت، زمینه بسیار مهمی است که باید براساس آن و با همت مضاعف و کار مضاعف حرکت کرد. (اول فروردین 89 در اجتماع بزرگ زائران حرم رضوی)
روشنگری و تبیین
رهبر معظم انقلاب اسلامی در خلال سخنرانی های مختلف خود به مناسبت های گوناگون، ابعاد مختلف فتنه 88 را برای مردم تبیین کرده و بر بصیرت افزایی ملی تاکید کردند. نکته قابل توجه در بیانات ایشان، تاکید بر منشا خارجی فتنه و هدف آن، پاسخ به زیاده خواهی های بیگانگان، تجلیل از هوشیاری ملت و وفاداری آنان به نظام بویژه در 9 دی و 22 بهمن سال فتنه است.
ایشان در اولین روز سال در مشهد مقدس، اسلامیت و جمهوریت نظام را تفکیکناپذیر خواندند و درباره حوادث پس از انتخابات افزودند: بنده کسی را متهم نمیکنم اما هندسه کار دشمن را میشناسم و تشخیص میدهم، همچنانکه ذهن مردم و تحلیلگران مستقل، صادق و تیزبین نیز با تأمل در شکل و روند این حوادث، آن را به عوامل خارجی منتسب کردند... وقتی مستکبران از یک کشور ناراضی هستند منتظر فرصت انتخابات میمانند تا در صورت پیروز شدن افرادی که مورد نظر آنها نیستند با کشاندن عدهای به خیابانها، اوضاع را برهم بزنند و حتی در صورت لزوم با ایجاد اغتشاش و آشوب، نتیجه قانونی انتخابات را با خشونت تغییر دهند. (همان)
رهبر انقلاب در جایی دیگر با تاکید بر اینکه صحنه گردانان اصلی فتنه سال 88 در طراحی پیچیده خود به دنبال تسخیر ایران بودند، می فرمایند: در این میان عوامل فتنه که اکثر آنها ندانسته وارد این ماجرا شده بودند، بدون آنکه خود متوجه باشند، در جهت اهداف طراحان اصلی حرکت می کردند و این موضوع نیازمند تحلیل های دقیق روان شناختی است که چگونه عده ای، ندانسته به دشمن کمک کردند.(12 آبان در دیدار دانش آموزان)
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین چهارم آبان در دیدار دانشجویان قمی برنامه ریزی بلندمدت جبهه دشمنان اسلام و انقلاب را واقعیتی انکارناپذیر خواندند و خاطرنشان کردند: شواهد و قرائن فراوان اثبات می کند که حوادثی که گاه در کشور رخ می دهد از جمله حوادث سال 78 و فتنه 88، از نتایج برنامه ریزیهای میان مدت و بلندمدت دشمن است. ایشان، قضایای سال گذشته را تجدید حیاتی برای برنامه های دشمن دانستند و افزودند: البته آنها سعی کردند که در فتنه سال 88 با ملاحظه همه جوانب، اقدام کنند اما به فضل خدا شکست خوردند.
معظم له همچنین عوامل اصلی فتنه سال 88 را طراحان خارجی دانستند و خاطرنشان کردند: کسانی را که مردم به آنها سران فتنه می گویند، در واقع بازیچه طراحان اصلی بودند و دشمن آنها را به وسط صحنه هل داده بود که البته آنها نیز باید راه خود را از دشمن جدا می کردند که این کار را انجام ندادند و مرتکب گناه شدند... عامل اصلی، دیگرانی بودند که طراحی کرده بودند و در طراحی و محاسبات خود به دنبال حذف جمهوری اسلامی و تغییر نظام بودند... طراحی اصلی دشمنان، این بود که جمهوری اسلامی و حقیقت و شعار دین از جامعه ایران برچیده شود... صحنه گردانان اصلی، حالت دیگری را نیز طراحی کرده بودند که اگر به نتیجه مطلوب خود نرسند، کشور را به آشوب بکشانند و با تقلید از انقلاب اسلامی و بوجود آوردن کاریکاتوری از آن، به اهداف خود برسند... با لطف و عنایت خداوند متعال، مردم، بیدار و وارد صحنه شدند وتوانستند توطئه ای عظیم را خنثی کنند.(19 دی در دیدار مردم قم)
دست قدرت الهی در هشت ماه جنگ نرم
