تشکیل جبهه متحد اصلاح طلبان، پیشنهادی است که جدیداً رئیس شورای فعالان ملی مذهبی به میرحسین موسوی و مهدی کروبی داده تا از آن طریق موفق به ایجاد آنچه وی "تاثیر مضاعف" نامیده شوند.
عزت الله سحابی در گفتگو با خبرگزاری "ایلنا"، تشکیل جبهه سیاسی را در شرایط کنونی کشور واجب تر از حزب سیاسی دانسته است.
وی که از اعضای سابق نهضت آزادی است همراه شدن موسوی، خاتمی و کروبی با هم را در مقطع فعلی "ضروری" دانسته و معتقد است که حرکاتی که اکنون در جامعه در حال رخ دادن است، نیاز به یک رهبری دارد، زیرا هر حرکت خودجوشی که رهبری نداشته باشد، یا رادیکال میشود و یا دچار سرخوردگی خواهد شد.
این پیشنهاد به دنبال آن مطرح میشود که برخی از نزدیکان میرحسین موسوی و خود وی در روزهای گذشته از تاسیس حزبی خبر دادهاند که اتفاقاً این تصمیم مورد استقبال گروه های اصلاح طلب نیز واقع شده است.
بر اساس خبر "قلم" میرحسین موسوی چندی پیش در جمع برخی دوستان و آشنایان خود، با بیان اینکه از ابتدا عادت به کار فردی و تکنفره نداشته است گفته که تصمیم دارد که با جمعی به صورت منظم و سامان یافته کار کند.
او همچنین گفته که باید تلاش کنیم که از طریق حرکت در چارچوب قانون، اعتراض خود را نسبت به محتوای حرکت صورت گرفته نشان دهیم.
اما در اولین واکنشها به این ایده میرحسین موسوی، حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران که روزهای قبل از انتخابات تلاش بسیاری برای پیروزی وی انجام داده بود به موسوی پیشنهاد داد تا به جای تشکیل حزب به فکر تشکیل جبهه باشد.
استقبال عضو ارشد کارگزاران به همراه تاییدات گروه?های سیاسی منزوی همچون نهضت آزادی و ملی ـ مذهبی?ها از تشکیل جبهه فراگیر با محوریت موسوی و "ضروری" دانستن آن، از این حقیقت حکایت دارد که پس از مشخص شدن نتایج واقعی انتخابات 22 تیر و ریزش شدید بدنه اجتماعی این جریان به دلیل اقدامات نامعقول رهبران اصلاح طلب پس از اعلام نتایج، گروه?های منزوی به دنبال راهکاری برای خروج از انزوای سیاسی آنهم با تشکیل یک جبهه سیاسی جدید هستند، پیشنهادی که یک بار دیگر نیز پس از انتخابات نهم ریاست جمهوری از جانب این سیاسیون پیشنهاد شد ولی با موفقیت خاصی روبرو نشد.