آفتاب یزد
«بازی را عوض کنید» عنوان سرمقاله روزنامه آفتاب یزد است که در آن میخوانید:
12سال پیش در آستانه انتخابات دوم خرداد 76یک روزنـامهنگار محافظهکار در سرمقاله خود مدعی شد که «همه کفر پشت سر خاتمی ایستاده و همه نیروهای انقلابی از رقیب او حمایت میکنند». تنها سه روز فرصت لازم بود تا مشخص شود تعریف چند درصد از مردم از اسلام و کفر، همان است که اصلیترین روزنامه محافظهکاران ارائه مینمود. تفاوت عمیق دیدگاه مردم با مدعیان ارزشگرایی، باعث شد که مخالفان کم انصاف خاتمی، برای مدتی به اغما بروند. آنها سپس به بازسازی خویش پرداختند و شناسایی روشهای جدید و چهرههای نو برای جلب اعتماد مجدد مردم را در دستور کار قرار دادند و در این زمینه موفقیتهایی نیز کسب کردند. البته بررسی آمارهای انتخاباتی چهار سال اخیر، نشان مـیدهـد عدم کامیابی اصلاحطلبان که بخشی از آن متاثر از محدودسازیهای رسمی بوده است تاثیری بر میزان آرای اصولگرایان نداشته است. حتی نگاهی عمیق به آمارها ثابت میکند ظرفیت کسب رای محافظهکاران یا اصولگرایان، افت شدیدی نسبت به سال 74 پیدا کرده است. در آن سال، سرلیست اصولگرایان در حدود 800 هزار رای در تهران کسب کرد و همفکران سرشناس او در شهرستانها نیز متناسب با همین وضع، آرایی نسبتاً قابل قبول به دست آوردند.
کیهان
«واشنگتن همان تل آویو است» یادداشت روز روزنامه کیهان به قلم مهدی محمدی است که در آن میخوانید:
در بحبوحه بحثهای انتخاباتی در ایران که هر روز هم شدت بیشتری می گیرد، برخی تحولات استراتژیکی بسیار مهم در محیط منطقه ای و بین المللی که مستقیما به ایران مربوط می شود، مغفول واقع شده است. امریکاییها از مدتها پیش در حال بازنگری سیاست خود درباره ایران هستند و این پروژه همچنان ادامه دارد. از حدود یک ماه پیش و با قطعی شدن بخشهایی از این استراتژی ـ که به آنها اشاره خواهیم کرد ـ آ مریکاییها تاکید و تمرکز بر دو موضوع را آغاز کرده اند. اول، اینکه اگرچه مطمئن هستند انتخابات ریاست جمهوری در ایران اصول راهبردی امنیت ملی و سیاست خارجی آن را تغییر نمی دهد، اما تا زمان مشخص شدن نتیجه این انتخابات «تصمیمهای بزرگ» نخواهند گرفت و دوم، امریکاییها اکنون برداشتن اولین گام عملی برای اجرای استراتژی جدید خود درباره ایران را، که خود آن را «جلب اعتماد متحدان» نامیده اند، آغاز کرده اند. رابرت گیتس، وزیر دفاع امریکا و دنیس راس مشاور وزیر خارجه در امور ایران و خلیج فارس هم اکنون در منطقه به سر می برند. هیلاری کلینتون به تازگی خاورمیانه را ترک کرده است و سران برخی کشورهای عربی به همراه روسای جمهور پاکستان، افغانستان و رژیم صهیونیستی به زودی به واشینگتن خواهند رفت. آنگونه که منابع غربی اعلام کرده اند در تمامی این موارد مسئله ایران اصلی ترین دستور کار مذاکرات بوده و خواهد بود.
اعتماد ملی
«مسجد و سیاست»عنوان سرمقاله روزنامه اعتماد ملی است که در آن میخوانید:
در دین اسلام و بهویژه در تشیع، علمای دینی از جایگاه بالایی برخوردارند، چراکه آنها کارشناسان دینی هستند که در کسوت روحانی درآمدهاند. آنچه برای روحانیت بهعنوان اصل و معیار قرار دارد علم و عمل است و بنا بر این بوده که روحانیون همواره به عنوان خدمتگزاران مردی در طول تاریخ اسلام و تشیع از نقش و جایگاه بالایی برخوردار بودهاند. پس از غیبت کبری علمای دین نیز همواره در عرصهها حضور داشتهاند و ناظر و ناقد حکومتها بودهاند.
روحانیون در این جایگاه والای خویش نهتنها در صورت لزوم به حمایت از حکومتها برخاستهاند، بلکه در مواقعی به انتقاد از اشتباهات پرداخته و اشکالات را گوشزد کردهاند و بنابراین روحانیت همیشه در تلاش بوده تا استقلال خود را حفظ کند. البته استقلال روحانیت موضوع مورد توجه حضرت امام(ره) نیز بوده است و ایشان بارها فرمودهاند که نهتنها روحانیت اسلام بلکه مساجد و حوزههای علمیه باید استقلال خود را حفظ کند و در این راستا حضرت امام(ره) هیچ اجازه ندارند تا این نهادها زیرنظر حکومت قرار گیرند.