مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : چهارشنبه 88/4/24
نظر

نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، تمامی جریانات سیاسی را تحت تأثیر خود قرار داد، اما در این بین، جریان‌هایی که ناکام انتخابات بودند، بیشتر از فضای به وجود آمده متأثر شدند.

به گزارش رجانیوز، حزب کارگزاران که در انتخابات ریاست جمهوری بخش قابل توجهی از هزینه‌های تبلیغاتی و ستادی میرحسین موسوی را برعهده داشت و چند دستگی پیش از برگزاری انتخابات در آن نمایان بود، اخیراً دچار بحران هویت برای ادامه‌ فعالیت شده است، به گونه‌ای که محمد هاشمی رفسنجانی مسئول کمیته سیاسی این حزب در گفتگو با ایسنا ضمن اشاره به این مسئله، می‌گوید: من درحال حاضر و در شرایط فعلی، فعالیت‌های حزب را در ابهام می‌بینم و افق روشنی برای آن متصور نیستم.

هرچند محمد هاشمی رفسنجانی در اظهارات خود می‌کوشد اختلافات درون حزبی را به آنچه فضای ناسالم سیاسی موجود می‌خواند، ارتباط دهد،‌ اما به فاصله کوتاهی از انتشار این اظهارنظر، کرباسچی دبیرکل حزب، علی‌رغم رد سخنان هاشمی، صراحتاً مهر تأییدی بر وجود اختلافات در کارگزاران زد و تأکید کرد: تغییری در فعالیت حزبی کارگزاران ایجاد نخواهد شد.

البته کرباسچی حاضر نشد جزئیات مربوط به چگونگی فعالیت‌های آتی کارگزاران را بیان کند و اعلام این موضوع را از وظایف سخنگوی حزب عنوان کرد.

اما سخنگوی حزب کارگزاران یعنی حسین مرعشی که با هاشمی رفسنجانی خویشاوندی دارد، تلویحاً اختلافات موجود در حزب را با بیان اینکه در خصوص فعالیت‌های حزب دو دیدگاه وجود دارد، تأیید کرد.

آینده‌ی فعالیت حزب کارگزاران در حالی حتی برای اعضای ارشد این حزب روشن نیست که منشأ این اختلافات به پیش از انتخابات باز می‌گردد،‌ یعنی زمانی که کرباسچی دبیرکل حزب از موضع رسمی حزب تبعیت نکرد و به‌عنوان مسئول ستاد کروبی به وی پیوست؛‌ اختلافاتی که حتی تا مرز بحث جدی درخصوص تغییر دبیرکل در جلسات حزب پیش رفت اما به دلیل در پیش بودن انتخابات و تضعیف اصلاح‌طلبان، ادامه‌ی آن‌ها به پس از انتخابات موکول شد.

اگرچه کارگزاران برای اینکه در آستانه انتخابات، سرپوشی بر اختلافات درونی خود بگذارد، اعلام کرد چون کرباسچی قبل از جمع‌بندی حزب به سمت کروبی رفت و از آنجاکه فقط یک نفر بود،‌ حزب اشکالی در آن نمی‌بیند. ابهام البته با این توضیح رفع‌شدنی نبود، ابهامی با این مضمون که چگونه می‌شود دبیرکل یک حزب، مسئولیت ستاد کاندیدای حزب دیگر را قبول کند؟

اکنون که انتخابات به پایان رسیده و حزب کارگزاران و پدر معنوی‌اش یعنی حجت‌الاسلام رفسنجانی، علی‌رغم هزینه‌های مادی و معنوی هنگفت در زمره ناکامان انتخابات هستند، زخم اختلافات سرباز کرده و برادر هاشمی رفسنجانی علیه فعالیت‌های حزب موضع گیری می‌کند. اختلافاتی که علی‌رغم تلاش حسین مرعشی به‌عنوان سخنگوی حزب، در سرپوش گذاشتن بر آن‌ها، آن‌قدر آشکار هست که آینده فعالیت‌های حزب را در ابهام قرار داده و از نوعی بحران هویت رونمایی کند.

انزوای جریان موسوم به اصلاح‌طلب، صرف هزینه‌های سرسام آور،‌ عدم کسب نتیجه مطلوب، مقاومت در برابر رأی مردم و... از جمله مواردی است که هم اکنون مبتلابه جریان ناکام انتخابات و رسانه‌های آنان است که موجب ایجاد موج مقصرجویی و اتهام‌زنی شده است، حتی اخیراً مرد خاکستری اصلاح‌طلبان که به عنوان مرکز ثقل این جریان فعالیت می‌کند،‌ انتقادات شدیدی را علیه حجت‌الاسلام هاشمی رفسنجانی مطرح کرده و وی را عافیت پیشه و مصلحت اندیش توصیف کرده بود. وی تأکید کرده بود که از همان اول هم معتقد بودم که هاشمی رفسنجانی قابل اتکا نیست.