مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : جمعه 91/12/4
نظر

بسته تشویقی برای ازدواج جوانان یا تبلیغی برای دولت؟

 
هر کس برای ازدواج خود شرائط و خصوصیاتی را در نظر دارد، برخیها به زیبائی دختر و یا پسر بیش از هر چیز دیگر ارزش و اهمیت قائل اند.به گونه‌ای که با وجود زیبایی تمام مسائل دیگر و معیارهای اصلی و اساسی نادیده گرفته می‌شود، عده‌ای در ازدواج به وضعیت مالی پدر دختر، و یا پسر چشم دوخته اند و به محض آنکه خواستگار ثروتمند برای دخترشان آمد، سر از پا نشناخته، معیارهای اصلی را فراموش کرده، بدون چون و چرا تسلیم او می‌شوند. و بعضیها هم معیارهای دینی برایشان اصالت دارد و در عین حال جمال و کمال را نیز نادیده نمی‌گیرند.

روایات، سخت بر این امر تأکید دارد که در انتخاب همسر، اساسی‌ترین معیار برای زوجین، ایمان و تدین است؛ البته اصالت خانوادگی، اخلاق و... را نیز نباید نادیده گرفت.
درباره متدین بودن زن، پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمود: «تُنْکَحُ الْمَرْأَةُ عَلی اَرْبَعِ خِلالٍ، عَلی مالِها، وَعَلی دِینِها، وَعَلی جَمالِها، وَعَلی حَسَبِها وَنَسَبِها، فَعَلَیکَ بِذاتِ الدِّینِ؛  (میزان الحکمة، ح 7836؛ کنز العمال، ح 44602.) با زن به خاطر چهار چیز ازدواج می‌شود: مال و ثروتش و بر دینداری‌اش و زیبائیش و بر اصل و نسب و خانواده‌اش و تو با زن متدین ازدواج کن.»
که از همسر جهاز و زر نخواهید           بغیر از پاکی گوهر نخواهید
بپرس از او که از ایمان چه داری           نه از سیم و بستان چه داری
که در بی دین وفا و عاطفت نیست       صفا و مردمی و معرفت نیست

لطیفه
مرد فاسقی همسر خود را به تقوا و پاکدامنی سفارش می‌نمود. عالمی راز مطلب را از او پرسید که خود اهل گناه و معصیت می‌باشی، ولی به همسرت درس زهد و تقوا می‌دهی؟
در جواب گفت: من که یقین دارم به جهنم می‌روم، می‌ترسم که این زن در جهنم هم من را رها نکند. به این جهت او را به زهد و تقوا سفارش می‌کنم تا سرانجام به بهشت رود و در جهنم برای من مزاحمت ایجاد نکند. (کشکول امامت، ج 2، ص 66)