به گزارش فارس، مقصودلو ادامه داد: مورد دیگری که باعث مشکل روزهداران اهدا کننده خون میشود این است که آیا با اهدا خون در زمان روزهداری به آنان ضعف وارد میشود که این مسئله نیز باید به این صورت انجام شود که افراد از روز قبل و در بین فواصل افطار و سحر نوشیدنیهای شیرین بنوشند تا در زمان اهدای خون دچار ضعف نشوند.
مدیر آموزش، جذب و حفظ اهدا کنندگان خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه در بعدازظهر مایعات بدن کمتر میشود بهتر است اهدا کنندگان روزه دار در ساعات اولیه و بعد از افطار برای اهدای خون مراجعه کنند.
صدیقه امینی، معاون فنی و کنترل کیفی سازمان انتقال خون نیز در ادامه این نشست خبری به سه مبحث کفایت، سلامت و توسعه فعالیتهای این سازمان اشاره کرد و گفت: شاهد هستیم در تمام مناطق کشور در همه بیمارستانها هر زمانی که بیماران نیاز به خون داشته باشند خون در اختیارشان قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در مبحث سلامت نیز قدمهای اساسی برداشته شده است که میتوان به ایجاد نرمافزار یکپارچه ورود و خروج خون بر اساس کیفیت محصول اشاره کرد.
امینی بیان داشت: در سالهای اخیر نیز شاهد محصولات جدیدی از جمله گلبولهای قرمز برای بیماران تالاسمی بودیم که امسال 84 درصد تالاسمیها در کل کشور از این محصولات جدید دریافت کردند و در آغاز سال 90 این 83 درصد به 90 درصد رسید و امیدواریم تا پایان سال بیش از پیش دریافت کنندگان بیماران تالاسمی از محصولات جدید سازمان انتقال خون افزایش یابد.
وی به تهیه پلاکت فرزیس برای بیمارستانها در صورت مساعدت و علاقه مندی پزشکان افزایش مییابد، اشاره کرد افزود: یکی دیگر از دستاوردهای سازمان انتقال خون مبحث سلولهای بنیادی است زیرا در زمان گذشته این سلولها را از خواهر و برادر دریافت میشد ولی امروز با کوچک شدن خانوادهها تأسیس بانک بند ناف و سلولهای بنیادی بسیار حائز اهمیت است.