مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : دوشنبه 91/5/2
نظر

خاتمی طی ماه های اخیر آنقدر جریان پروژه انتخاباتی خود را پیگیری می کند که گویا فراموش کرده هنوز از دید مردم یکی از اصلی ترین عوامل براندازی جمهوری اسلامی است و با اعتماد به نفسی مثال زدنی از تشکیل حلقه های اصلاحات برای ورود به انتخابات 92 دم می زند .

" صراط " - خاتمی در جدید ترین اظهار نظر خود در رابطه با انتخابات ضمن تاکید بر تقویت احزاب و تشکل ها با تشکیل شورای سه نفره (خاتمی،نوری و موسوی خوئینی ها) برای هماهنگی بین اصلاح طلبان مخالفت کرد و خواستار تقویت شورای هماهنگی جبهه اصلاحات شد .

به گزارش خبرنگار صراط ، وی که با تعدادی از سرحلقه های احزاب اصلاحات در اصفهان دیدار می کرد با اشاره به لزوم آمادگی اصلاح طلبان برای ورود به انتخابات 92 گفت : " اخیراً گفته شده است 3 نفر بنشینند و محور کار اصلاحات باشند! با همه احترامی که برای بزرگان قائلم این را دور از شأن اصلاحات و جامعه می دانم ، درحالی که این همه شخصیت‌های بزرگ در جامعه وجود دارند چرا فقط سه نفر؟ هرچند بزرگ و مهم باشند از سوی دیگر، اصلاحات حزب نیست، گرچه در درون اصلاحات احزاب، گروه‌ها و تشکلات شکل می‌گیرند (کارگزاران، مجاهدین انقلاب، جبهه مشارکت، اعتماد ملی، انجمن‌های اسلامی، دانشگاه‌ها، مهندسان، معلمان، جامعه، انجمن‌ها و…) و من نیز به نوعی سعی کرده‌ام با همه در تماس باشم و از نظرات استفاده کنم ".

آنچه از سخنان جدید مرد عباشکلاتی اصلاحات بر می آید این است که وی در تلاش است تا به هر طریق ممکن خود را محور اصلاح طلبان نشان دهد و تا حد امکان اذهان را از مرجع واقعی تصمیم گیری اصلاح طلبان که همان شورای سه نفره است دور و چنین وانمود کند که اصلاح طلبان با تمام طیف های خود وارد انتخابات 92 خواهند شد .

 

اما نکته ای که در این میان حائز اهمیت است ، خاتمی طی ماه های اخیر آنقدر جریان پروژه انتخاباتی خود را پیگیری می کند که گویا فراموش کرده هنوز از دید مردم یکی از اصلی ترین عوامل براندازی جمهوری اسلامی است و با اعتماد به نفسی مثال زدنی از تشکیل حلقه های اصلاحات برای ورود به انتخابات 92 دم می زند .

به باور بیشتر تحلیلگران مسائل سیاسی ، بالاترین عاملی که خاتمی را وسوسه می کند تا در رابطه با حضور جریان اصلاحات در انتخابات 92 به گونه ای پدرانه برای جریان مطبوعش فعالیت کند و تمام کرده های گذشته خود را هم به فراموشی بسپارد و به عبارت دیگر مهمترین انگیزه ای که خاتمی را به سمت سهم گرفتن از قدرت سیاسی سوق داده ،ایجاد یک ذهنیت سیاسی است که خاتمی و هم ‌قطارانش را بر این باور رسانده که نظام در انتخابات آینده به حضور آن‌ها نیازمند خواهد بود .

این تحلیل یا وسوسه سیاسی بارها در جلسات "اتاق فکراصلاحات " طی یک سال گذشته مطرح شده و به عبارتی خاتمی در شرایطی با این اطمینان از حضور خود و جریان اصلاحات در انتخابات 92 سخن می گوید که تمام فعالیت های آنان مهندسی شده و با امید رو کردن دوباره نظام به آنان است .

اما با تمام این ساخته های ذهنی تئوریسین های جریان اصلاحات ، مواضع برخی از افراد و جریان‌های حاکم بر نظام ، در ایجاد چنین ذهنیت باطلی برای سران اصلاحات تا حد زیادی تشکیک ایجاد می کند ، طی ماه های اخیر بسیاری از چهره ها و شخصیت های برتر کشور در رابطه با نحوه حضور اصلاح طلبان یا اینکه اصلا حق شرکت در انتخابات 92 را دارند یا خیر مواضع تندی نشان داده اند و هنوز این طیف سیاسی را محرک فتنه 88 و جریان برانداز در داخل کشور می دانند .

پس با چنین شرایطی که مانیفست اصلاحات هنوز در قطار فتنه حرکت می کند و هیچ یک از چهره های مطرح آن ، میلی به اعلام برائت از سران فتنه و جریان برانداز نظام جمهوری اسلامی را ندارند ، بعید می رسد حتی اقبال مردم به آنان برگردد چه رسد به بدنه حاکمیتی کشور که سوابق روشنی را هم در کارنامه این جریان سیاسی نمی بیند!

نکته اساسی تر اینجاست که طی یکسال اخیر یک پرده جدید از فعالیتهای پشت پرده این طیف کنار رفته و آنهم  هم‌ سویی و هم‌ پوشانی فکری آنها با جریان انحرافی است .

سخن‌گویان جریان انحرافی در مانیفست انتخاباتی خویش همان نقاطی را هدف قرار داده که پیش از این، اولویت مبارزات سیاسی اصلاح طلبان بوده و اگر شاخصه‌های جریان انحرافی را شامل مواردی مثل: " برخورد حذفی این جریان با روحانیّت و مراجع، تشکیک در مبانی اعتقادی جامعه، تقابل با شورای نگهبان، رویگردانی از ولایت فقیه و .... ، بی شک می شود گفت که این اصول همگی در 8 سال دوران حاکمیت اصلاح‌طلبان بر مجلس و دولت پی‌گیری شده است و جریان انحرافی تنها نقش تکمیل کننده آن را در دولت احمدی نژاد در دست گرفته است .

بنابراین زمینه‌های یک همکاری میان گروهک انحرافی با جریان اصلاح طلب از جهات فکری و تئوریک کاملاً ‌مهیا است و مصداق روشن این هم‌گرایی، استقبال برخی از چهره‌ها و رسانه‌های اصلاح‌طلب داخل و خارج کشور از مواضع رهبر گروهک انحرافی است .