مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : دوشنبه 92/2/2
نظر

مدیر امور ارتباطات سازمان دارالقرآن الکریم در نشست خبری تشریح روند هشتمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن کریم در سخنانی کوتاه بر لزوم پیگیری بحث تحصیل رایگان حافظان کل قرآن کریم از سوی حافظان و رسانه ها  و تحقق آن در بودجه سال 92 از سوی مجلس محترم شورای اسلامی تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان دارالقرآن الکریم، جواد تجلیان با اشاره به اینکه در سال های گذشته بحث تحصیل رایگان حافظان کل قرآن کریم از سوی مجلس شورای اسلامی ابلاغ شده بود گفت: در سال 92 چنین اتفاقی رخ نداده است که باید در این زمینه رسانه‌ها و حافظان کل قرآن کریم که علاقه من به تحصیل هستند، باید پیگیر باشند.
وی ادامه داد: نکته‌ دیگری که باید در مورد مدرک طرح اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن کریم به آن توجه داشت این است که پس از پیگیری‌های سازمان دارالقرآن‌الکریم بعد از گذشت حدود پنج سال این مزایا که در مهرماه سال 84 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده بود از طریق معاونت ریاست‌جمهوری پیگیری شد و این مدرک را به ترتیب هم‌تراز با مدارج پنج‌گانه هنری دانستند که بر این اساس مدرک درجه یک این آزمون معادل مدرک دکتری قرار می‌گیرد.
تجلیان اظهار داشت: البته باید دانست که بر اساس آنچه که عمل می‌شود این مدرک تخصصی حفاظ قرآن کریم ارزش علمی ندارد و تنها ارزش استخدامی دارد و تاکنون برخی دیگر از مزایای این مدرک از سوی برخی از دستگاه‌ها معطل باقی مانده و بعضا یا نسبت به آن اطلاع نداشته و یا آن را در مورد حفاظ قرآن کریم در نظر نمی‌گیرند.
مدیر امور ارتباطات سازمان دارالقرآن‌الکریم ادامه داد: همچنین بحث دیگری که در رابطه با این مدرک تخصصی باید نسبت به آن توجه داشت این است که هنوز پیشنهاد احتساب دارندگان مدرک درجه 2 طرح اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن کریم به عنوان استعداد برتر از سوی بنیاد ملی نخبگان پذیرفته نشده است که امید است با عنایت مسولین مربوطه در بنیاد ملی نخبگان این موضوع محقق شود .

 در ادامه این نشست خبری مهدی بحرالعلوم با بیان این‌که میزان قبولی شرکت‌کنندگان در طرح اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن‌کریم در دوره‌های گذشته 10 درصد کل جمعیت شرکت‌کنندگان در آن بوده است گفت: بر این اساس ما به آسیب‌شناسی این موضوع پرداختیم که از جمله موارد آن می‌توانیم به ضعف فعالیت‌های قرآنی کشور ما در بخش‌هایی چون آموزش حفظ، تلاوت و مفاهیم قرآن کریم اشاره کرد.
وی ادامه داد: بر اساس آسیب‌شناسی به عمل آمده ما درصدد رفع این مشکلات بر آمدیم و در همین زمینه دوره‌هایی را برای حفظ نیم و یک جزء از قرآن کریم و نیز تربیت مربیان مطلوب بر اساس طرح اعطای مدرک به حفاظ قرآن کریم برگزار می‌کنیم.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن‌الکریم گفت: همچنین بسته‌هایی آموزشی جهت رفع مشکلات یاد شده آماده کرده‌ایم و به علاقه‌مندان به بهره‌مندی از آنها ارائه کردیم.
بحرالعلوم با تاکید بر رویکرد سازمان دارالقرآن‌الکریم بر ورود به آموزش مجازی دوره‌های مختلف قرآن کریم، گفت: از جمله این موارد می‌توان به اهتمام این سازمان در برگزاری آموزش مجازی آمادگی شرکت در آزمون طرح اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن کریم اشاره کرد.
وی در ادامه با بیان این‌که ما با وجود تاکید بر حفظ روش‌های سنتی به سوی ایجاد مسیرهای مجازی جهت انجام فعالیت‌های مختلف قرآنی هستیم افزود: از فردا نیز دوره مجازی آمادگی شرکت در آزمون اعطای مدرک تخصصی آغاز می‌شود.
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن‌الکریم اظهار کرد: این دوره‌ها با بهره‌مندی از استادان طراح سوال آزمون طرح اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن کریم و از طریق اینترنت انجام می‌شوند که در این زمینه باید گفت که ما مشکلاتی چون سرعت اینترنت در کشورمان را در پیش‌روی خود داریم.