اعتماد ملی– فرزانه آئینی: موضع مقتدرانه علی لاریجانی در مقام رئیس مجلس در برابر موج تخریبها ،تلاش حامیان احمدینژاد برای مطیع کردن وی را وارد فاز جدیدی کرد. اعضای فراکسیون انقلاب (حامیان احمدینژاد در مجلس) با مطرح کردن پروژه استیضاح هیات رئیسه درصدد تخریب بیش از پیش علی لاریجانی به خاطر حمایتهای تلویحیاش از موسوی برآمدند.
اولتیماتوم به لاریجانی در دیداری خصوصی
به همین منظور سران فراکسیون انقلاب همچون روحالله حسینیان، مرتضی آقا تهرانی و حمیدرسایی در نظر دارند بعدازظهر سه شنبه آتی در دیداری خصوصی با رئیس مجلس با برشمردن نقدهایشان از ریاست مجلس به وی برای تصحیح نحوه سکانداری بهارستان اولتیماتوم دهند. نحوه موضعگیری لاریجانی در حمایت از اعتراضات معترضان به نتیجه انتخابات و زیرسوال بردن آرای احمدینژاد در انتخابات با انتقاد به شورای نگهبان به خاطر جانبداری از احمدینژاد دو محور اصلی نقدهای این جریان به ریاست مجلس است. به همین منظور بنا به گفته یکی از اعضای این فراکسیون، در اینجلسه به لاریجانی گفته خواهد شد در صورتی که با پایان دادن به فعالیت کمیته ویژهاش برای پیگیری حوادث اخیر نحوه موضعگیریهایش را رسما تغییر ندهد طرح استیضاح هیاترئیسه را برای برکناری وی به جریان خواهند انداخت . قابل ذکر است که براساس ماده 25 آییننامه داخلی مجلس هرگاه نمایندگان به کیفیت اداره جلسات مجلس و نحوه ایفای وظایف رئیس یا سایر اعضای آن معترض بودند میتوانندطی تقاضای کتبی با امضای حداقل 25نفر این درخواست را به کمیسیون ویژه آن ارائه و برکناری فرد یا افراد مذکور را بررسی و ظرف 10 روز در جلسهای به رای نمایندگان بگذارند.
انگیزه قوی حامیان احمدینژاد برای تخریب لاریجانی
آنچه سبب شده است تا حامیان احمدینژاد در تخریب و برکناری لاریجانی از ریاست وی بر مجلس جدیت ویژهای به خرج دهند. لبریز شدن کاسه صبر آنها به واسطه انتقادهای لاریجانی در مقام رئیس مجلس به اقدامات احمدینژاد در مقام رئیس دولت نهم است که در زمان بودجهنویسی و حذف هدفمند کردن یارانه استارت خورد و با نامهنگاری وی با احمدینژاد تشدید شد و در نهایت با تلاشهای لاریجانی به عنوان رئیس فراکسیون اکثریت برای ممانعت از صدور بیانیهای در حمایت از کاندیداتوری احمدینژاد به اوج خود رسید . به همین منظور موضعگیریهای دو پهلوی رئیس مجلس در خصوص وقایع اخیر سبب شده است طاقت آنها طاق شود و پروژه تخریب لاریجانی را کلید بزنند که این پروژه نیز با بیتوجهی لاریجانی وارد فاز جدید و البته پرخطری شده است. عامل دیگری که باعث انگیزه دادن به حامیان احمدینژاد برای تشدید فشارهای سیاسی بر لاریجانی میشود اتصال و ارتباط آنها با احمدینژاد و در نتیجه قدرتی فراتر از لابیهای درون مجلسی است ضمن اینکه این بار پروژه تخریب لاریجانی نیز فقط محدود به مجلس نمیشود بلکه طرح برنامهریزی شده و هدفمندی است که از حامیان احمدینژاد در خارج از مجلس شروع و از رسانههای تحت اختیار حامیان افراطی دولت سر بلند کرده است. مصداق این امر در گزارشهای مکرر خبرگزاری رسمیدولت و روزنامه حامیاحمدینژاد به مدیر مسوولی مهرداد بذرپاش است.
