بر همین اساس روزنامه جوان در یادداشتی با اشاره به سخنان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام آورده است: یکى از موضوعاتى که آقاى هاشمى رفسنجانى در یکى دو سال اخیر تاکید ویژه اى بر آن دارد، اهمیت جایگاه و نقش مردم در نظام اسلامى و اداره کشور است. ایشان در خطبه هاى نماز جمعه اخیرشان نیز با تبیین جایگاه جمهوریت نظام اسلامى تصریح کرد: «نگاه امام مبناى فقهى شان و همه چیزشان این بود که حکومت اسلامى بدون حضور مردم نمى شود و اگر مردم راضى نباشند آن حکومت انجام نمى شود ... آنجا که مردم نباشند، آن حکومت اسلامى نیست.»
اگرچه تاکید بر جمهوریت نظام و اهمیت نقش مردم در حکومت اسلامى به تازگى در ادبیات سیاسى آقاى هاشمى پدیدار شده
” فى الواقع آقاى رفسنجانى در انتخابات دوره ششم ریاست جمهورى از ??? درصد واجدان حق راى تنها موفق به کسب رضایت و راى حدود ?? درصد شدند وحدود ?? درصد مردم به ایشان راى ندادند “
?- در انتخابات دوره ششم ریاست جمهورى که در سال ???? برگزار شد، واجدین حق راى ???????? نفر بودند. اما از این تعداد ???????? نفر(یعنى ?? درصد) در انتخابات شرکت کردند. بنا بر شواهد روشن و به اعتقاد بسیارى از تحلیلگران (از جمله هم پیمانان کنونى آقاى هاشمى و منتقدان سابق ایشان) دلیل عدم شرکت ?? درصد دیگر، نارضایتى بخش زیادى از مردم بویژه طبقات محروم و مستضعف از سیاست هاى اقتصادى دولت نخست آقاى هاشمى بود. همچنین ایشان از همین ?? درصد شرکت کننده در انتخابات تنها موفق به کسب ???????? راى شدند. فى الواقع آقاى رفسنجانى در انتخابات دوره ششم ریاست جمهورى از ??? درصد واجدان حق راى تنها موفق به کسب رضایت و راى حدود ?? درصد شدند وحدود ?? درصد مردم به ایشان راى ندادند. با این وجود، چگونه آقاى هاشمى رفسنجانى در شرایط عدم حضور نیمى از مردم و عدم رضایت نزدیک به دوسوم آنها،
” چگونه آقاى هاشمى رفسنجانى در شرایط عدم حضور نیمى از مردم و عدم رضایت نزدیک به دوسوم آنها، سکان امور اجرایى کشور را بر عهده گرفتند و اصلاً به ذهنشان هم خطور نکرد که ممکن است دولت ایشان اسلامى نباشد؟! “
?- چرا به رغم حضور ???????? میلیونى مردم (حدود ?? درصد واجدان حق راى) در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهورى (که بخش عمده اى از این مشارکت به دلیل رضایت مردم از عملکرد دولت نهم است) و راى ???????? آقاى احمدى نژاد (بیش از ?? درصد کل واجدان شرایط حق راى) آقاى هاشمى و کاندیداى مورد حمایت ایشان به نظر اکثریت ملت تمکین نمى کنند؟ این عدم تمکین در حالى است که تمام نهادهاى قانونى -اجرایى و نظارتى- صحت این انتخابات را تایید نموده و تاکنون هیچ سند متقن و قابل قبولى در مخدوش بودن آن ارائه نشده است. نکته مهم این است که آیا جناب آقاى هاشمى رفسنجانى در اظهارات اخیرشان، از واژه «مردم» تلقى عمومى از این واژه را در نظر دارند یا منظور ایشان طبقه و صنفى خاص است؟ مثلاً در مقاطعى از یونان باستان، صرفاً طبقه مرفه و اشراف، شهروندان و مردم داراى حق راى محسوب شدند و طبقات پایین جامعه و بردگان اصولاً جزو شهروندان به حساب نمى آمدند. آنچه مسلم است در جمهورى اسلامى ایران و مطابق قوانین انتخاباتى آن، تمام اتباع داراى شناسنامه، ایرانى و صاحب حق راى و على القاعده جزو «مردم» به حساب مى آیند. حال اگر منظور آقاى هاشمى از واژه مردم و نقش آنها در اسلامى بودن حکومت، همین تلقى عمومى و قانونى است، جواب دو سؤال فوق را بدهند و اگر تلقى دیگرى از واژه «مردم» دارند آن تلقى را به صراحت بیان کنند تا تکلیف همه روشن شود.