مقاومت ملت ایران در برابر فتنه گران مدرن سال 88 چنان بود که بارها تجلیل مقتدایشان را سبب شد. حضرت آیت الله خامنه ای بارها از هوشیاری و بصیرت ایرانیان در سال فتنه و در برابر فتنه قدردانی کرده، آن را دست قدرت الهی دانسته و این هشت ماه جنگ نرم را با هشت سال جنگ تحمیلی مقایسه کردند. ایشان می فرمایند: ملت ایران همانگونه که در طول 8 سال جنگ تحمیلی با ابتکار، شجاعت و فداکاری در میدان حاضر شد و دشمن را شکست داد، در هشت ماه جنگ نرم نیز با همت، بصیرت، و هوشیاری در همه صحنه ها حاضر شد و حقیقتاً از خود مهارت نشان داد... آنچه که اتفاق افتاد، دست قدرت الهی بود که دلهای مردم را به سمت خود جلب و به سوی راه صحیح هدایت کرد... نهم دی ماه سال گذشته یکی از موارد جلب رحمت الهی بود و مردم به برکت یاد حضرت سیدالشهدا علیه السلام به صحنه آمدند و بساط فتنه گران را برچیدند.(هشتم دی ماه در دیدار مردم گیلان)
رهبر انقلاب همچنین فتنه سال 88 را نمونه دیگری از ایستادگی مردم بر اصول و ارزشهای اسلام و انقلاب خواندند و افزودند: در آن فتنه حتی کسانی که به فردی غیر از فرد منتخب رأی داده بودند، بعد از افتادن نقاب از چهره فتنهگران، آنها هم بر سر اصول و ارزشها ایستادند و دیدیم که در 9 دی و 22 بهمن همه به خیابانها آمدند و مشخص شد که فتنهگران، اقلیتی معدود هستند.(25 شهریور در دیار اعضای مجلس خبرگان)
حضرت آیتالله خامنهای، در جایی دیگر تجلی رشد و آگاهی ملت را در حوادث 8 ماهه 22 خرداد تا 22 بهمن سال 88، آغاز فصل تازهای در بصیرت ملت خواندند و با اشاره به پیروزی ملت در آزمون بزرگ و مهم حوادث پس از انتخابات، افزودند: تلاش برای تغییر نتیجه انتخابات بروز خشونت و اغتشاش، خلاف شرع و قانون بود و پیروزی هوشمندانه ملت در این حوادث، عبرت و درسهای فراوانی در برداشت... در روز انتخابات، مردم به دو گروه 14 میلیونی و 24 میلیونی تقسیم شدند و هرکس به فرد مورد نظر خود رأی داد اما این دو گروه پس از مدتی نه چندان طولانی و هنگامی که نقشه بیگانگان را دیدند با هم یکی شدند و همه ملت، بیدار و یکپارچه در مقابل دشمنان، شورشگران و اغتشاشگران ایستادند... حضور متحد و پربصیرت ملت در حماسه 9 دی و 22 بهمن قویترین و آخرین ضربه ملت به بیگانگان بود. (اول فروردین در اجتماع زائران حرم رضوی)
عبور سرافرازانه از فتنه
عبور سرافرازانه ملت ایران از فتنه 88، مصداق مشخصی بود که رهبر انقلاب اسلامی در بحث فلسفه امتحانات الهی به آن اشاره کرده اند: معنای توفیق ملت ایران در عبور از این فتنه، در آشکار شدن قدرت این ملت خلاصه نمی شود بلکه معنای اصلی عبور قدرتمندانه مردم از امتحان و محنت سال گذشته، این است که ملت ایران، با تکیه بر ایمان، بصیرت، موقع شناسی، درک ضروریات زمان و انجام دادن اقدامات لازم، به مرحله جدیدی از حیات خود رسید، و برای رسیدن به مقصود نهایی، توان تازه ای یافت.(26 آبان در دیدار مردم اصفهان)
تمرد از قانون مدعیان تقلب
رافت رهبر انقلاب نسبت به سران و عاملان داخلی فتنه 88 بر کسی پوشیده نیست. ایشان در خطبه های تاریخی نیمه بهمن ماه پایتخت فتنه سال 88 را آخرین نمایشنامه دشمنان برای استحاله انقلاب خواندند و خاطرنشان کردند: در آن فتنه، طراح و نقشه کش و مدیر در بیرون از مرزها بوده و هست و عده ای بخاطر حب به نفس و حب به مقام اسیر توطئه آنها شدند و دانسته یا ندانسته با آنها همکاری کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین در دیدار دانشجویان قم با اشاره به بی بصیرتی عده ای در حوادث پس از انتخابات عظیم سال گذشته ریاست جمهوری افزودند: عده ای بر اثر بی بصیرتی و به اشتباه، ادعای تقلب را مطرح کردند، طبیعی است که مدعیان این ماجرا باید دلیل می آوردند و پس از ارائه دلیل از راهی که قانون مشخص کرده، مسئله را شکایت و پیگیری می کردند تا پس از بازرسی و بازبینی، حقیقت مشخص شود اما مدعیان تقلب، این راه قانونی و مشخص را طی نکردند با وجودی که در آن زمان، مدت قانونی شکایات را تمدید کردیم و تأکید شد که آرای مردم در مقابل چشمان نمایندگان نامزدهای معترض، بازبینی شود اما آنها این شیوه قانونی را قبول نکردند و مشخص شد که از قانون تمرد می کنند.
