مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : یکشنبه 88/4/21
نظر
افزایش فضای ملتهب سیاسی در کشور که در جریان انتخابات و حوادث پس از آن بوجود آمد، موجب شد تا نقد برخی تندروی های و سوء تدبیرها با اغماض مقطعی افراد و گروههای دلسوز انقلاب مواجه شود.

بر همین اساس، همزمان با حاکم شدن فضای احساسی در کشور و گسترش شایعات و تحلیل های به دور از منطق در ایام انتخابات و در جریان حوادث بوجود آمده پس از آن، که جریان سیاسی و رسانه ای کشور را به فضایی دو قطبی تبدیل کرده بود، برخی عملکردها و اظهارات منتسبین به نظام و دولت آزار دهنده جلوه می کرد که عملکرد رسانه های بیگانه و ضد انقلاب از یک سو و افراطی گری های مخالفین دولت از سوی دیگر، مانع از نقد این گونه تندرویها و سوء تدبیرها می شد، تا جایی که توان اصلی بسیاری از دوستداران انقلاب
از جمله افرادی که در چند ماه گذشته در لوای حمایت از یک نامزد خاص تنش آفرینی های بسیاری صورت داده و موضع گیری های نسنجیده عدیده ای انجام داده نشریه پرتو سخن و در راس آن دبیر سیاسی این نشریه یعنی قاسم روانبخش است.
معطوف به پاسخگویی و شفاف سازی به شبهه افکنی ها و شایعه سازیهای رسانه های مخالف می شد.

با سپری شدن این فضای ملتهب و حوادث تلخ پس از انتخابات که به گواهی اسناد مختلف با سناریوی از پیش تعیین شده بیگانه و ضد انقلاب بوجود آمده بود و بداخلاقی برخی کاندیداهای ریاست جمهوری در دوران تبلیغات بستر ظهور و بروز آن را مهیا ساخت، وقت آن رسیده که صدمات و لطمات ناشی از موضع گیری های بی پایه و آتشین برخی منتسبین به نظام و دولت، که فاصله چندانی با مخالفت های علنی و شبهه افکنی های صریح دشمنان نداشته است مورد بررسی قرار گیرد.

از جمله افرادی که در چند ماه گذشته در لوای حمایت از یک نامزد خاص تنش آفرینی های بسیاری صورت داده و موضع گیری های نسنجیده عدیده ای انجام داده نشریه پرتو سخن و در راس آن دبیر سیاسی این نشریه یعنی قاسم روانبخش است.

وی که در ایام انتخابات ریاست جمهوری به مدد کمبود سخنران در ستادهای نامزد مورد حمایت خود مدام در حال سخنرانی بود با موضع گیری های تند خود نه تنها کمکی به پیگیری منطقی و آرام رقابت ها در کشور نمی کرد بلکه بر آتش هیجانات نیز می افزود و نکته جالب اینکه وی در روزهای پس از 22 خرداد هم دست از موج سازی و التهاب آفرینی های خاص
شتابزدگی این گونه افراد در اظهار نظرهای سطحی و بی پایه که عمدتا با چاشنی های احساسی و به دور از منطق تعاملات سیاسی همراه است سبب شده تا ضرباتی که از بابت ناآگاهی و تندروی های آنان به نامزدشان وارد می شود بسیار چشمگیرتر از حمایتی است که قصد دارند به سرانجام برسانند.
خود بر نمی دارد تا جایی که بسیاری از مراجع و علمای حوزه علمیه قم به شدت از رویه وی به ستوه آمدند.

این در حالی است که شتابزدگی این گونه افراد در اظهار نظرهای سطحی و بی پایه که عمدتا با چاشنی های احساسی و به دور از منطق تعاملات سیاسی همراه است سبب شده تا ضرباتی که از بابت ناآگاهی و تندروی های آنان به نامزدشان وارد می شود بسیار چشمگیرتر از حمایتی است که قصد دارند به سرانجام برسانند.

این افراد با هزینه کردهای بیش از حد از مسئولان و مقامات عالی رتبه نظام، در ایجاد بدبینی نسبت به برخی مواضع این بزرگان که با تقطیع و برش های جهت دار، مونتاژ و تحویل جامعه می شوند نقشی به سزا را ایفا می کنند.