موضع قدرتمندانه لاریجانی با پروژه تخریب
آنچه که سبب شده است حامیان احمدینژاد برای مقابله با ایستادگی رئیس مجلس در مقابل خواسته آنها پروژه تخریب لاریجانی را در قالب طرح استیضاح برای مطرح کردن بیکفایتی نماینده قم برای عهدهداری سکانداری بهارستان مطرح کنند، موضع قدرتمندانه رئیس مجلس در قبال تلاش این جریان برای استفاده از تریبون بهارستان است . به همین منظور در حالی که در جلسه علنی دیروز مجلس ستار هدایتخواه از حامیان احمدینژاد در مجلس قصد داشت در قالب تذکر آییننامهای نحوه موضعگیری لاریجانی در خصوص ناآرامیهای اخیر کشور را زیر سوال ببرد، رئیس مجلس بیتفاوت به اصرار وی برای بیان تذکر سیاسیاش مانع از ادامه سخنان وی شد. این در حالی بود که نماینده بویراحمد و دنا مدام با استناد به ماده 11 بند 23 آئیننامه داخلی مجلس مدام بر حفظ اقتدار و جایگاه مجلس از سوی ریاست آن تاکید میکرد. این در حالی بود که لاریجانی به محض مطلع شدن از محتوای تذکر وی مقتدرانه مانع از ادامه سخنان وی شد.
کوچکزاده: کمیته ویژه به درد خود لاریجانی میخورد
از سوی دیگر نیز قابل هضم نبودن موضعگیریهای علی لاریجانی برای جریان حامی احمدینژاد سبب شده است تا فراکسیون انقلاب بیپروا عملکرد شخص لاریجانی را در راس کمیته ویژه مجلس مورد حمله قرار دهد تا شاید مانع از اعلام نظر رسمیمجلس در هواداری از کاندیداهای اصلاحطلب و حامیانشان شود. در همین راستا مهدی کوچکزاده ،نماینده تهران در انتقاد به موضعگیریهای لاریجانی گفت: سخنان و مواضع لاریجانی قطعا نظرات شخصی خودش است و نمیتواند به عنوان نظر مجلس این سخنان را بیان کند. عضو فراکسیون انقلاب در خصوص اعلام مواضع لاریجانی از حوادث اخیر ادامه داد: مسیر قانونی برای تحقیق در مساله و شکلگیری کمیته تحقیق طی نشده و البته نتایج این کمیته هم به درد خود لاریجانی میخورد. وی خاطرنشان کرد: تاکید میکنم مواضعی که لاریجانی در خصوص مسائل اخیر بیان میکند مواضع شخصی خودش است و ربطی به کلیت مجلس ندارد.
کوثری: مواضع لاریجانی مورد رضای نمایندگان نیست
در ادامه اظهارات کوچکزاده اسماعیل کوثری، عضو فراکسیون حامیان احمدینژاد نیز در ارزیابی مواضع علی لاریجانی رئیس مجلس درباره ناآرامیهای اخیر گفت: دراین رابطه فقط یک جمله میتوانم بیان کنم مبنی بر اینکه سخنان لاریجانی آنچنان که مورد رضای نمایندگان باید باشد، نیست. آنچه سبب شده است تا حامیان احمدینژاد با توسل به پروژه تخریب رئیس مجلس و زیر سوال بردن اعضای این فراکسیون خواهان پایان بخشیدن به فعالیتهای کمیته ویژه شوند چارچوب فعالیتهای این کمیته است هرچند که بنا به دستور لاریجانی این کمیته برای ریشهیابی عوامل اغتشاشات اخیر به ویژه حوادث کوی دانشگاه و مجتمع سبحان فعال شد اما دیدارهای اعضای این کمیته با کاندیداها و مقامات کشور که مستقیم یا غیرمستقیم با انتخابات در ارتباط بودند و به طور کلی تحقیق و تفحص از انتخابات و میزان سلامت انتخابات حامیان احمدینژاد را هراسان کرده است