عصر چهارشنبه (نهم اردیبهشت)، محسن رضایی با صدور بیانیهای از حضور خود در انتخابات ریاست جمهوری دهم بهعنوان کاندیدای مستقل خبر داد تا به صورت رسمی هم از جمع شدن تشکیل دولت ائتلافی خیال خود را راحت کند و هم اینکه به بحثهای پیرامون حضورش خاتمه دهد.
اما رضایی ثابت کرده که برای ادامه حضورش هیچ تضمینی نمیدهد، حتی اگر این تضمین قسم به حضرت زهرا (سلامالله علیها) باشد و از همین منظر بود که در زمان انتخابات ریاست جمهوری نهم و تنها 2 روز مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، میدان انتخابات را خالی کرد.
رضایی سال 84 و در فیلم تبلیغاتی که به کارگردانی مرحوم رسول ملاقلیپور ساخته شده بود، که هر دو بر روی یک پیت نفتی نشسته بوده و با هم گپ میزدند، در پاسخ به این سؤال ملاقلی پور که آیا در انتخابات می مانید یا کناره گیری می کنید، ابتدا تأکید کرد یا با رأی مردم کنار می روم یا به ضرب گلوله و ادامه داد: «قطعاً، شما که می دونی من چقدر به خانوم فاطمه زهرا اعتقاد دارم، به حضرت زهرا(س) قسم می خورم که به هیچ قیمت از انتخابات کنار نمیروم...»
اما قسم رضایی کارساز نبود و وی در آخرین لحظات به نفع دیگری کنار کشید، این نوع رفتار از رضایی در حالی انجام شد که وی اخیراً و با نزدیکی به ایام انتخابات، تأکید بسیاری بر اخلاقمداری در عرصه سیاست دارد به طوری که پس از کناره گیری خاتمی از کاندیداتوری ریاست جمهوری دهم، این حرکت رییس دولت هفتم و هشتم را نتیجه رویکرد اخلاقی وی خوانده و میگوید: «چندی پیش یکی از دوستان عزیز به من میگفت، آقای خاتمی در صحنه میماند. به او گفتم من مطمئن هستم که نمیماند. وقتی دلیل آن را پرسید، گفتم آقای خاتمی انسان بااخلاقی است؛ اگرچه در عالم سیاست مرسوم و حاکم در جوامع، اخلاق جایی ندارد، ولی در ایران ما الحمدلله هنوز اخلاق در عالم سیاست وجود دارد و نقش مهمی در تصمیمگیریها دارد. برای همین، به آن دوست عزیز گفتم که خاتمی کنار خواهد رفت.»
وی به این نکته اکتفا نکرده و در ادامه همان یادداشتی که در سایت تابناک با عنوان خاتمی و اخلاق سیاسی منتشر شده، این حرکت خاتمی را با کنارهگیری خود در دوره قبلی مقایسه کرده و با بیان اینکه کناره گیری از کاندیداتوری کار بسیار سختی است دست به مقایسهای دیگر و اینبار از نوع معالفارق میزند و میافزاید: «البته من میدانم که چه کار دشواری است. در انتخابات گذشته ریاست جمهوری که من چنین تصمیمی آن هم 48 ساعت پیش از رأیگیری گرفتم، برایم بسیار طاقتفرسا بود و بعداً آن را با تصمیمگیری عبور از رودخانه اروند در عملیات فاو و یا والفجر 8 مقایسه کردم.»
با این حال، وی توضیح نمیدهد که آیا قسم به صدیقه کبری و سپس عمل به خلاف آن، رعایت اخلاق در سیاست است؟
به هر ترتیب، رضایی این بار هم برای آمدن خود، از نام مبارک حضرت زینب(س) هزینه کرده است و در بیانیهای هم که صادر کرده، بار دیگر تأکید میکند که از کاندیداتوری خود انصراف نخواهد داد.
این خبری بود که ایفنانیوز (متعلق به حامیان رضایی) روز پنجشنبه منتشر کرده بود، این پایگاه اطلاع رسانی در همین رابطه مصاحبهای را با یکی از نزدیکان رضایی انجام داده و مینویسد: «دکتر محسن رضایی فرمانده 8 سال دفاع مقدس، بیانیه اعلام کاندیداتوری خود را با رمز یا زینب (سلامالله علیها) منتشر کرده است... یکی از نزدیکان فرمانده 8 سال دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار ایفنا نیوز ضمن اعلام این خبر، گفت: دکتر محسن رضایی پس از دیدار با مراجع تقلید و در شب میلاد حضرت زینب (سلامالله علیها) بیانیه کاندیداتوری خود را منتشر نمودند و هنگام امضای نهایی این بیانیه، ذکر یا زینب(سلاماللهعلیها) را بر لب جاری کردند.»
نکته جالب توجه در بیانیه صادر شده از سوی رضایی توضیحات و توجیهات وی در خصوص علت حضور و سپس علت انصراف از کاندیداتوری در دوره پیشین انتخابات ریاست جمهوری می باشد.
رضایی در بخشی از این بیانیه اینگونه می آورد که: «در این بین، احساس کردم تغییرات حاصله و پیشرفتهای ناشی از آن پاسخگوی جهش لازم در اداره کشور و حل مشکلات اساسی جامعه نبوده، چه رسد به آنکه بخواهد کتاب دوم انقلاب را عملی سازد. از این رو با یک جمعبندی جامع، خود را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری نهم آماده کردم که دو روز قبل از انتخابات به دو علت از صحنه کنار رفتم؛ نخست اینکه برداشت کردم از حمایت گستردهای برای تحقق ایدهها و تغییرات مورد نظر برخوردار نیستم و دوم، اعتراض به نحوه برگزاری انتخابات.»
به هر حال معلوم نیست که محسن رضایی، این بار هم از صحنه رقابت کنار خواهد کشید و به تعبیری رمز شکنی خواهد کرد یا حضور خود را تا پایان استمرار میدهد