رسول خدا (ص) فرمودند: «کسی که به بازار برود و برای خانوادهاش چیزی به عنوان هدیه یا سوغات بخرد،...باید [به جهت رعایت روحیه لطیف دختر] ابتدا هدیه یا سوغاتی را به دختر بدهد؛ زیرا هر کس دخترش را شاد کند، گویی فردی از فرزندان اسماعیل علیه السلام را از بند رهانیده است.»
هان اى پیامبر! به بندگانم خبر ده که من لغزشها و گناهان مردم باایمان را می آمرزم و رحمت و بخشایش من نبست به آنان که در اندیشه اصلاح و جبران و بازسازى شخصیت معنوى و انسانى خویش باشند بسیار است.
( تفسیر نور ): 1- رحمت الهى، بزرگترین وبهترین پیام است. «نبّىء» (نبأ به خبر مهم گفته می شود) 2- گنهکاران نیز بنده خدا هستند. «عبادى» 3- در لطف او شک و تردیدى به خود راه ندهید. «انّى انا» 4- بخشندگى او همراه با لطف و مهربانى است، نه تنها می بخشد لطف هم می کند. «الغفور الرحیم» 5- بخشش و لطف الهى، عمیق وپی درپى است. «غفور رحیم» (قالب غفور و رحیم، نشانه ى عمق و تکرار است) 6- لطف ورحمت الهى بر غضبش مقدم است. «اَنَا الغفور الرحیم و انّ عذابى»
( تفسیرنمونه ):
در اینجا خداوند رحمان و رحیم درهاى بهشت را به روى بندگان گناه کار نیز مى گشاید، اما به صورت مشروط. با لحنى مملو از محبت و عالیترین نوازش ، روى سخن را به پیامبرش کرده مى گوید پیامبرم ! بندگانم را آگاه کن که من غفور و رحیمم ، گناه بخش و پر محبتم (نبى ء عبادى انى انا الغفور الرحیم ). تعبیر به عبادى (بندگان من ) تعبیرى است ، لطیف که هر انسانى را بر سر شوق مى آورد، و دنبال آن توصیف خدا به آمرزنده مهربان این اشتیاق را به اوج میرساند.
و هنوز هم دل خوش به این آیه کریمه هستیم ، خدای مهربان از پیامبرش خواسته تا پیام رحمت و بخشش و مغفرتش را به مردم برساند...