عصبانیت ، خشم ، غضب , تند خویی و... از شایع ترین مشکلات اخلاقی است که روزانه با آن درگیر هستیم و اغلب اوقات یکی از بارزترین آسیب های آرامش در خانواده هاست.
قرآن کریم و روایات ائمه معصومین چه راهکارهایی برای کنترل عصبانیت و غضب برای ما دارند:
امام حسن عسکری(ع) در سال 232 هجری در مدینه چشم به جهان گشود. مادر والا گهرش سوسن یا سلیل زنی لایق و صاحب فضیلت و در پرورش فرزند نهایت مراقبت را داشت، تا حجت حق را آن چنانکه شایسته است پرورش دهد. این زن پرهیزگار در سفری که امام عسکری (ع) به سامرا کرد همراه امام بود و در سامرا از دنیا رحلت کرد.
سَکینه، دختر امام حسین علیه السلام و مادرش رباب دختر امری ءالقیس است. نامش را امینه، امنیه و آمنه ذکر کرده اند و لقب وی را سکینه نهاده اند که به معنی وقار و سکون است.
سکینه همسر عبدالله اکبر، فرزند امام حسن و پسر عموی اوست که در روز عاشورا همراه امام حسین علیه السلام به شهادت رسید. از زمان ولادت حضرت سکینه علیها السلام اطلاع دقیقی در دست نیست؛ اما با توجه به فرمایش امام حسین علیه السلام خطاب به وی که فرمود: «تو بهترین بانوانی!» در می یابیم که وی در کربلا بانویی رشیده بوده و بین ده تا سیزده سال، سن داشته است.(1) آن حضرت حدود هفتاد سال عمر کرد و در سال 117 ق. در مدینه و بنابر قولی در راه حجّ عمره از دنیا رفت.(2)
خواهر سکینه، فاطمه و برادرانش امام زین العابدین، حضرت علی اکبر و عبدالله (علی اصغر) علیهم السلام اند.
از آنجایی که سختی و گرفتاری لازمه لاینفک زندگی آدمی است، بشر ناگزیر از بهرهگیری مهارتهای ارائه شده قرآنی در غلبه نمودن بر مشکلات معیشتی و سختیهای تامین مایحتاج زندگی میباشد، چه آنکه در صورت عدم دستیابی به مهارتهای مذکور، فقر مالی و سختی های تامین قوت روزانه ، سلامت روان و ایمان آدمی را در معرض خطر قرار خواهد داد و آدمی را از طی مسیر فطری باز میدارد.