دکتر حمید محمدی صبور؛ دکترای تاریخ و تمدن اسلام در مقاله ای به موضوع رجعت پرداخته و ابعاد گونان این موضوع که از اعتقادات شیعی است را بررسی نموده است .
دوره رجعت چه زمانی است ؟
در این دوره که صدها سال پس از ظهور امام زمان علیه السلام و با پایان یافتن حکومت آن امام همام علیه السلام رخ می دهد، رجعت عمومی رجعت کنندگان اتفاق می افتد . علی بن ابراهیم با سندی صحیح از امام صادق (ع ), روایت می کند که فرمود: و لا یرجع الا من محض الایمان محضا او محض الکفر محضا: بازنمی گردد جز کسانی که خالصا ایمان آورده یا کفر ورزیده اند.
بشر پیوسته در زندگی خویش در جستجوی یافتن الگوها و نمونه های کمال یافته ای است که پله های ترقی را در جنبه های مختلف ظاهری و معنوی طی کرده اند تا او نیز با تأسی به شیوه های زندگی و نوع عملکرد آنها بتواند به کمال مطلوبش نایل آید. در کتاب انسان ساز قرآن کریم، آیاتی به چشم می خورد که ویژگیها و اوصاف انسانهای نمونه را به اجتماع بشری معرفی می کند و در واقع، به مدح و ستایش صاحبان آن ویژگیها می پردازد.در همین راستا در این پست به معرفی 4 الگوی اخلاقی و اجتماعی از بانوان در قرآن کریم می پردازیم.
میرزای شیرازی بزرگ مرجع دنیای تشیع - که با فتوای کوتاه خود نقشههای استعمارگران را به هم ریخت و کمر قدرتمندترین کشور جهان آن روز، یعنی انگلستان را شکست - در اواخر عمر شریف خود به جز عدهای معدود، کسان دیگر را به حضور نمیپذیرفت. روزی پیرمردی با سر و وضع بسیار ساده به خانه میرزا آمد و تقاضای ملاقات نمود. خادم گفت:ای شیخ! مگر نمیدانی میرزا ضعیف و رنجور شده و کسی را نمیپذیرد. او اظهار داشت: شما فقط به میرزا بگویید فلانی آمده است. این خبر وقتی به میرزا رسید، با شوق فراوان از جای خود برخاست و به استقبالش شتافت و او را در آغوش گرفت و با احترامی فوق العاده او را در کنار خود جای داد. بعد از رفتن او، افراد حاضر از میرزا علت آن همه احترام را پرسیدند. میرزای بزرگ فرمود: این پیرمرد هم بحثِ من بود و درسها را با هم مباحثه میکردیم و از ابتدا با هم بودیم. روزی این شخص به مسافرت رفت. در میان راه وارد روستایی شد تا نماز بخواند و استراحت کند. در آنجا متوجه میشود که مردم برای رفع نیازمندیهای شرعی و در مورد حلال و حرام و مسائل اعتقادی کسی را ندارند تا آنان را راهنمایی کند. ایشان تصمیم میگیرد در آن آبادی بماند و به مشکلات مردم رسیدگی کند. او با این کار بر هوای نفس خود غالب میشود و بسیاری از آرزوهای شخصی و نفسانی خود را نادیده میگیرد و مدت طولانی است که در آن آبادی مشغول نشر حقایق اسلام است. مَنِ میرزای شیرازی حاضرم تمام خدمات و اعمال خود را با خدمات او در آن آبادی معاوضه کنم.
منبع : رمز موفقیت بزرگان
12 نکته کلیدی یکی از شاگردان آیة اللّه مکارم شیرازی، راز موفقیت ایشان را - که در نیم قرن اخیر یکی از چهرههای موفق عالم تشیع است - در زندگی این گونه بیان میکند: 1. نبوغ و استعداد موهبتی؛ 2. خلاقیت و ابتکار؛ 3. اراده قوی، پشتکار و جدیت در عمل؛ 4. پرکاری و فعالیت مداوم، به گونهای که تعطیلات در قاموس کاری استاد مفهومی ندارد؛ 5. نظم در تمام امور؛ 6. تشویق و جلب اعتماد استادان، به طوری که وی از همان دوران نوجوانی مشمول انواع حمایتها و تشویقها و محبتهای بی دریغ اساتید و مربیان قرار گرفته است؛ 7. آشنایی با مقتضیات زمان؛ 8. قلم و بیان روان؛ 9. ورزش و برخورداری از نشاط جسمی؛ 10. خلوص در عمل؛ 11. توسل به انوار پاک اهل عصمت؛ 12. تعبد و جلب تأییدات غیبی حضرت حق.
منبع : رمز موفقیت بزرگان
شیخ عباس قمی او که در یک قرن اخیر گوی سبقت را از همگان ربوده و در توفیق و سعادت به مرتبه بالایی رسیده است، نمونه دیگری از انسانهای کمال یافته میباشد. اخلاص و تواضع وصف ناپذیر او زبانزد خاص و عام است. وی با آن همه درخشندگی که در آسمان تشیع دارد و آثارش در کنار قرآن و نهج البلاغه قرار گرفته، وقتی در کتاب فوائد الرضویة به نام خود میرسد، مینویسد: «همانا چون این کتاب شریف در بیان احوال علماست، شایسته ندیدم که ترجمه خود را - که احقر و کوچکتر از آنم که در عداد ایشان باشم - در آن درج کنم. از این رو، از ذکر حال خود صرف نظر کرده، اکتفا میکنم به ذکر مؤلفات خود.» تواضع او به حدّی بود که هرگز مدح و ستایش از خود را برنمی تابید. مرحوم سلطان الواعظین شیرازی، مؤلف کتاب ارزشمند شبهای پیشاور، میگوید: «زمانی که مفاتیح الجنان تازه منتشر شده بود، روزی در سرداب سامره آن را به دست گرفته بودم و زیارت میخواندم. شیخی در کنارم با قبای کرباس و عمامه کوچک نشسته، مشغول ذکر و عبادت بود. شیخ از من پرسید: این کتاب از کیست؟ گفتم: از محدث قمی، آقای حاج شیخ عباس است و شروع به تعریف مؤلف کتاب نمودم. شیخ ساده پوش گفت: این قدر هم تعریف ندارد، بی خود تعریف میکنی! من ناراحت شدم، گفتم: آقا! برخیز و برو! کسی که پهلوی من نشسته بود، به پهلویم دست زد و گفت: مؤدّب باش! ایشان خود محدث قمی، آقای حاج شیخ عباس هستند. من فوراً برخاستم با آن بزرگوار روبوسی کردم و عذر خواستم و خم شدم که دست ایشان را ببوسم، ولی آن مرحوم نگذاشت و خم شد دست مرا بوسید و گفت: شما سید هستید.»
امام صادق علیه السلام میفرماید: خُلِقَ لَهُ الشَّجَرُ فَکُلِّفَ غَرْسَهَا وَ سَقْیَهَا وَ الْقِیَامَ عَلَیْهَا؛ درخت براى او (انسان) آفریده شده است، و او مکلّف است که آن را در زمین بنشاند و آب دهد و به آن رسیدگى کند.
دومین جشنواره تولیدات و محصولات فرهنگی با همت معاونت فرهنگی و اجتماعی بسیج مستضفین و با هدف شناسایی، معرفی و ارتقا توامندی و ظرفیت های سازمان بسیج مستضعفین و بسیجیان در حوزههای مختلف، تحت عنوان"مدرسه عشق" در اردبیهشت ماه سال 1392برگزار میشود. ادامه مطلب...