رهبر انقلاب اسلامی در اجتماع 110 هزار نفری بسیجیان نیز هواهای نفسانی را مهمترین موانع بصیرت دانستند و با اشاره به عملکرد برخی در فتنه طراحی شده و پیچیده سال 88 افزودند: در آن حوادث، فتنه گرانی برای دست یافتن به قدرت، مصلحت کشور را نادیده گرفتند و به حقانیت روشن یک راه، پشت کردند، به گونه ای که دشمنان درجه یک ملت از اقدامات آنان به هیجان و شوق آمدند و از آنان حمایت کردند اما عده ای این حقایق روشن را ندیدند و نمی بینند، البته برخی هم با وجود اینکه این حقایق را درک و فهم می کنند اما به علت ظلمت دل و هواهای نفسانی، حاضر نیستند به این فهم خود، ترتیب اثر دهند.
پرهیز از بد اخلاقی
مقام معظم رهبری 19 اسفندماه امسال در دیدار اعضای مجلس خبرگان در بیاناتی مهم خواستار پرهیز جدی از بداخلاقی و اهانت به ویژه در فضای رسانه ای کشور شدند. حضرت آیت الله خامنه ای در این باره تاکید کردند: فضای اهانت و هتک حرمت، مخالف اسلام، خلاف شرع و خلاف عقل سیاسی است و موجب خشم خداوند می شود. ایشان، انتقاد، مخالفت و "بیان صریح و شجاعانه عقاید" را بدون اشکال برشمردند اما افزودند: همة این مسائل باید بدور از "هتک حرمت و اهانت و فحاشی"، بیان شود تا اعصاب جامعه و آرامش مردم را بر هم نزند و همه در این زمینه مسئولند. رهبر انقلاب اسلامی در سخنانی صریح به همه بویژه جوانان افزودند: پیام من به همه کسانی که حرف می زنند و یا در مطبوعات، وبلاگ ها و محیط های دیگر می نویسند این است که مخالفت کردن، رد کردن و محکوم کردن یک فکر سیاسی و دینی یک چیز است و ابتلای به رفتار غیر اخلاقی و دشنام و هتک حرمت چیز دیگر. من این مسائل غیر اخلاقی را قاطعانه و بطور کامل رد می کنم و نباید انجام شود. حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به یک اشتباه فاحش و تصور کاملاً غلط افزودند: برخی جوانان با اخلاص، مؤمن و خوب، متأسفانه تصور میکنند اینگونه اقدامات وظیفه است اما این رفتارها، دقیقاً خلاف و عکس وظیفه است. ایشان در همین زمینه، توجه به نفوذیها و دخالتهای دشمنان را نیز ضروری دانستند و افزودند: همانگونه که امام نیز می فرمود: گاهی نفوذی ها وارد اجتماعات اشخاص مؤمن و مخلص می شوند و آنها را به حرکتی انحرافی می کشانند که از این هم، نباید غفلت کرد. رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر پرهیز از غفلتهای ناشی از احساساتی شدن افزودند: از همه، بخصوص جوانان عزیز می خواهم که نگذارند فضای غیبت، تهمت، هتاکی و شکسته شدن حریم ها ادامه پیدا کند که اگر ادامه یابد مانند یک بیماری به همه چیز سرایت می کند. حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه، به برخی رفتارهای غیر اخلاقی در بعضی نماز جمعه ها یا محیط های درس اشاره و تأکید کردند: این رفتارها، غلط اندر غلط است. رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: "رفتارهای غیر اخلاقی و توهین آمیز، مخالف مصلحت انقلاب و کشور است، موجب اختلاف و دو دستگی می شود و به شکوه و عظمت نظام اسلامی ضربه می زند و به جوانان نصیحت می کنم کاملاً از آن خودداری کنند".
