مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : چهارشنبه 88/5/21
نظر
مسعود زریبافان با تکیه بر مسند بنیاد شهید و امور ایثارگران برنامه‌های متنوعی را پیش‌بینی کرده است؛ بهره‌گیری از نخبگان شاهد و ایثارگر در روند فعالیت‌های این بنیاد از جمله برنامه‌های زریبافان محسوب می‌شود. در همان سال‌های ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، جای خالی نهادی که بتواند در راستای تکریم و رسیدگی به امور خانواده‌‌هایی که در جریان مبارزات انقلاب عزیزانی را از دست‌داده بودند و همچنین خانواده شهدای جنگ تحمیلی رسیدگی ویژه‌ای داشته باشد، خالی بود؛ اینگونه شد که امام خمینی (ره) در 22 اسفند 1358 فرمان تأسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی را صادر کرد تا این نهاد انقلابی در راستای ارتقا امور فرهنگی، معیشتی و اجتماعی خانواده معظم شهدا فعالیت‌ کند.
بنابراین گزارش، پس از چندی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) بنیاد مستضعفان در سال 1367 مسئولیت رسیدگی به امور جانبازان را برعهده گرفت؛ این نهاد در تاریخ 15 شهریور 1368 طی حکمی از سوی مقام معظم رهبری به «بنیاد مستضعفان و جانبازان» تغییر کرد.
این گزارش می‌افزاید: پس از بازگشت آزادگان به آغوش میهن اسلامی، «ستاد رسیدگی به امور آزادگان» نیز با هدف رسیدگی به امور معیشتی، اشتغال و ارتقا سطح علمی آزادگان سرافراز، در سال 1369 با انتصاب مسئولی از جانب رئیس‌جمهور وقت، کار خود را آغاز کرد.
بر اساس این گزارش، با گذشت‌ سال‌ها از فعالیت این 3 نهاد ایثارگری و به دنبال جلوگیری از افزایش هزینه‌ها، پیشگیری از انجام اقدامات موازی و همچنین به منظور یکپارچه‌سازی خدمات، هماهنگی و هم‌افزایی در خدمت‌رسانی «بنیاد شهید و امور ایثارگران» با تقاضای مدیران نهادهای ایثارگری و تأیید مقام معظم رهبری در تاریخ 8 بهمن 1381 و مصوبه شورای عالی اداری در تاریخ 19 اردیبهشت 1383 تشکیل شد؛ جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران شامل شهدا، جانبازان، آزادگان و خانواده معظم آنان است.
بنابراین گزارش، با تجمیع این 3 نهاد ایثارگری در سال 83 و حضور حسین دهقان در بنیاد شهید و امور ایثارگران ساختار تشکیلاتی این سازمان، شکل جدیدی به خود گرفت.
در این تحول سیستم مدیریتی بود که بسیاری از ایثارگران شاغل در بنیاد شهید و امور ایثارگران شرایط حضور و کار در مجموعه بنیاد شهید و امور ایثارگران را مساعد برای ادامه همکاری ندیدند و به دعوت دیگر ارگان‌های دولتی پاسخ مثبت داده و به عنوان مأمور به خدمت در نهادهای دیگر مشغول به کار شدند.
این گزارش می‌افزاید: حسین دهقان رئیس سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران در آغاز کار خود، تغییرات عمده‌ای را در میان کارمندان این سازمان به خصوص مسئولان بخش رفاهی ایجاد کرد؛ در این رهگذر، تعداد زیادی کارمند تازه وارد به خانواده بنیاد شهید و امور ایثارگران پیوستند.
البته این اعمال سلیقه در انتخاب و چینش کارمندان و تغییر نحوه مدیریتی، از بدیهیات مدیریت در هر مجموعه‌ای است که بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز از این امر مستثنی نیست؛ اما آنچه که به عنوان نقطه ضعفی در مدیریت حسین دهقان همواره مطرح بوده است، کنارگذاشتن ایثارگران توانمند از بخش‌های مدیریتی بنیاد شهید و امور ایثارگران بوده است.
بنابراین گزارش، در حال حاضر با روی کار آمدن مسعود زریبافان که گفته‌ها حاکی از سوابق خوب وی در پست‌های مدیریتی و مشورتی در بخش‌های دولتی بوده است و گزینه‌هایی که وی در لیست کاندیداهای مدیران و معاونان جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران به چشم خورده است، مسئله بازگشت مدیران توانمند گذشته بنیاد شهید و امور ایثارگران جان گرفته است.
بر اساس این گزارش، مسلم است که جامعه بزرگ ایثارگری در پی این تغییر و تحولات به دنبال مدیریتی توانمند و متعهد است که بتواند بعد از گذشت 30 سال از پیروزی انقلاب اسلامی و بیش از 20 سال از پایان جنگ تحمیلی، انتظارات به حق این قشر را آن طور که شایسته شأن آنها است، پاسخ گوید.