اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر محمود احمدی نژاد با انتشار مطلبی، توضیحاتی درباره علت کنارگذاشتن شمار تعدادی از وزیران دولت نهم برای دوره جدید از سوی احمدی نژاد ارائه کرد و در عین حال، تلاش کرده تا نشان دهد خود او در این تغییرات و جابه جایی ها تاثیری نداشته است، هرچند به عقیده مشایی، مخالفانش کسانی هستند که از دستیابی به مقام وزارت بازمانده اند. معاون احمدی نژاد در دولت نهم در این مطلب که در سایت شخصی خود منتشر کرده یادآور شد:
«همانطور که آقای رئیس جمهور تصریح کرده اند انتخاب نشدن افراد برای پستی مثل وزارت الزاماً به دلیل عدم صلاحیت آنان نیست بلکه مجموعه ای از شرایط، کسی را برای تصدی مسوولیت در اولویت قرار می دهد و تشخیص این مساله با شخص ایشان است. این مطالب نیز از سر پاسخ دادن به دروغ ها و جعلیات رسانه ها و افراد مذکور نیست، زیرا دروغ و جعل خبر در این رسانه ها ارزان است و اینجانب در گذشته نیز از تیر تهمت های این آقایان مکرر نصیب برده ام.»
مطرح بودن تغییر در حوزه فرهنگ و اطلاعات از یک سال پیش
رئیس دفتر احمدی نژاد تصریح کرد: «تغییر مدیریت در دو حوزه فرهنگ و اطلاعات، برای دوره دهم (به شرط انتخاب مجدد آقای دکتر احمدی نژاد) حداقل از یک سال پیش برای بسیاری از افراد و از جمله دو وزیر محترم مربوطه قابل پیش بینی بود. ضعف در حوزه فرهنگ و هنر و ناتوانی در جذب هنرمندان و پاسخ به انتظارات جامعه در این بخش موضوعی بود که آقای احمدی نژاد در مناظره تلویزیونی انتخاباتی خود بدان تصریح کرده بودند. ایشان تغییر در این بخش را لازم می دانستند و این ارتباطی به شخصیت و صلاحیت های انقلابی و مکتبی برادر عزیزم جناب آقای صفار هرندی نداشت.»
نارضایتی احمدی نژاد از عملکرد وزارت اطلاعات
وی سپس با اشاره به وزارت اطلاعات نوشت: «از طرف دیگر آقای دکتر احمدی نژاد از عملکرد وزارت اطلاعات در چهارسال گذشته رضایت کافی نداشته و بارها این مساله را اظهار کرده بودند و این موضوع هم، نه به شخصیت برادر بزرگوارمان جناب آقای محسنی اژه ای و نه به پرسنل خدوم و انقلابی وزارت، بلکه به نحوه مدیریت در این وزارتخانه بازگشت داشت که در مجموع نتوانست عملکرد موفقی ارائه کند. عدم قدرت تشخیص توطئه ای که حداقل از حدود یک سال پیش از سوی سرویس های جاسوسی بیگانه و عناصر مرتبط داخلی در موضوع انتخابات به طور جدی طراحی شده بود و در سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری برآن تصریح شده است و ضعف در مدیریت اطلاعاتی رویدادهای انتخابات و ماجراهای پس از روز رای گیری که منجر به خسارات مادی و معنوی گسترده و فریب و جریحه دارشدن احساسات بخش قابل توجهی از جامعه شد و اذعان وزیر محترم به داشتن مشکل در مدیریت مسائل اخیر، موجب شد آقای دکتر احمدی نژاد سرانجام و به ناچار نسبت به تغییر در مدیریت در این وزارتخانه اقدام کند و تا زمان تعیین و آغاز به کار وزیر جدید که قاعدتاً حداقل یک ماه به طول می انجامید چنان که هنوز با گذشت حدود یک ماه وزیر جدید تعیین نشده است، شخصاً امور مربوطه را مدیریت کنند.»