نکته تاسف بر انگیز اینکه، تفسیر به رای سخنان بزرگان نظام و انقلاب و برداشت های شخصی از رخدادهای تاریخی که به روش متداول در سخنرانی ها و نوشتارهای کسانی چون روانبخش تبدیل شده است آنان را از درک صحیح و بدون پیرایه مواضع و بیانات امام و رهبری به دور نگه داشته و بهترین نشانه برای اثبات این ادعا اینکه در فضایی که رهبری و تمامی دلسوزان نظام کشور را به سوی آرامش و بازگشت به ایام پیش از انتخابات سوق می دهند، کسانی این چنین با برگزاری راه پیمایی ها و سردادن شعارها و ایراد سخنرانی ها، به تشنج هر چه بیشتر در این فضای حساس دامن می زنند.

در آینده زوایای دیگری از این افراطی گری ها را به جهت جلوگیری از تکرار اشتباهات مورد بررسی قرار خواهیم داد.
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : یکشنبه 88/4/21
نظر

مهدی آذریزدی در نامه‌ای که در روزهای پایانی سال گذشته به یکی از ناشران ایرانی ارسال کرد تاکید کرده بود که از هیچ دستگاه و فردی گله و شکایتی ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، زنده یاد آذریزدی این نامه را به موسسه انتشارات امیرکبیر ارسال کرده بود و امروز نیز وب سایت موسسه انتشارات امیرکبیر نامه مذکور را با عنوان "بخشنامه معتبر پاستوریزه" منتشر کرد.

آذریزدی در این نامه علاوه بر نکاتی که درباره شماره حساب و آدرس پستی‌اش به منظور انجام امور اداری قید کرده است تاکید کرده که از هیچ دستگاه و فردی گله و شکایتی ندارد و به دلیل کهولت و بیماری در پی آرامش بی‌هیاهو است.

بخشهایی از متن نامه آذریزدی به ناشر "قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب" بدین شرح است: " با سلام و احترام، اینجانب مهدی آذریزدی بعد از تجارب و بیماری و پیری سر رسیده و احتیاج به نوعی آرامش بی‌ هیاهو سرانجام به یزد خودمان برگشته‌ام تا روزهای آخر خود را در تنهایی، منزوی باشم.


بنابراین با آرزوی سلامت و سعادت همه آشنایان دور و نزدیک، چهار فقره معلومات ذیل را عرضه می‌دارم تا اگر چند صبح دیگر زنده ماندم بعضی روابط ضروری میسر باشد. اول اینکه بعد از این نشانی پستی بنده فقط (یزد- صندوق پستی 357-89195) است.


ضمناً هرگاه مرسوله‌ای هم به کتابفروشی گلهای یزد برسد به بنده می‌رسانند. دوم اینکه تلفن ثابت قدیمی همچنان (***) است. ولی اوقاتی که با آن فاصله دارم، بی جواب می‌ماند. وسایل جدیدتر ارتباطی هم ندارم.


سوم اینکه تنها حساب بانکی‌ام حساب (***) به نام مهدی آذر با شماره (***) است که هرگاه ناشر کتابی، کسی بخواهد وجهی حواله کند باید به این حساب بریزد. هیچ حسابی هم در هیچ بانک دیگری ندارم.


چهارم اینکه نشانی منزل را نمی‌دهم، چون با بیماری و از کارافتادگی از هر نوع رفت و آمدی و دیداری و گفت و شنیدی عاجزم و پیری است و هزار عیب.به این ترتیب، نشانیها و تلفنهای دیگری که قبلاً در خارج از یزد داده بودم، باطل شده و هر جا ثبت شده باشد باید حذف و محو شود. اما در نهایت از هیچ کسی یا دستگاهی گله‌مند نیستم زیرا سرگذشت من حاصل کاهلیها و بی‌کفایتیهای خودم است".

والسلام و نامه تمام. 21/12/1387. مهدی آذریزدی.

