نامه سرگشاده هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان، به رهبر انقلاب در خصوص ماجراهای پیش آمده در جریان مناظره موسوی و احمدی نژاد با بازتابهای مختلفی در بین رسانههای جهان مواجه شد، بهنحوی که برخی همچون «سی.ان.ان» آن را نشانه بازتر شدن فضای سیاسی در ایران دانستند و برخی دیگر نظیر واشنگتن پست نیز سعی کردند از این نامه برای القای وجود یک فضای غبارآلود سیاسی در ایران قبل از انتخابات استفاده کنند.
به گزارش عصر ایران، شبکه «سی.ان.ان» در گزارشی ارسال این نامه را «ماجرایی نادر و غیرمنتظره» در آستانه انتخابات توصیف کرد که این بار به پاسخگوییهاشمی رفسنجانی به اتهامات وارده از سوی احمدینژاد منجر شد.
براساس این گزارش، هاشمی رفسنجانی در واکنش به حملات لفظی احمدینژاد علیه خود در جریان یک مناظره تلویزیونی، با ارسال نامهای سرگشاده به رهبر ایران، اتهامات وارده را بی اساس و غیرمسئولانه دانست.
به نوشته سی.ان.ان، حملات علنی رهبران سیاسی ایران به یکدیگر، کم سابقه به نظر میرسد، اما انتخابات امسال شاهد تغییراتی شگرف است که نقطه آغاز آن مجموعه، مناظرات تلویزیونی اخیر میان کاندیداها بوده است.
به علاوه، این هفته نخستین بار گردهماییهای سیاسی بزرگی در خیابانهای تهران برگزارشد که نمونه آن تشکیل یک زنجیره انسانی از هواداران موسوی از جنوب به شمال تهران بود.
سی.ان.ان بدون نام بردن از فردی خاص میافزاید: یا زمانی که یکی از هواداران احمدی نژاد به اردوگاه رقیب پیوست، جار و جنجال به پا شد اما هیچ خشونتی رخ نداد.
در مقابل، برخی رسانهها نیز سعی کردند به نوعی از آب گلآلود ماهی بگیرند و از این رو این نامه را بهانهای برای القای وضع بحرانی و تشدید اختلافات سیاسی در ایران در آستانه انتخابات قرار بدهند.
روزنامه واشنگتن پست در این خصوص نوشت: این نامه غیرعادی، نشانه تعمیق شکافهای سیاسی و احساسات دردآور(!) در چارچوب نظام ایران است.
به نوشته واشنگتن پست از زمان مناظره احمدینژاد با موسوی، هر دوطرف گردهماییهای پرشماری را برگزار کردهاند. براساس این گزارش، احمدینژاد از اتهام زنی علیه سران نظام ظاهراً برای کاستن از هواداران روحانیون و سیاستمداران قدیمی انقلاب که پیش از به قدرت رسیدن او نقشی مهم در ایران ایفا میکردند، استفاده میکند.
در همین حال، روزنامه ایندیپندنت انگلیس نیز در تلاش برای غبارآلود نشان دادن فضای انتخاباتی ایران، ارسال نامه اخیرهاشمی به رهبری را بازتابی از «تنشهای انفجاری» در آستانه انتخابات نامید.
براساس این گزارش، دیگر نشریات و خبرگزاریهای دنیا نیز به نقد نامه انتقادآمیز هاشمی از احمدینژاد پرداختند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس، اقدامهاشمی را عامل افزایش تنش سیاسی در ایران دانست و نوشت: «اصلاحطلبان و بسیاری از اصولگرایان میگویند تاکتیکهای انتخاباتی احمدینژاد وجهه کشور را لکه دار کرده و اتهامات او علیههاشمی و دیگرمقامات، کل نظام حاکمه ایران را زیر سئوال میبرد.»