اعتقاد احمدی نژاد به استفاده از مدیریت زنان
وی سپس با اشاره به رویکرد جدید احمدی نژاد در به کار گماردن زنان به عنوان وزیر ادامه داد: «مساله دیگری که در ترکیب کابینه جدید نقش داشت، استفاده از مدیریت زنان بود که آقای دکتر احمدی نژاد از مدت ها پیش بدان می اندیشیدند. ایشان تصمیم داشتند در دوره دهم حتماً با معرفی زنان به عنوان وزیر به نگاه نادرست «ناتوان بودن» زنان در عرصه های بالای مدیریتی پایان بخشند. ایشان همانطور که در برنامه تلویزیونی چهارشنبه شب هفته گذشته تشریح کردند در این مورد مطالعه کردند و سرانجام (شاید) برای شروع کار تصمیم گرفتند از وجود زنان برای تصدی مسوولیت در سه وزارتخانه رفاه، آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استفاده کنند. ایشان معتقدند علاوه بر حضور جمعیت بسیار زیاد زنان در دو وزارتخانه اخیر، توانایی زنان در ماموریت های آموزشی، بهداشتی، درمانی و رسیدگی به محرومان و نیازمندان از مردان حتماً کمتر نیست و بلکه دقایق فکری و حسی زنان می تواند آنان را موفق تر سازد. ایشان به عنوان یک فرد واقع گرا، البته به این واقعیت هم توجه داشته و دارند که به علت نبود تجربه قبلی در موضوع وزارت زنان، شاید در آغاز کار به دلیل وجود افکار مردسالار در بخشی از مردان جامعه و به ویژه مردانی که شخصاً به حضور در سطوح مدیریتی علاقه ای وافر دارند و لذا با حضور زنان در این سطوح موافق نیستند، موفقیت زنان مورد خدشه قرار گیرد. در این صورت طبیعی است که نواقص و کاستی ها و مشکلات که به طور طبیعی در مدیریت مردان هم وجود دارد در مدیریت زنان بزرگ جلوه داده شود. ایشان مکرر گفته اند که با حضور زنان به عنوان وزیر، فشارهای بیشتر تبلیغاتی منفی متوجه شخص وی خواهد بود اما همواره اذعان می داشتند که به این مساله افتخار می کنند و آن را به عنوان یک تکلیف از جان و دلپذیرایند. بدین ترتیب بود که برای تصدی سه وزارتخانه یادشده به تحقیق و تفحص برای یافتن گزینه های مناسب تر پرداختند. ایشان البته در این مورد با مشکلات و محدودیت هایی هم مواجه بودند زیرا نبود تجربه قبلی، مانع از آمادگی قشر وسیعی از زنان برای پذیرش چنین مسوولیت هایی می شد. اما این اعتقاد وجود دارد که حضور زنان به عنوان وزیر، موجب خواهد شد تا دختران و زنان بسیاری با درک مسوولیت های فراتر و نیز گشوده دیدن راه برای نقش آفرینی های بالاتر در آینده ظرفیت های بزرگ تر مدیریتی را در تمام سطوح در پیش روی نظام قرار داده و روند پیشرفت کشور سرعت بیشتری خواهد گرفت، این بود که عملاً سه وزیر عزیز دوره پیشین فارغ از بحث در مورد توانایی های آنها نمی توانستند در دوره جدید هم حضور داشته باشند.»
تکذیب قهر محصولی
مشایی در ادامه با اشاره به کنار گذاشته شدن محصولی وزیر کشور دولت نهم از کابینه دهم نوشت: «در مورد برادر عزیزم جناب آقای محصولی نظر آقای دکتر احمدی نژاد بر تغییر از وزارت کشور به وزارتخانه دیگر بود. ایشان از جناب آقای محصولی برای دو وزارتخانه دفاع و نیرو دعوت به همکاری کردند. تا آنجا که بنده در جریان قرار گرفتم آقای محصولی به حضور خود در وزارت کشور علاقه مند بودند و حضور در دو وزارتخانه دیگر را نپذیرفتند. این مساله را خود ایشان هم به من گفتند. در هر حال از آنجا که آقای دکتر احمدی نژاد تغییر در وزارت کشور را لازم می دانستند، این مساله به هیچ وجه ربطی به توانایی و صلاحیت آقای محصولی برای تصدی مسوولیت وزارت ندارد و اینکه نوشتند آقای محصولی یار چند ده ساله آقای احمدی نژاد از وی به حالت قهر جدا شده و اعلام کرده که دیگر به دولت بر نخواهد گشت از اساس دروغ است.»