غدیر قم
هنوز خورشید 27 مهرماه سال 89 طلوع نکرده بود که از چند کیلومتر مانده به ابتدای شهر خون و قیام، سیل خروشان اهالی قم به انتظار ولی امر خود ایستاده بودند. 27 مهرماه 89 را باید نقطه عطفی در تاریخ قم به شمار آورد. روزی که همه قم برای استقبال از مقتدای خود بپا خواست تا یک بار دیگر حماسه ای از جنس 15 خرداد 42 در تاریخ مذهبی ترین شهر ایران ثبت شود. سفر پربرکت رهبر معظم انقلاب اسلامی به استان قم با استقبال شگرف مردمان این استان روبرو گردید بطوری که در اولین روز سفر ایشان، صف چند کیلومتری استقبال از نائب امام عصر(عج) تشکیل شد و طی مسیر پنج کیلومتری استقبال، بیش از 80 دقیقه طی شد. حضرت آیت الله خامنه ای در اقامت 10 روزه خود در قم با اقشار مختلف مردم، طلاب، اساتید و حوزویان، علما و مراجع، بسیجیان، دانشجویان، مسئولان و خانواده های شهدا و ایثارگران این استان دیدار کردند. ایشان در این سفر خواستار تهیه نظام جامع آموزش، پژوهش و تبلیغ حوزه و تدوین چشم انداز و برنامه های راهبردی آن شدند. رهبر انقلاب همچنین فقه را ستون فقرات حوزه خواندند و خواستار تربیت متخصص در رشته هایی نظیر تفسیر، فنون تبلیغ و علوم انسانی شدند و با استقبال از شیوه های نو در آموزش و تولید علم بر پرهیز از تضعیف شورای عالی و مدیریت حوزه و جامعه مدرسین حوزه علمیه تاکید کردند. به باور کارشناسان و تحلیلگران، سفر ولی امر مسلمین به قم، خنثی گر توطئه ها علیه نظام اسلامی، نمایشی حماسی و تاریخی از پیوند ملت و ولایت و پاسخی کوبنده به شبهه افکنان و اختلاف انگیزان بود تا آنجا که رهبر انقلاب نیز در این باره فرمودند: مردم قم با حضور با شکوه و پرشور خود پاسخی قاطعانه به طراحی ها و تبلیغات دشمن دادند و بیداری و عمق نفوذ ایمان در دلهای خود را به نمایش گذاشتند.
دعوت به وحدت، پرهیز از اختلاف و بدبینی
از جمله دغدعه های جدی رهبر معظم انقلاب که در سال 89 نیز تداوم یافت، تحقق وحدت عملی بویژه در میان مسئولان بوده است. ایشان در دیدار اعضای مجلس خبرگان خواستار تقویت روحیه امید در مردم و پرهیز از دمیدن فضای بدبینی به مسئولان شدند و فرمودند: وحدت فقط به معنای صحبت کردن درباره آن نیست بلکه این وحدت باید به صورت عملی در جامعه محقق شود معنای وحدت این است که مشترکات را تقویت و در مقابل چشم مردم برجسته کنیم نه اینکه سایه برخی دلخوریهای شخصی از برخی افراد بر تمام رفتار انسان حاکم شود و به جای طرح مسائل اصلی و مشترکات، موضوعات فرعی و خلاف مصالح کشور را مطرح کند.
حضرت آیت الله خامنه ای در جایی دیگر منظور خود از تأکید بر وحدت را «اتحاد بر مبنای اصول» خواندند و خاطرنشان کردند: بر این مبنا، با هرکسی به همان اندازه که اصول را قبول دارد متصل و متحدیم و هرکسی اصول را قبول ندارد طبعاً از این دایره وحدت خارج است. ایشان همچنین در پاسخ به سؤالی در زمینه مواضع رسمی و غیررسمی رهبری تأکید کردند: مبادا کسی تصور کند که رهبری برخلاف آنچه به عنوان نظر رسمی مطرح می کند، مواضع دیگری دارد که به برخی خواص می گوید چرا که این تصور مطلقاً درست نیست و اگر کسی چنین نسبتی بدهد گناه کبیره کرده است. مقام معظم رهبری با انتقاد از اقدام مسئولان در علنی کردن اختلافات افزودند: در این باره تذکر جدی داده شده است.(31 مرداد در دیدار دانشجویان)
رهبر معظم انقلاب اسلامی در فروردین ماه امسال نیز در دیدارهای جداگانه با مسئولان ارشد نظام با تأکید بر لزوم حفظ وحدت و یکپارچگی مسئولان در حرکت رو به جلوی کشور، مسئولان به ویژه مسئولان سه قوه را به حفظ یکپارچگی و هماهنگی در اتخاذ تصمیم های بزرگ توصیه و تاکید کردند: مسئولان کشور در بخشهای مختلف، توجه خود را بر پیشبرد اهداف اصلی نظام و خدمت رسانی به مردم متمرکز کنند. ایشان همچنین فرمودند: منظور از یکپارچگی مسئولان، چشم پوشی از اختلاف سلیقه ها و نظرها نیست زیرا اختلاف سلیقه ها و بحث های علمی و کارشناسی موجب پیشرفت کارها خواهد شد ولی این اختلاف دیدگاهها نباید باعث توقف حرکت کشور و یا جدا شدن مسیر حرکت افراد شود... دولت به عنوان دستگاه اجرایی در وسط میدان کارهای اجرایی است و همه باید ضمن اینکه مصالح را در نظر می گیرند، با کمک به دولت، تسهیلات اجرا را فراهم کنند تا کارها پیش برود.
همچنین ایشان 19 بهمن در دیدار کارکنان نیروی هوایی ارتش خاطرنشان کردند: اختلاف و تفرقه میان آحاد مردم، میان مسئولان و بخشهای گوناگون نظام، و میان نظام و مردم، اهداف اصلی دشمن برای بر هم زدن انسجام موجود در کشور است که باید با همه اشکال آن مقابله کرد که تنها راه مقابله نیز حفظ و تقویت بصیرت، و در نظر گرفتن اهمیت و حساسیت جایگاه کنونی ملت ایران است.
حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم همکاری صمیمانه دولت و مجلس را وظیفه بسیار مهم و فراتر از جهت گیریها و خطوط سیاسی دانستند و افزودند: حدود و وظایف مجلس و دولت در قانون مشخص شده است، اگرچه برخی از این حدود هم در قانون مبهم و غیرمشخص است که باید برطرف شوند اما نیاز امروز کشور همکاری دولت و مجلس است... نباید در دولت هیچگونه انگیزه نافرمانی از مجلس بوجود آید و در مجلس نیز نباید مطلقاً انگیزه معطل کردن دولت وجود داشته باشد... این سخن که دولت باید به قانون عمل کند، سخن درستی است اما از آن طرف هم قانونگذار باید نقش و شرایط مدیران اجرایی را نیز در نظر بگیرد، زیرا دولت، عنصر وسط میدان است و کار او باید تسهیل شود. ایشان درخصوص بررسی برنامه پنجم توسعه در مجلس شورای اسلامی نیز، خاطرنشان کردند: برنامه پنجم بسیار مهم است و در بررسی آن باید بگونه ای عمل شود که مصوبه مجلس اصلاح و تکمیل لایحه ی دولت باشد نه تبدیل آن به یک چیز دیگر.
تجلیل از خدمات دولت
ستودن خدمات دولتمردان یک فصل مفصل مواضع و بیانات ولی امر مسلمین در سال 89 بود. دولت احمدی نژاد به پاس زنده نگه داشتن شعارهای انقلاب، بارها مدال تایید از رهبر انقلاب گرفت. حضرت آیت الله خامنه ای در اولین روزهای سال همت مضاعف و کار مضاعف با حضور در یکی از مراکز بزرگ صنعتی و در جمع مدیران و کارشناسان صنعت و معدن کشور تاکید کردند: دولت کنونی، دولتی فعال، پیگیر، با همت و دلسوز است. ایشان همچنین در دیدار مسئولان بخش های مختلف استان قم خاطرنشان کردند: در سالهای اخیر و در دولتهای نهم و دهم چندین برابر دوره های قبل کار انجام شده است.
معظم له تیرماه امسال نیز در دیدار هزاران نفر از فرماندهان و اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمودند: براساس آمار جهانی، شتاب پیشرفت و رشد علمی کشور چند برابر متوسط جهانی است.
در بسیاری از مسائل حق با دولت است
رهبر معظم انقلاب اسلامی شهریورماه امسال نیز در دیدار اعضای هیات دولت احساس افتخار و سربلندی از پایبندی به شعارهای انقلاب را رمز توفیقات دولت خواندند و به رئیس جمهور و هیأت دولت خاطرنشان کردند: مردم نیز به خاطر شعارهایی مانند عدالت طلبی، پایبندی به دین و استکبارستیزی به شما اقبال کرده اند و تلاش کنید که این جهت گیریها را با شدت و جدیت حفظ کنید. ایشان همچنین با توصیه به هیأت وزیران برای انتقادپذیری بیشتر خاطرنشان کردند: البته در بسیاری از مسائل حق با دولت است اما اعضای دولت باید در همه احوال انتقادپذیری و سعه صدر را در خود نهادینه کنند. مقام معظم رهبری از توفیقات دولت هم سخن گفتند: فتنه 88، ضربه سختی به روند کار و پیشرفت کشور وارد کرد و به دشمن روحیه داد اما ملت و دولت با اعتماد و ایمان و ایستادگی، کارها را پیش بردند و به لطف خداوند، توفیقات خوبی نصیب دولت شد که این مسئله نیز، نمودی از پایبندی به جهت گیریهای شهیدان رجایی و باهنر به شمار می رود.
حضرت آیت الله خامنه ای در خطبه های تاریخی نیمه بهمن ماه هم توزیع مناسب امکانات زندگی و فرصتها در سراسر کشور، سفرهای استانی مسئولان، سهام عدالت، مسکن روستایی و هدفمند کردن یارانه ها را از نمونه های مختلف تلاش نظام برای استقرار عدالت اجتماعی برشمردند و خاطرنشان کردند: اگر کار مهم و اساسی هدفمند کردن یارانه ها با همت مسئولان و مردم به خوبی و درستی انجام شود روند استقرار عدالت اجتماعی شتاب بیشتری می گیرد.
