مهر و سرآغازی دوباره برای درس و بحث در حوزه های علمیه اردکان
همزمان با فرا رسیدن فصل پاییز و جاری شدن نسیم مهرماه ، بازم هم آوای زیبا و دلنشین زنگ مدرسه هر صبح ندای دعوت به فراگیری علم و دانش سر می دهد و در این فصل زیبای شکوفایی دانش و خرد ، والاترین و مقدس ترین بوستانهای علم آموزی ، مدارس و حوزه های علمیه می باشند که در آنها دانش آموز ردای طلبگی بردوش افکنده و کتاب و دفتر ، متون دینی و الهی اند و معلم ، روحانی صاحب فضیلتی است که ملبس به لباس پیامبر و ائمه می باشد و آموزشگاه ، مدرسه علمیه است و کلاس حجره ای است محقر و نورانی و معطر به عطر عترت پاک رسول الله و درس و بحث در این مدارس به قول رجبعلی خیاط درس عشق است و عشق.
طعم دلنشین زانو زدن در محضر استاد را به خوبی در این مدرسه می توان چشید ، چرا که تشریفات و تعلقات مادی و دنیوی را راهی در حجره های با صفایش نیست . کلام استاد آیات نورانی وحی است و فرمایشات دلنشین پیامبر و ائمه هدی ، و مباحثات طلاب بر سر تفسیر و تبیین و تعمیق مفاهیم عالیه الهی و عرفانی است.
مدرسه ای که دانش آموز و معلمش می بایست همیشه با وضو باشند و جای جای کتاب و دفترش متبرک به اسماء متبرکه .
مدرسه ای که فارغ التحصیلانش مبلغین دین خدا و سنت رسول الله می باشند که طلایه دار صفوف اقامه دین اند و پیشوای مردم جامعه .
و اما ...
آیین بازگشایی سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه همزمان با سراسر کشور هفته گذشته در 3 مورد از مدارس علمیه این شهرستان برگزار و در هیچ رسانه ای خبر بازگشایی مدارس علمیه اردکان درج نگردید.
بنا به وظیفه و احساس مسئولیت در خصوص اطلاع رسانی این امر خطیر خلاصه ای از آمار و اطلاعات مدارس علمیه اردکان به شرح زیر به محضر خوانندگان عزیز تقدیم می گردد:
حوزه علمیه امام صادق(ع) اردکان( برادران)
مدیر داخلی: حجت الاسلام والمسلمین علی میرزازاده
نشانی: اردکان خیابان امام خامنه ای کوچه روبروی مسجد حاج محمد حسین
آغاز سال تحصیلی جدید : 26/6/90
مراسم رسمی افتتاحیه : 30/6/90 با حضور امام جمعه محترم و اساتید
ورودی جدید حوزه علمیه برادران اردکان (مهر 90) : جمعا 26 نفر که از این تعداد تنها 3 نفر از شهر اردکان 3 نفر از توابع اردکان و 20 نفر غیر بومی می باشند.
( تذکر آیین نامه ای : ورودی جدید حوزه علمیه برادران اردکان تنها 3 نفر یعنی 1+1+1 نفر از شهر اردکان می باشد)
امار کل محصلین ( طلاب ) د رحوزه علمیه برادران اردکان : 150 نفر که از این تعداد 70 نفر خوابگاهی ( حجره ای ) می باشند.
این تعداد طلبه در 10 پایه درسی حوزوی و در رشته عمومی حوزه ( سطوح 1 تا3 ) در حال تحصیل می باشند. ( سطح پایه و سطح عالی حوزوی )
طلاب حوزه علمیه برادران اردکان از حضور و تدریس 17 نفر از اساتید مجرب و شایسته که تماما بومی می باشند بهره می برند.
سال تحصیلی گذشته 8 نفر فارغ التحصیل از حوزه علمیه برادران اردکان جهت ادامه تحصیل به مقاطع بالاتر و اغلب به حوزه های علمیه قم عزیمت نموده اند.
برنامه های جنبی حوزه علمیه اردکان :علاوه بر برگزاری مراسم مذهبی به مناسبت های ملی و مذهبی ، جلسات هفتگی انس با قرآن کریم دوشنبه شبها و جلسات هفتگی درس اخلاق با حضو رامام جمعه محترم چهارشنبه ها ساعت 10 صبح می باشد همچنین اغلب طلاب مشغول به تحصیل علوم دینی ، دراقامه نماز در مدارس و مساجد و برنامه های تبلیغی با اداره تبلیغات اسلامی اردکان همکاری شایسته ای دارند.
حوزه علمیه فاطمه الزهرا(س) اردکان ( خواهران)
مدیر داخلی: سرکار خانم مریم حاجی اسماعیلی
نشانی : اردکان بلوار شهیدبهشتی حد فاصل میدان چادر ملو و پمپ بنزین
آغاز سال تحصیلی جدید : 26/6/90
مراسم افتتاحیه رسمی سال تحصیلی جدید : 4 شنبه این هفته برگزار می شود.
ورودی جدید مهر ماه 90تعداد : 15 می باشد که از این تعداد همگی بومی هستند .
جمعا 93نفر در این حوزه مشغول به تحصیلند که از این تعداد 18نفر خوابگاهی می باشند.