فتاح قاطع نبود
وی سپس به کنار گذاشته شدن فتاح وزیر نیروی دولت نهم از کابینه دهم اشاره کرد و گفت: «اما در مورد دیگر وزیر دولت نهم که برای دولت دهم از ایشان به عنوان وزیر دعوت به همکاری نشد باید عرض کنم که جناب آقای فتاح از دوستان نزدیک آقای احمدی نژاد و مورد علاقه و اعتماد ایشان بوده و هست و جناب آقای دکتر احمدی نژاد نیز بارها شایستگی های ایشان را اظهار کرده اند. رئیس محترم جمهوری در مورد علت تغییر در این وزارتخانه در صحبت های مکرر اخیر خود در جمع گروه های مختلف، نمایندگان محترم مجلس و سایر افراد شاخص و مسوول و از جمله به دوستان نزدیک تر خود بارها تصریح کرده اند که انتقادات ایشان به وزارت نیرو در مورد عملکرد برخی معاونین وزیر محترم در حوزه آب و برق و به ویژه در مساله خاموشی های برق بوده است و نه شخص ایشان. لکن روحیه شخصی جناب آقای فتاح مانع از قاطعیت در تعویض مدیران مورد انتقاد بوده است و بس.»رئیس دفتر احمدی نژاد ادامه داد: «بدیهی است در مورد موفقیت یا عدم موفقیت یک وزارتخانه، تشخیص با رئیس جمهور است و نه یک فرد بی اطلاع و غیرفنی در یک رسانه، ضمن آنکه باید دانست فلسفه هر تغییری تنها ضعف عملکرد گذشته یک وزیر نیست. قطعاً جناب آقای فتاح برای مسوولیت های گوناگونی شایستگی دارد که از نظر رئیس محترم جمهوری پنهان نیست، زیرا ایشان را به خوبی می شناسند. اما اینکه گفته شده از ماجرای معاونت اولی او خبری نشد، چیزی است که برای اولین بار در یک رسانه داستان پرداز آمده و چنین خبری در گذشته طرح نشده است. اینکه رئیس جمهور وی را به عنوان رئیس نیروگاه های کشور منصوب کرده است نیز حتماً صحت ندارد، زیرا اصولاً چنین حکمی از سوی رئیس محترم جمهوری صادر نشده است و اساساً چنین حکمی توسط وزیر نیرو صادر می شود و نه رئیس جمهوری. بنده آقای مهندس فتاح را فرد شایسته ای می دانم و ایشان را دوست می دارم و اطمینان دارم که همین محبت نیز به طور متقابل در قلب ایشان وجود دارد.»
تکذیب تبعیت از مشایی در انتخاب وزرا
وی سپس در پاسخ به انتقادات مطرح شده درباره انتخاب وزرا توسط مشایی نوشت: «اعلام اینکه ملاک انتخاب وزرای جدید تبعیت از مشایی است علاوه بر آنکه دروغی روشن و عجیب است، اهانت آشکار دیگر به ریاست محترم جمهوری و وزرای محترم معرفی شده جدید است. این داستان پردازی ها هم به قصد تخریب تصمیم حکیمانه و هدفمند و از روی تحقیق و مطالعه ریاست محترم جمهور و هم تخریب وجهه وزرای جدید است. لازم است تاکید کنم در انتخاب وزرای جدید گروهی از معتمدان رئیس جمهور که بنده هم عضو کوچکی از آن بودم به دستور شخص ایشان، با رایزنی های مختلف و بررسی درباره بیش از چندهزار شخصیت علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی سرانجام فهرست چند صد نفر و از جمله وزرای فعلی را برای تصمیم گیری به محضر ایشان ارائه کردند. علاوه بر این، افراد دیگری از گروه ها و محافل مختلف دینی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و از جمله تعداد قابل توجهی از نمایندگان محترم مجلس نیز فهرست هایی از افراد را برای تصدی وزارتخانه ها به ایشان معرفی کردند. ایشان نیز پس از بررسی های تفصیلی و گفت وگوهای زیاد نهایتاً از بین همه آنها، تعدادی را انتخاب و به مجلس محترم معرفی کردند. شهادت می دهم شخص ایشان ساعات بسیار زیادی که از شماره خارج است را به انتخاب وزرا اختصاص دادند.»مشایی تاکید کرد: «در هرحال لازم است یادآوری کنم که اینجانب در فرآیند انتخاب وزرا به جز مشارکت در هیات معتمد مذکور که چند صد نفر و از جمله وزرای فعلی را به جناب آقای رئیس جمهور پیشنهاد کرده، نقش دیگری نداشته ام. تعدادی از وزرای جدید و از جمله وزرای محترم بهداشت و درمان و مخابرات را در گذشته اصلاً از نزدیک ملاقات هم نکرده بودم. وزیر محترم دادگستری را نیز رئیس محترم قوه قضائیه پیشنهاد کرده اند و همین طور راجع به تعدادی دیگر از وزرا که بنده تنها آنها را به دلیل آنکه در سطح معاون وزیر فعالیت داشتند یا خانم آجرلو که نماینده مجلس بودند، می شناختم ولی ارتباط کاری مستقیم با آنها نداشتم.»