جدای از تایید خدمات دولت در عرصه داخلی، ولی امر مسلمین بارها مواضع و جهت گیری های دولت در سیاست خارجی از جمله سفرهای انقلابی رییس جمهور به سازمان ملل و لبنان را ستودند. ایشان اندکی پس از سفر رییس جمهور به نیویورک و سازمان ملل، سفر دکتر احمدی نژاد را پرمغز خواندند(ششم مهرماه در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور) و همچنین در جایی دیگر استقبال پرشور و گسترده ملت لبنان را از رئیس جمهور «ملت ایران»، موضوعی شایسته مطالعه و تحلیل خواندند و افزودند: اینگونه حقایق، نشان دهنده جذابیت و عظمت ملت ایران در چشم دیگر ملتهاست.(28 مهرماه در دیدار خانواده های شهدای قم)
حضرت آیت الله خامنه ای بارها ملت ایران را در مقطع کنونی قوی تر، قدرتمندتر و باعظمت تر از سایر ملت ها دانستند. ایشان در سفر تاریخی خود به قم و در دیدار با بسیجیان این استان فرمایشات مهمی در رابطه با خدمات و جهت گیری های دولت بیان کردند: در این تبلیغات تلاش می شود تا فضای اقتصادی کشور، مأیوس کننده و رو به بن بست جلوه داده شود در حالیکه واقعیت برخلاف آن است... برخی افرادی که در فتنه سال گذشته امتحان خود را دادند، قبل از برگزاری انتخابات، سخن از سالی سخت و تاریک از نظر اقتصادی برای مردم سر می دادند، در حالیکه همه دیدند، سال 88 چنین سالی نبود... این تبلیغات(برای وارونه جلوه دادن واقعیات نظام اسلامی) در سالهای اخیر بیشتر شده است زیرا مسئولان و دولت شعارهای انقلاب را پررنگ تر و جدی تر مطرح می کنند و خط امام (ره) و انقلاب اسلامی و کار برای مردم بسیار برجسته است... در سالهای اخیر مسئولان از جنس مردم هستند ومردم نیز همین احساس را دارند و این موضوع برای مخالفان نظام اسلامی خوشایند نیست... در تبلیغات مخالفان نظام اسلامی و سخنان برخی اصحاب فتنه گفته می شد، ایران در دنیا ذلیل و بی آبرو شده است در حالیکه امروز آبروی جمهوری اسلامی ایران در میان ملتهای دنیا نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه افزایش هم یافته است... استقبال پرشکوه (مردم لبنان از رییس جمهور ایران) برای رئیس جمهور هیچ کشوری در هیچ جای دنیا اتفاق نخواهد افتاد و موضوع سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به لبنان و استقبالی که انجام شد، نباید دست کم گرفته شود... اگر دولت، دولتی منقطع از مردم بود و میلیونها جوان با انگیزه از آن حمایت نمی کردند، قطعاً چنین اتفاقی در لبنان روی نمی داد.
معظم له 27 مردادماه در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام زیر سؤال بردن بی دلیل آمارهای ارائه شده از سوی دستگاههای مسئول را مورد انتقاد قرار دادند و خاطرنشان کردند: باید از این گونه کارهایی که اعتماد مردم را تضعیف می کند خودداری کرد.
رهبر انقلاب در جایی دیگر پیشرفتهای به دست آمده را نتیجه تلاشهای مخلصانه، مؤمنانه و خستگیناپذیر مسئولان دانستند و افزودند: نباید به خاطر یک عملکرد در گوشهای، دولت و سایر قوا را در چشم مردم بیاعتبار کرد. مطالبی که برخی افراد میگویند، خلاف حق است و این همان کاری است که دشمن به دنبال آن است... امام خمینی (ره) اصرار داشتند که به اعتماد مردم به مسئولان خدشهای وارد نشود.(25 شهریور در دیدار اعضای مجلس خبرگان)
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین در دیدار اسفندماه خود نیز با اعضای مجلس خبرگان در نصیحتی به بزرگان، خاطر نشان کردند: مواضع درست، بیان صحیح و پرهیز از تأثیرپذیری از خبرهای دروغ جزو وظایفی است که بزرگان باید به آن کاملاً توجه کنند. ایشان در همین زمینه افزودند برخی افراد، خدمات و تلاشهای نظام، و زحمات شبانهروزی و مخلصانه مسئولان از جمله دولت مردان را با شنیدن یک خبر دروغ، زیر سؤال می برند که این رفتار هم خلاف است و باید از آن پرهیز شود.