در این حوزه طلاب خواهر در 2 سطح 2و 3 حوزوی مشغول به تحصیلند و 12 نفر از فارغ التحصیلان این حوزه سطح عالی سعنی همان سطح 3 حوزی در همین مدرسه ادامه تحصیل میدهند.
جلسه هفتگی درس اخلاق طلاب خواهر این حوزه روزها ی سه شنبه 10 تا 11 صبح می باشد و برگزاری مراسم ادعیه و جلسات هفتگی قرآن کریم ، برگزاری مراسم به مناسبتهای ملی و مذهبی و را اندازی وبلاگ حوزه خواهران ، مهد کودک جوار حوزه خواهران ، نشریه های داخلی و برگزاری نمایشگاههای فرهنگی از جمله برنامه های جانبی است که در این حوزه اجرا میشود.
حوزه علمیه حضرت زهرا(س) احمد آباد اردکان ( خواهران)
مدیر داخلی: سرکار خانم فاطمه محمدی
نشانی :اردکان - شهر احمد آباد – خیابان امام (ره) – روبروی آموزشگاه ابوریحان
آغاز سال تحصیلی جدید : 26/6/90
مهر 90 ، حوزه علمیه خواهران احمد آباد ، پذیرای 14 نفر خواهر طلبه سال اولی می باشد که از این تعداد 8 نفر بومی و 6 نفر غیر بومی اند و غیر بومی ها غالبا از یزد و شهرستانهای استان می باشند.
در این حوزه جمعا 83 نفر خواهر طلبه در 6 پایه تحصیلی مشغول به تحصیل علوم دینی می باشند.که 40 نفر از آنها در خوابگاهی که در جوار حوزه می باشد مستقر هستند.
سال گذشته تحصیلی حدود 20 نفر از این حوزه فارغ التحصیل شده اند که 2 نفر از آنها به سطح 2 حوزه علمیه خواهران میبد جذب گردیده ، 1 نفر وارد دانشگاه شده تا ادامه تحصیل بدهد و مابقی فعلا تحصیل را تا این مقطع به اتمام رسانده اند.
فارغ التحصیلانی که قصد ادامه تحصیل ندارند به عنوان مبلغه دینی می توانند در سطح جامعه به امر تبلیغ دین و قرآن کریم مبادرت ورزند.
برپایی محفل قرآنی ، مراسم مذهبی و ملی ، جلسات ادعیه هفتگی و نمازهای جماعت صبح و ظهر و عصر از جمله برنامه هایی فرهنگی است که دراین حوزه اجرا می شود.
در این حوزه 18 نفر از اساتید که اغلب اردکانی و احمد آبادی و تعدادی از شهرستان میبد می باشند کار بحث و تدریس به طلاب خواهر را انجام می دهند.
تذکر : ورودی های بومی جدید به حوزه علمیه برادران اردکان از تعداد انگشتان دست هم کمتر است و این زنگ خطری است برای همشهریان اردکانی ، یادمان باشد که گذشتگان می گویند زمانی چندین مجتهد همزمان در حوزه علمیه اردکان حاضر بودند و حوزه علمیه اردکان سالها محل پرورش علما و مجتهدین بزرگی بوده است ، بجاست خانواده های محترم اردکانی در تشویق و ترغیب نوجوانان و جوانان خود جهت ورود به این عرصه دینی و معنوی تلاشی مضاعف به خرج دهند تا بار دیگر شاهد رشد و بالنگی و رونق حوزه های علمیه اردکان با حضور طلاب بومی و اردکانی باشیم .
متاسفانه درچند سال اخیر توسعه ی نامتوازن در همه عرصه ها به چشم میخورداز جمله د رعرصه علم و فرهنگ که متاسفانه ورودی های دانشجویان اردکانی در رشته های غیر دینی شایددهها برابر رشته های دینی می باشد . شایسته است اساتید فن و نخبگان فرهنگی و دلسوران حوزه و آموزش و پرورش ضن بررسی علل این معضل بزرگ فرهنگی در شهرستان ، تصمیمات کلان دراین خصوص اتخاذ فرموده و بررونق فرهنگ ومعنویت شهر دارالعم ودارالایمان اردکان بیفزایند. شاید عدم استقبال مسئولین و مردم از راه اندازی دبیرستانهای معارف دراردکان یکی از علل اصلی این نقیصه است . قابل توجه است که دبیرستانهای معارف در اغلب شهرستانهای استان و حتی در اغلب شهرهای کشور راه اندازی شده و به جذب نخبگان پرداخته و نوجوانان و جوانان نخبه رادر رشته های دینی و اسلامی جذب و آنها را مهیای ورود به عرضه حوزوی و دانشگاهی بارشته های علوم دینی می نماید که این می تواند شاخص قابل توجهی بر پیشرفت های فرهنگی و دینی یک شهرستان باشد.
( لازم به ذکر است آزمونهای ورودی حوزه های علمیه به صورت متمرکز برگزار می شود و متقاضیان درانتخاب محل تحصیل آزاد می باشند ، چه خوب است متولیان امر حوزه های علمیه آماری از قبولی های نوجوانان و جوانان اردکانی در حوزه های علمیه سراسر کشور را استخراج و اعلام فرمایند.)