برملاشدن ناشیانه سهم خواهی
رئیس دفتر احمدی نژاد با انتقاد شدید از منتقدان تصریح کرد: «برخی تلاش کرده اند انتخاب آقای رئیس جمهور را صرفاً به خاطر نبودن نام بعضی ها در فهرست نهایی زیرسوال ببرند. این عده چون مدعی اصولگرایی و حمایت از آقای احمدی نژاد هستند، نتوانسته اند مستقیماً رئیس جمهور را مورد استنطاق قرار دهند. از این رو خواسته اند با طرح دخالت اینجانب در انتخاب وزرا به هدف خود نائل شوند، غافل از آنکه ناشیانه تر از همیشه سهم خواهی خود از رئیس جمهور را برملا ساخته اند. کدام عاقلی است که متن خبرهای مذکور را بخواند و درنیابد که نویسنده متن تا چه اندازه رئیس محترم جمهوری را متهم به عدم احساس مسوولیت در انتخاب وزرا کرده است. آنچه در اخبار مذکور آمده، مشتی تحلیل های وارونه است که به مدد اخبار جعلی قصد کرده هم عصبانیت خود را از عدم انتخاب عده ای زیاده خواه به عنوان وزیر خالی کند و از این طریق از آقای رئیس جمهور انتقام بگیرد و هم در ادامه خط قیم گرایی، سعی کند با ارائه تصویری غیرواقعی از وزرای معرفی شده، نمایندگان محترم را در دادن رای منفی به آنان تشویق کند.»وی در پایان این مطلب به عنوان سخن آخر نوشت: «در کنار مخالفان نظام و دشمنان خارجی و عوامل و مرتبط داخلی این ملت که سخت از پیروزی دکتر احمدی نژاد در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری برآشفته و ناراحتند به طور طبیعی افراد زیادی هم وجود دارند که با اعتقاد به نظام و با داشتن انتقاداتی در انتخابات شرکت کرده و با گرایشاتی متفاوت به گزینه ای غیر از آقای دکتر احمدی نژاد رای داده اند. در مقابل جمعیت بی نظیری با شرکت در انتخابات با تایید راه طی شده انقلاب و با امید به اجرای عدالت و برخورد با عوامل فساد و تبعیض و بی عدالتی و اعتقاد به توانمندی های فرزند برومند ملت در پیشبرد اهداف انقلاب و نظام و قطع دست ویژه خواهان و رانت خواران، دکتر احمدی نژاد را برگزیدند و از او انتظاری جز تعقیب آرمان ها و برنامه هایشان ندارند. در خیل جمعیت 25 میلیونی کسانی معدود وجود دارند که هم در جریان انتخاباتی و هم پس از آن کوشیده اند این دستاورد عظیم را با تمسک به نام و عنوان مشترک به حساب خود منظور و احمدی نژاد را بدهکار خود کنند. برخی از این افراد که به دروغ خود را همسو با آقای احمدی نژاد معرفی می کنند نیز به دلیل قدرت طلبی و آلودگی، عدالت او را برنمی تابند. کسی از رای پنهان آنها آگاه نیست ولی از خط و نشان کشیدن آنها در دوره نهم و نیز در دوران انتخابات و پس از آن می توان به روشنی دریافت که آنها از رای بالا، بی نظیر و حماسی مردم به احمدی نژاد راضی نیستند.»
تکذیب ارتباط با فراکسیون امتداد مهر
مشایی در خاتمه نوشت: «خواستم
به روزنامه ای که علاوه بر استقبال از اکاذیب یک سایت، اتهام دیگری مبنی بر وابستگی یا ارتباط شکل گیری «فراکسیون در امتداد مهر» در مجلس به اینجانب را در ادامه خط دروغ پردازی مطرح کرده است بگویم که زمان برای ایجاد کانون و اهرم فشار بر رئیس جمهور گذشته است و بهتر است، شرایط را به خوبی درک کنند و بدانند که مردم هوشیار و بیدار، توهین به رئیس جمهور خود را برنمی تابند. در آینده درباره کسانی که با تکیه بر زر و زور و تزویر و وابستگی به شکست خوردگان و زخم خوردگان می خواهند به کانون فشار علیه رئیس جمهور تبدیل شوند و نیز درباره روابط و مسائل پنهان آنها با محافل قدرت سخن خواهم گفت