اندیشه امام(ره) سکه رایج است
کمتر سخنرانی از رهبر انقلاب اسلامی می توان یافت که ایشان سخنی از بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و راه امام نگفته باشند، امامی که به فرموده ایشان «در انقلاب اسلامی ایران، مهمترین و اصلیترین شاخص، امام و خط امام است که در رفتار، گفتار و وصیتنامه امام بزرگوار(ره) تجلی یافته است». حضرت آیت الله خامنهای در خطبه های تاریخی نماز جمعه پایتخت (که به باشکوه ترین نماز جمعه تاریخ جهان اسلام معروف شد) که همزمان با سالگرد رحلت معمار انقلاب اسلامی در حرم مطهر امام راحل ایراد شد به تبیین خط امام پرداختند: شخصیت و هویت امام نیز به همین مواضع صریح و قاطعانه ایشان است که دنیا را به لرزه درآورد و ملتها را بیدار کرد ... ما نمیتوانیم و نباید بخاطر خوشآمد برخی افراد یا جریانها، مواضع امام را پنهان و یا کمرنگ کنیم... امام منهای خط امام، امام بیهویت است و سلب هویت از امام، خدمت به امام خمینی(ره) نیست... اسلام ناب در اندیشه امام، اسلامِ ظلمستیز، عدالتخواه، طرفدار محرومان و حقوق پابرهنگان و مستضعفان است... اگر امریکا، اسرائیل، سلطنت طلبان، منافقان و دیگر مخالفان و معاندان امام، حول محور یک فرد جمع شوند و از او تجلیل و احترام کنند و او ادعا کند که من در خط امام هستم ، این ادعا پذیرفتنی نیست و نمی تواند واقعیت داشته باشد چرا که امام بصراحت تاکید می کرد که اگر دشمنان اسلام از ما تعریف کنند بدانیم که خیانتکاریم ... اگر شخصی در قبال این تحرکاتی که از اساس با مبانی امام مخالف است(اشاره به کسانی که در روز جهانی قدس سال 88 بصراحت در مقابل آرمانهای امام موضع گیری کردند و در روز عاشورای سال گذشته آن فضاحت را بار آوردند) اظهار همراهی یا حتی سکوت کند، ملت با درک حقایق، ادعای این فرد را در دنباله روی از امام نمی پذیرد... امام بارها می گفت قضاوت در مورد اشخاص باید با محوریت حال فعلی آنها صورت گیرد و این مسئله ، شاخص مهمی در درک و پیروی از خط امام است.
رهبر انقلاب در بیاناتی دیگر فرمودند: امروز شعارهای انقلاب اسلامی زنده است و سخنان و اندیشههای امام خمینی (ره) سکه رایج است، به گونهای که حتی کسانی که قبلاً به مخالفت با امام تظاهر میکردند و صراحتاً از دفن انقلاب میگفتند، امروز برای جلب نظر مردم، سخنان امام را تکرار میکنند و دم از انقلاب میزنند... مردم در این انتخابات(ریاست جمهوری دهم) به شعارها و صحبتهایی که رنگ و بوی غیردینی و غیراسلامی داشت، دل نبستند و به شعارها و برنامههایی رأی دادند که رنگ و بوی اسلامی و عدالت اجتماعی و ضدتجملگرایی داشت... ملاک، پایبندی بر صراط حق، اسلام، مبانی انقلاب، اهداف امام خمینی(ره)، و مقابله با مستکبران است.(در دیدار اعضای مجلس خبرگان)
پاسخ به اوباما
وقتی باراک اوباما رییس جمهور آمریکا در فروردین ماه امسال، جمهوری اسلامی ایران را تلویحا تهدید به حمله اتمی کرد، با واکنش قاطع و کوبنده ولی امر مسلمین روبرو شد. حضرت آیت الله خامنه ای 22 فروردین ماه در دیدار فرماندهان عالیرتبه نظامی و انتظامی با تأکید بر اینکه در چنین دنیای مبتنی بر فریب، دروغ، ظلم و زور نقابدار، برخی قدرتها به دلیل غرور و اعتماد به پایه های پوشالی قدرت، اختیار خود را از دست می دهند افزودند: نمونه این موضوع، سخنان اخیر رئیس جمهور امریکا است که ملت ایران را تلویحاً تهدید به استفاده از سلاح اتمی کرد. این سخن بسیار عجیب است و دنیا نباید از آن بگذرد زیرا در قرن بیست و یکم که قرن ادعاهای حمایت از حقوق بشر و مبارزه با تروریسم است، رئیس یک کشور تهدید به حمله اتمی می کند. معنای اینگونه سخنان این است که دولت امریکا، دولتی شریر و غیرقابل اعتماد است. امریکاییها در سالهای اخیر تلاش زیادی کردند تا بگویند جمهوری اسلامی ایران در موضوع هسته ای غیرقابل اعتماد است در حالیکه اکنون مشخص است، غیرقابل اعتماد، آن دولتهایی هستند که بمب اتمی دارند و با بی حیایی دیگران را تهدید به بمب اتم می کنند بنابراین سخنان رئیس جمهور امریکا، رسوا کننده است.
