مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : سه شنبه 91/2/26
نظر

 به منظور شرکت در همایش دو روزه کارشناسان قرآنی سراسر کشور ، چند روز گذشته وهمزمان باایام ولادت بانوی گرانقدر حضرت صدیقه طاهره (س) ، پابوس بارگاه ثامن الحجج علی ابن موسی الرضا (ع) بودم ودراین ایام خجسته ، توفیق نائل شد که لحظاتی  در کنار مضجع شریف سلطان سریر ارتضاء ، نائب الزیاره دوستان باشم. از این سفر کوتاه و کاری که در محضر اساتید بزرگ قرآنی کشور بودیم ، توشه های فراوانی گرفتم  و عمده آنها مصاحبت و استفاده از نفس قدسی بزرگان قرآنی کشور بود که برایم افتخاری است به یاد ماندنی .

از ره توشه این سفر تنها یک مطلب را برای خواندگان عزیز وبلاگ نقل می کنم که قطعا بارها شنیده ایم :

یکی از سخنرانان همایش ، در فضیلت علم ودانش و قداست بزرگان دین در بین اهل علم این گونه می گفت:

نقل است که اگر کسی می خواست با  دانشمند بزرگ جهان پروفسور آلبرت انیشتین  ملاقات کنند بر اساس برنامه می بایست درخواست کتبی(نامه ) تنظیم نموده و  پس ازدریافت نامه  وقت ملاقات برایش تعیین و مهلت انتظار برای ملاقات حداقل دو سه ماه تعیین می شد .

در زمانی پروفسور  حسابی دانشمند بزرگ ایرانی برای ملاقات و دیدار با پروفسور انیشتین ، نامه ای می نویسد و  تقاضا می کند که وقت ملاقاتی برایشان قرار داده تا سئوالات علمی خود را مظرح نموده و پاسخ دریافت دارند. بر خلاف روال  مرسوم ، در اسرع وقت و شاید کمتر از چند روز نامه موافقت با قرار ملاقات برای پروفسور حسابی ارسال می شود و پروفسورحسابی برای دیدار با انیشتین به دفتر ایشان می روند ، جالب آنکه پروفسور حسابی به محض ورود به دفتر انیشتین مشاهده می کند که انیشتین از محل دفتر خودبیرون آمده و در  محوطه بیرونی به استقبال حسابی آمده است و بااستقبالی گرم او راهمراهی و به محل دفتر خود رهنمون می شود.

پروفسور حسابی قبل از مطرح کردن سئوالات و مطالب علمی خود از انیشتین اجازه می گیرد 2 سئوال  اولیه بپرسد:

الف)چرا علی رغم مشغله زیاد و روال عادی وقت دهی به متقاضیان ملاقات ، که معمولا دو سه ماه به طول می انجامد، به اینجانب به این سرعت و با حداقل زمان انتظار  وقت ملاقات دادید ؟

ب) چرا با مشغله کاری که دارید و با اینکه مقام و شان و جایگاه علمی ارزشمند و والایی دارید و طبق مرسوم جهت هیچ یک از ملاقات کنندگان  اقدام به استقبال نمی کنید ، ولی برای من که از شاگردان کمترین شما هستم اینگونه رفتار نموده و در لحظه ملاقات به استقبال آمدید و مرا گرم در آغوش گرفتید و اینگونه تکریم کردید؟

انیشتین اینگونه جواب می دهد : آقای حسابی ، شنیده ام شما مسلمان و شیعه هستید و پیرو مکتب امامی به اسم جعفر صادق(ع)می باشید. چون شما از پیروان و شاگردان مکتب این بزرگ مرد ، این عالم عظیم الشان ، این اسطوره علمی و ... ،هستید، بر خود لازم دانستم که شما را تکریم نموده و  به گرامی داشت این بزرگوار ، به شما وقت ملاقات خاص دادم و به استقبالتان آمدم چون پیرو این مردم بزرگ هستید.

تذکر : نقل می شود که انیشتین به اسلام گرویده و شیعه شده است .

تصویر زیر : دکتر حسابی در کنار آلبرت انیشتین

نقل خاطره : دکتر ایرج حسابی فرزند پروفسور حسابی