به گزارش مهر، این نامه به دلیل میل آذریزدی به انزوا و آرامش منتشر نشد و اکنون نیز بخشهایی که با ستاره مشخص شده، حاوی اطلاعات شخصی مرحوم آذریزدی بوده که به دلایل حقوقی ملزم به عدم انتشار عمومی آن هستیم.


نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : یکشنبه 88/4/21
نظر
آخرین گمانه‌ها درباره ترکیب کابینه دهم
جام جم آنلاین: روزنامه‌های صبح امروز ایران مهمترین تیتر صفحه‌ی اول خود را به مسائلی همچون تجربه های انتخاباتی قانون جدید می طلبد،تشکیل استان البرز به مرکزیت کرج،آخرین گمانه ها درباره ترکیب کابینه دهم،آغاز عملیات روانی علیه کابینه دهم،دیدار کروبی با خانواده های حجاریان وامین زاده،بازی با کارت سوخته «جی 8»،طرح تابستانی نظارت برقیمت ها به اجرا درآمد و... که برخی از آنها در زیر می‌آید.

جام جم
تجربه های انتخاباتی قانون جدید می طلبد
به دلیل نبود قانون و متولی مشخص؛ قربانیان تصادفات جاده ای روی زمین می مانند
تولد بنیانا؛ اولین گوساله شبیه سازی شده
عضویت همزمان در قوای سه گانه ممنوع شد

ایران
معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد: آغاز عرضه انبوه مرغ و گوشت ارزان
حمایت دولت از حقوق بگیران در برابر مجلس
تشکیل استان البرز به مرکزیت کرج

ابرار
عضو کمیسیون آموزش: ادغام وزارتخانه های آموزش و پرورش و علوم هیچ نفعی برای جامعه ندارد
انتقاد جهانی از اقدامات چین علیه مسلمانان در غرب این کشور
احمدی نژاد: استان البرز به مرکزیت کرج تشکیل می شود

ابتکار

آخرین گمانه ها درباره ترکیب کابینه دهم
با تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام: افراد شاغل در قوای سه گانه حق عضویت در شورای نگهبان را ندارند
الهام: احمدی نژاد مظلوم انتخابات دهم بود
احتمال پس گرفتن طرح تحول توسط دولت

اطلاعات

متکی: ایران پیشنهادهای مهمی به 1+5 ارایه می دهد
23 شرکت بزرگ به بورس می آیند
نخستین گوساله شبیه سازی شده در اصفهان به دنیا آمد

تفاهم

اصلاحیه بودجه به مجلس رسید؛ پارلمان در پی «تراز» دولت
تاخیر پروژه ها در پارس جنوبی؛ قطر نفت را می برد
برخلاف بیشتر دستگاه های دولتی؛ متروی تهران به ذخیره ارزی نرسید

جوان

آغاز عملیات روانی علیه کابینه دهم
تجمع دانشجویان ایرانی در اعتراض به شهادت بانوی محجبه مصری در مقابل سفارت آلمان
سرلشکر فیروزآبادی: بعضی فکر نکنند ما با سر دادن شعار علیه نظام عقب نشینی می کنیم

جمهوری اسلامی

گسترش اعتراضات جهانی به سرکوب مسلمانان در چین
در حمایت از شهید حجاب برگزار شد؛ تجمع اعتراض آمیز دانشجویان مقابل سفارت آلمان
وابستگی ایران به درآمدهای نفتی 81 درصد اعلام شد

اعتماد ملی

دیدار کروبی با خانواده های حجاریان وامین زاده
مخبر کمیسیون قضایی و حقوقی در گفت و گو با اعتماد ملی: تا 10 روز آینده بازداشت شدگان آزاد می شوند
با مصوبه مجمع تشخیص مصلحت درباره ممنوعیت حضور همزمان در سه قوه و شورای نگهبان: دوشغله ها از شورای نگهبان می روند؟

خراسان

پیشنهادهای برخی چهره های اصولگرا به رئیس جمهور درباره کابینه دهم
وعده دولت به مجلس برای حل مشکل کسری بودجه
با تایید نظر مجلس مجمع تشخیص مصلحت ممنوعیت حضور شاغلان قوای سه گانه در شورای نگهبان را تصویب کرد

