در زمانی که دنیای غرب سعی در تضعیف اسلام دارد، در روزهایی که مسلمانان در گوشه و کنار جهان مورد ظلم و ستم واقع میشوند و در حالی که صحنههایی از کشتار مسلمانان بیدفاع میانمار منتشر میشود، زنانی هستند که برای حفظ اسلام و اعتقادات خود میدان المپیک را نشانه رفتهاند و با درخشش در بزرگترین عرصهی ورزشی جهان فریاد میزنند: «حجاب محدودیت نیست».
نشریه الکترونیک چارقد نوشت: امروز بسیاری از ظلمهایی که به مسلمانان میشود، تحتالشعاع المپیک قرار گرفته است و مردم دنیا سرمست و بیتفاوت، چشمها را به لندن دوختهاند تا ببینند در این شهر چه میگذرد و شاید هم دوست ندارند با دیدن صحنههای دلخراش و فجیع از کشتار مردم بیدفاع، کام خود را تلخ کنند. اما واقعیت این است که حضور بیش از 20 زن مسلمان با حجاب کامل اسلامی در مسابقات لندن و به نمایندگی از 11 کشور، چیزی نیست که رسانههای اروپایی بهراحتی بتوانند از کنار آن عبور کنند و چشم خود را بر روی این موضوع ببندند.
حضور زنان محجبهی ورزشکار از کشورهایی چون افغانستان، برونئی، یمن و سودان گرفته تا عراق، عربستان، بحرین و قطر نشان میدهد که زنان محجبه از حضور پررنگتری در المپیک برخوردارند و حجاب جای خود را کمکم در میادین بزرگ ورزشی باز میکند.
امروز زنان مسلمان تنها به دنبال کسب سهمیهی المپیک نیستند؛ بلکه برای کسب سکوهای قهرمانی تلاش میکنند. «الهه احمدی»، بانوی تیرانداز کشورمان از جمله کسانی بود که با کسب عنوان ششمی المپیک در رشتهی تفنگ 10 متر، کام ملت ایران را شیرین کرد و باید اعتراف کرد که عنوان او کمتر از نشان طلا برای ورزش ایران نیست.
در کنار الهه احمدی باید از «مهلقا جامبزرگ»، دیگر بانوی تیرانداز کشورمان نیز نام برد که با چادر خود افتخاری دیگر را در لندن رقم زد و توجه بسیاری از رسانهها را به خود جلب کرد و آنها را وادار کرد تا نشان دهند زنان مسلمان در هر شرایطی بر اعتقادات خود راسخاند.
البته باید این نکته را متذکر شد که یکی از افرادی که از نزدیک با این ورزشکار آشنا بود، دربارهی او میگفت: "آرامش و متانت را میتوان همیشه در چهرهی این ورزشکار دید و زمانی که برای مسابقه آماده میشود، هیچ استرس و نگرانی را نمیتوان در چهرهی او دید و خود، دلیل آن را توکل بر خدا میداند.”
«ندا شهسواری»، پینگپنگباز ایرانی نیز با درخشش خود و حذف (با وجود شایستگی مقابل نمایندهی نیجریه) تشویق تماشاگران را در سالن مسابقه برانگیخت تا ثابت کند که حجاب دست و پای بانوان مسلمان را نبسته و بانوان در صورتی که به آنها اهمیت داده شود، میتوانند موفقیتهای بیشتری کسب کنند. سایت فدراسیون جهانی پینگپنگ نیز در گزارشی با تمجید از عملکرد وی نوشت که روح المپیک بر اختلافات سیاسی غلبه کرد و انگلیسیهای حاضر در سالن مسابقه، نمایندهی پینگپنگ بانوان ایران را به دلیل بازی زیبایش بهشدت تشویق کردند.
در کنار بانوان کشورمان زنان ورزشکار دیگری نیز بودند که با پایبندی بر حجاب خود، توجه رسانهها را بهسمت خود جلب کردند و مسئولان برگزاری المپیک را وادار به تعظیم در برابر آرمانها و اعتقادات خود کردند.
«وجدان شاهرکانی»، جودوکار 16سالهی عربستانی که فشار مسئولان فدراسیون جهانی جودو مبنی بر کشف حجاب برای داشتن اجازهی ورود به میدان مسابقه و نیز تهدید محرومیت یکساله را میدید، بدون ترس و واهمهای از این تهدیدها اعلام کرد که تنها در صورتی به مصاف حریفان خود میرود که حجاب خود را حفظ کند.
ایستادگی و پایبندی این بانوی مسلمان، مسئولان فدراسیون جهانی و المپیک را وادار به تشکیل جلسه کرد و در نهایت در برابر خواستهی این دختر مسلمان سر تعظیم فرود آوردند و با حضور او با حجاب اسلامی موافقت کردند.
«نور سوریانی مهد طیبی»، تیرانداز مالزیایی نیز، دیگر ورزشکار محجبهی مسابقات است که با وجود بارداری، در المپیک شرکت کرد. وی دلیل حضور در المپیک را اعتقاد به اسلام و تلاوت قرآن دانسته و اظهار داشت که با خواندن قران روحیهام را حفظ میکنم.
وی که به دلیل بودن در سیوچهارمین هفتهی بارداری، در المپیک رکوردشکنی کرده است، بارها تیتر اول رسانهها را به خود اختصاص داد تا حضور بانوان مسلمان در مسابقات المپیک باز هم پررنگتر شود. با اینکه نو سوریانی نتوانست مدالی در رقابتها کسب کند، اما هنگام بازگشت به کشورش با استقبال پرشور مردم و مسئولان مالزی روبهرو شد.
در کنار این بانوان مسلمان و ورزشکار، زنان دیگری نیز هستند که با همین اعتقادات به رقابت میپردازند تا در نهایت، جهانیان را بهخاطر ترس و واهمه از تبدیل دختران مسلمان به الگوی برتر دختران جهان در همهی عرصههای فرهنگی، اجتماعی و حتی ورزشی، وادار به تشکیل یک اتاق فکر بسیار گسترده برای جلوگیری از رشد اعتقادات آنها کنند.
شاید از نظر بسیاری از افراد، المپیک تنها یک میدان ورزشی باشد، اما زنان مسلمان آن را میدانی میدانند که ارزش و اندیشهی خود را به دیگر زنان نشان دهند و الگویی ارزشمند برای سایرین باشند و ثابت کنند که زن وسیلهای ابزاری نیست، بلکه میتوانند با حفظ شأن خود در همهی میادین، برتر و سرآمد باشد.