تحولات تونس و مصر، زلزله ای واقعی
حضرت آیت الله خامنه ای در خطبه های تاریخی 15 بهمن 89 که با حضور میلیونی مردم تهران در دانشگاه تهران و خیابان های اطراف آن برگزار شد طی سخنان مهمی با تحلیل اوضاع منطقه و جهان اسلام، حوادث شمال آفریقا بویژه تحولات تونس و مصر را بسیار مهم و زلزله ای واقعی خواندند و افزودند: اگر ملت مصر به کمک خداوند متعال بتواند حرکت خود را به پیش ببرد، برای آمریکا و رژیم صهیونیستی شکست غیر قابل جبرانی در منطقه، رقم خواهد خورد... مردم مصر حرکتهای خود را از نمازهای جمعه و مساجد شروع می کنند و شعارهای دینی به ویژه شعار الله اکبر سر می دهند و قویترین جریان مبارز در مصر نیز، جریان اسلامی است... این قضایا درس عبرتی است برای کسانی که دلشان برای دوستی با آمریکا می تپد... مردم مصر باید مراقب نیرنگ ها و خدعه های دشمنان برای ایجاد تفرقه باشند، و با تکیه بر جوانان غیور خود و توکل بر خداوند - ثابت قدم و استوار به قیام خود ادامه دهند.
ایشان 19 بهمن ماه نیز در دیدار کارکنان نیروی هوایی ارتش تأکید کردند: امروز روزی است که ملتها در خاورمیانه و دنیای اسلام بیدار شده اند و زمان پایان دوران سلطه قدرتمندان و افول تدریجی قدرتها فرا رسیده است.
بیداری اسلامی، الهام گرفته از انقلاب اسلامی ایران
همچنین حضرت آیت الله خامنه ای دوازدهم اسفندماه در دیدار کارکنان وزارت اطلاعات، بیداری اسلامی روز افزون کنونی در منطقه را حادثه ای فوق العاده عظیم خواندند و افزودند: تحولات کنونی در منطقه قطعاً در آینده جهان تأثیرگذار خواهد بود، بنابراین باید این تحولات را فعالانه رصد و ابعاد مختلف آن را بررسی دقیق کرد. ایشان بیداری اسلامی کنونی در منطقه را الهام گرفته از انقلاب اسلامی ایران و نتیجه ایستادگی ملت ایران دانستند و تأکید کردند: جبهه استکبار و در رأس آن آمریکا به خوبی می دانند که الگوی این حرکت های مردمی، انقلاب اسلامی ایران است بنابراین تلاش دارند تا این الگو را تجربه ای ناموفق و شکست خورده جلوه دهند در حالیکه در مقابل عظمت جمعیت میلیونی مردم در 22 بهمن درمانده اند.
حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار اعضای مجلس خبرگان (19 اسفند) نیز حضور و استقامت ملتها در میدان مبارزه و خطر را، ضامن پیروزی آنها برشمردند و خاطرنشان کردند: هنگامی که مردم، همانند آنچه 32 سال قبل در ایران اتفاق افتاد با جسم و تن خود در میدان حضور یابند دست قدرت الهی، اراده و عزم آنان را استحکام می بخشد و پیروزی آنان را قطعی می سازد. رهبر انقلاب افزودند: در پرتو حمایت پروردگار از اراده ملتها نه تنها "حکام وابسته، فاسد و مستبد" بلکه آمریکا و دیگر قدرتهای جهان با همه خوی کشتار و بی رحمی، در نهایت مغلوب ملتها می شوند و وعده های الهی محقق می گردد همانگونه که در حوادث جاری نیز این حقیقت شوق آفرین را تجربه می کنیم. حضرت آیت الله خامنه ای " شعار اسلام" را دومین شاخص قیام ملتها در منطقه خواندند و افزودند: البته انگیزه های لیبرالی، قومی و دیگر انگیزه ها نیز ممکن است وجود داشته باشد اما متن و بدنه ملتهای منطقه، مسلمان است و به همین علت شعارهای اسلامی در تحولات جاری، نمایان و محسوس است. حضرت آیت الله خامنه ای، الگوسازی انقلاب اسلامی را یکی از عوامل مؤثر در تحولات بسیار مهم منطقه دانستند و خاطر نشان کردند: "پیروزی انقلاب اسلامی، تشکیل جمهوری اسلامی، "ماندگاری، استحکام و پیشرفتهای چشم گیر و روزافزون نظام اسلامی در زمینه های مختلف"، به عنوان یک الگوی هویت بخش و عزت آفرین در مقابل چشمان ملتهای مسلمان منطقه قرار دارد و آنها را تحت تأثیر قرار داده است. ایشان، تمرکز سیاستها و تبلیغات دشمنان اسلام و ایران را برای "جلوگیری از الگو شدن جمهوری اسلامی" ، نشانه همین واقعیت خواندند و خاطر نشان کردند: زورگویان جهانی، با روشهای مختلف از جمله بزرگ نمایی ضعفها و دروغ پردازیهای مستقیم و غیر مستقیم، تلاش می کنند الگوی جمهوری اسلامی را در چشم ملتها تضعیف و تخریب کنند.
***
هر چند سال 89 سخت تر از سال 88 برای ایران و ایرانیان نبود اما گذر از تحریم ها و تهدیدها و دستیابی به قله های رفیع پیشرفت و آبادانی با همت و تدبیر رهبری فرزانه و دانشمند انقلاب اسلامی میسر شد.