سیاست روز

پرداخت نقدی پیچ تند هدفمند کردن یارانه ها
سیاست روز بیانیه 8 کشور صنعتی درباره ایران را بررسی کرد؛ بازی با کارت سوخته «جی 8»
تولد نخستین گوساله شبیه سازی شده خاورمیانه در کشور

صدای عدالت

عضویت همزمان در 3 قوه وشورای نگهبان ممنوع شد؛ موضع مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره شورای نگهبان
فراکسیون خط امام(ره) در جلسات رای اعتماد شرکت نمی کند؛ بخشی از مجلس مقابل احمدی نژاد
اردوغان حوادث چین را نسل کشی خواند

کیهان

در اعتراض به جنایت دستگاه قضایی و پلیس نژاد پرست «درسدن»؛ درخواست دانشجویان از دولت: سفارت آلمان را تعطیل کنید
طرح تابستانی نظارت برقیمت ها به اجرا درآمد
افشای طرح خطرناک رژیم صهیونیستی در کرانه باختری

اعتماد

در دور جدید فعالیت حامیان دولت صورت گرفت؛ حمله تازه سخنگوی دولت نهم به هاشمی رفسنجانی
با تصویب هیئت دولت کرج سی و یکمین استان ایران شد
انتقاد معاون پیشین بانک مرکزی: دولت بانکها را از مسیر صحیح خارج کرد

همشهری

رئیس شورای شهر تهران: شفافیت مالی در شهرداری حرکتی بزرگ و تاریخی است
ممنوعیت عبور انفرادی زائران از مرز عراق
تورم در خرداد به 5/22 درصد رسید

دنیای اقتصاد

چشم اندازجدید در بازار نفت
بازسازی دوباره جنرال موتورز

سرمایه

مدیرعامل مخابرات توجیه کرد؛ سود پنج برابری مخابرات با قطع پیامک
بانک مرکزی برای دوازده ماه منتهی به خرداد 88 اعلام کرد: تورم 5/22 درصد
رویانیان: عده ای آشغال می گویند رهبری، نظام و قانون را باید تغییر داد
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : یکشنبه 88/4/21
نظر
وقتی که آقای خامنه‌ای، مهندس موسوی را مجددا به عنوان نخست وزیر به مجلس معرفی کردند. 99 نفر از نمایندگان به آقای موسوی رأی ندادند و طرفداران آقای موسوی در مجلس و دولت، هر جا که بودند، گفتند: «امام فرمودند به ایشان رأی دهید و این 99 نفر از امام تمرد کردند، اولا این 99 نفر معلوم نیست چه کسانی هستند و ثانیا وقتی امام فرمودند شما معرفی کن، معنای آن این نبود که مجس همه بالاجبار رأی بدهد. امام هیچ وقت این طوری حرف نمی‌زد، لذا طرفداران آقای موسوی این 99 اسم را پیراهن عثمان کردند و هر کس را می‌ تواستند بکوبند می‌گفتند جزو 99 نفر است.




تقریبا 200 نفر را این‌ها جزو آن 99 نفر حساب کردند. من جمله خود من را، حال آن که من اصلا در مجلس نبودم.
بعضی جاها که من سخنرانی می‌کردم ، افرادی بلند می‌شدند و می‌گفتند که شما جزو 99 نفر هستید. اصلا توجه نمی‌کردند که من آن موقع نماینده مجلس نبودم و بعضی که زیرکی آن ها گل می‌کرد می‌گفتند ما می دانیم که تو جزو 99 نبودی، اما ذات تو این است که اگر در آن زمان مجلس حضور داشتی ، جزو این‌ها می‌بودی. البته این را بگویم که رأی مجلس به دولت مخفی است و هیچ کس نمی‌تواند بگوید که چه کسی رأی داد و چه کسی رأی نداد.


