س:با توجه به اینکه استفاده از رنگ مشکی در اسلام کراهت دارد چرا خانمهای ایرانی از چادر و مانتوی مشکی استفاده می کنند؟
ج: البته به فرمود? امام صادق (ع) کراهت رنگ مشکی شامل 3 چیز نمی شود: کفش، عمامه و کسا(چادر). ضمنا رنگ مشکی در اسلام یک رنگ توصیه شده است ولی واجب و اجباری نیست.
ماکس لوشر روانشناس آلمانی می گوید: رنگ سیاه نمایانگر مرز مطلق است.
س:به نظر من مانتوی معمولی خیلی بهتر از چادریه که بعضی از خانم ها با آرایش و رفتارهای جلف ازش استفاده می کنند
ج:لباسی که استانداردهای حجاب رو نداره مهم نیست که چادر باشه یا نباشه هر چی باشه غلطه
س:من علاقه دارم که حجاب را رعایت کنم اما حقیقتا حجاب مقبولیت اجتماعی آدمو پایین میاره.
ج: البته مقبولیت اجتماعی داشتن خوب و خوشاینده اما اگر آدم برای انجام هر عملی، اول کارش رو با محبوبیت و مقبولیت اجتماعی بسنجه دیگه چی از فکر و شخصیت خود آدم باقی می مونه. مثلا اگر تو یه جمعی هم? افراد جمع سیگار بکشند و از غیر سیگاری ها خوششون نیاد شما حاضری به این قیمت مقبولیت پیدا کنی؟
س:لباس پوشیدن یه امر شخصیه کسی حق نداره دیگرانرو مجبور کنه مثل اون فکر کنند. چرا حکومت حجابرو اجباری کرده؟
ج:بله درسته شما هیچ کجای دنیا نمیتونید آدمی را پیدا کنید که فکرش با زور تغییر پیدا کرده باشه و صد البته هم مسائلی مثل لباس پوشیدن، غذا خوردن، حمام کردن و ... اموری نسبتاً شخصی هستند ولی اگر شما وسط اتوبان سفره پهن کنید و بخواهید غذا بخورید باز هم غذا خوردن یه امر شخصیه؟
یا حتی توی خونه اونوقت که در کنار والدین یا مهموناتون هستید میتونید هرجوری که میخواهید لباس بپوشید؟!
در اینجا دیگه لباس پوشیدن یک مسئله صرفاً شخصی نیست و جنبهی جمعی پیدا میکنه. از اونجائیکه بیحجابی، زندگی کردن یک سری از افراد اجتماع رو با مشکل و یا بحران مواجه میکنه (مخصوصاً جوونهایی که امکان ازدواج ندارند) و ضریب امنیت خانمها را پایین میآره یه ناهنجاری اجتماعی محسوب میشه.
ناهنجاری اجتماعی رو هم، حکومت وظیفه داره که باهاش برخورد کنه. صد البته که برخورد فرهنگی با ناهنجاریها خیلی بهتره ولی اگر کسی با صحبت کردن قانع نشد و تصمیم گرفت این کار رو انجام بده چی؟ مثلاً اگر ما آمدیم از نظر فرهنگی جامعه رو آموزش دادیم که دزدی کار بدیه و این آموزش ها رو یکی اثر نذاشت و تصمیم گرفت دزدی کنه چی؟ باید کاری به کار اون نداشته باشیم و فقط کار فرهنگی روش انجام بدیم و بگذاریم راحت دزدی کنه؟ به قول استاد مطهری: «زن به عنوان مظهر عفت حامل یک امانت بزرگ انسانی است نه دارای یک امر شخصی که اگر بگذرد از شخص خودش گذشته. اگر بگذرد به یک امانت انسانی خیانت کرده است.»
حجاب آزادی رو از من میگیره؟
حدّ آزادی کجاست؟ آیا مردها آزادند از جاذبه های جنسی و زیبایی های هر زنی استفاده کنند؟ 1) آزادی مطلق و بدون هیچ قید و بند (که اصولاً امکانپذیر نیست. زیرا آزادی مطلق باعث سلب آزادی دیگران می شود.) 2) آزادی محدود به قیود خاص. 1. حجاب آزادی یا اسارت، ص197 2. رابرت .اچ. بورک،کتاب لیبرالیسم مدرن و افول آمریکا در سراشیبی به سوی گومورا، ص441 ، به نقل از میچ دِکتر
دو تعریف از آزادی می تواند وجود داشته باشد:
به نظر شما معیار محدود و قانونمند کردن آزادی را، چه کسی باید تعیین کند؟ خداوند حکیم یا عقل محدود بشر؟
اگر مراد از آزادی، هرزگی و اجازه سوء استفاده از جاذبه های زن است، اسلام حتماً این آزادی را محدود می کند. ولی اگر منظور از آزادی، حریت و آزادگی و تعالی روح بشراست، حجاب، خود، منادی این آزادی است.
رعایت حجاب هم مانند بسیاری فضایل دیگر با محدودیت فردی همراه است، ولی برای حضور اجتماعی افراد، نه تنها محدودیت ایجاد نمی کند بلکه باعث ایجاد امنیت روانی میشود.
حرفهای خودمونی
تا منظور از آزادی چی باشه؟
اگه حجاب مانع آزادیه، چرا جدیداً بعضی کشورهای جهان خودشونو محدود کردند و
مدارس و بیمارستان، واگن قطار و ... ویژه بانوان درست کرده و زنان از آن خیلی استقبال کردهاند؟
یکی از رفقا میگفت: آره! حجاب محدودیته، ولی برای چشمان هرزه ای که میخواهد زن را مثل یک کالای جنسی مصرف کند.
آزادی به نفع چه کسی ؟
طلاق گرفتن در آمریکا به آسانی تاکسی گرفتن است !... در نیمه دوم قرن بیستم این ضرب المثل در آمریکا معروف شده که "عشق دوم دلپذیرتر است!" از هر 4 زن مطلّقه آمریکایی، یکی الکلی می شود و اینها 3 برابر بیشتر از زنان شوهردار خودکشی می کنند.1
پروفسور رابرت. اچ. بورک: آزادی است که زنان امروزه را می ترساند... هر گونه آزادی که فاقد چارچوب خاصی باشد، غالباً مخرب و بنیاد برافکن است.2