قائل به امر مولوی و ارشادی بودم و الان هم هستم. زمانی وقتی به مجلس می‌رفتم ، شوخی می‌کردم و به دوستان می‌گفتم: «امام از پیغمبر بالاتر است». جناح مقابل می‌گفتند: «تو چطور می‌گویی امام از پیغمبر بالاتر است؟» می‌گفتم: «آخر ما در اصول خواندیم امری که مولا می‌کند یا مولوی است و یا ارشادی. اگر امر مولوی باشد و تخلف بکند، عقاب دارد و اگر ارشادی است، معنای ارشادی این است که انجام نده، برای تو خوب نیست، ضرر می‌بینی، اما عقاب ندارد؛ اما شما قائل هستید هر چه امام بگوید مولوی است. آن وقت از خدا بالاتر است. ما امر مولوی و ارشادی داریم و امام امر مولوی نکرده است. اولا امام به رییس جمهور امر مولوی نکرد، حکم نکرده است. ثانیا اگر به ایشان هم امر مولوی کند، امر مولوی به رییس جمهور لزوما امر به نمایندگان که حق اختیار و انتخاب دارند، نیست. خود مقام معظم رهبری هم الان قایل به امر مولوی و ارشادی است».


جمعی اخیرا خدمت ایشان بودند، آقا فرمودند : وقتی آن موقع گفتند 99 نفر، من هم گفتم صدمین آن ها هستم. آقا در واقع می‌خواست بگوید اصل پروژه ، مال من است. عده‌ای که آن موقع خودشان را این طور مطیع امام می‌دانستند و حتی یکی از همین آقایان گفته بود که اصلا امام نیازی نیست چیزی را بگویند همین که از قلب امام چیزی بگذرد، دیگر واجب است که اطاعت کنیم، الان در برابر ولی فقیه ایستاده‌اند، مگر ولی با ولی فرق می‌کند.


وقتی که آقای «محتشمی» به عنوان وزیر کشور به مجلس معرفی شد و مقرر شد که مجلس به ایشان رأی بدهد ، در مجلس گفتند که امام فرموده به ایشان رأی دهید و هر کس به ایشان رأی ندهد ، تخلف از امام کرده است. در واقع آن زمان رأی ندادن به وزیر، تخلف از امام تلقی می‌شد. من نامه‌ای خدمت امام نوشتم و عرض کردم که آقای محتشمی را به مجلس معرفی کردند. می‌گویند نظر شما این است که هر کس به ایشان رأی ندهد، تخلف از امر امام کرده است امام جواب دادند:« خیر ، من شما را هم قبول دارم و فرد انقلابی و متدین می‌دانم. وای به آن روزی که بنا شود مردم نتوانند تصمیم بگیرند. مجلس نتواند تصمیم بگیرد و رأی تحمیلی شود. نظر من هرگز این نیست».

نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : یکشنبه 88/4/21
نظر
لینا مدینا که 27 سپتامبر 1933 در منطقه آندز کشور پرو (آمریکای لاتین) به دنیا آمده بود سال 1939 (در 5 سال و هشت ماهگی) در بیمارستان با عمل سزارین که توسط دکتر «لوزادا» صورت گرفت یک پسر 2 کیلو و هفتصد گرمی کاملا سالم و طبیعی به دنیا آورد که نامش را «جراردو» گذاردند. این نخستین زایمان از این دست است که در تاریخ بشر ثبت شده است. 


                         \      

خانواده لینا قبلا تصور می کردند که در شکم او یک تومور و یا «کیست» است که هر روز بزرگتر می شود و او را برای درمان این تومور به بیمارستان برده بودند که حاملگی تشخیص داده شد و در وقت معین، وضع حمل انجام شد.
لینا که در سال اول دبستان بود به تحصیل ادامه داد و در 39 سالگی ازدواج کرد و پسر دیگری به دنیا آورد.
جراردو نخستین فرزند او که 5 سال و 8 ماه از مادر کوچکتر بود در 40 سالگی بر اثر بیماری مغز استخوان که ارتباط با حامله شدن مادر او در خردسالگی نداشت درگذشت.

انتشار این خبر و عکسهای مادر 5 سال و هشت ماهه در جراید آن زمان در سراسر جهان سبب شد که خانواده ها نسبت به روابط اطفال خردسال نیز احتیاط بیشتر کنند.