مکه
 
 
 
نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : سه شنبه 89/5/19
نظر

30.سجده برای غیر خدا

برخی از مردم که مقابل قبر امامان میرسند پیشانی خود را به زمین میگذارند،این سجده اگر برای شکر خدا باشد اشکال ندارد در غیر اینصورت حرام است.

31.نماز زیارت

بسیاری از مردم بعد از زیارت مرقد مطهر امام زادگان دو رکعت نماز زیارت میخوانند،در حالیکه برای غیر معصومین جزدو سه مورد خاص همچون حضرت ابوالفضل (ع) نماز زیارت نقل نشده است مگر آنکه به قصد رجاء دو رکعت نماز خوانده شود و ثواب آن به روح امام زاده هدیه گردد.

32.نماز میت

بسیاری از مردم ذکر های نماز میت را نمی خوانند و فقط تکبیر ها را میگویند در حالیکه نماز گزار باید همه ذکرهای نماز را بگوید.

33.روزه و جنابت

برخی از مردم تصور می کنند اگر روزه دار در روز در حال خواب جنب شود باید همان موقع غسل کند در حالیکه تا وقت نماز نشده غسل جنابت بر او واجب نیست و از طرفی چون جنابتش اختیاری نبوده است روزه اش صحیح است.

34.روزه بیمار

برخی از مردم فکر می کنند بر بیمار روزه واجب نیست،در حالیکه طبق فتوای مراجع ،ملاک ضرر داشتن روزه است نه بیمار بودن .بنا براین در صورتیکه شخص ،سالم و تندرست باشد و روزه برایش ضررداشته باشد نباید روزه بگیرد واگر شخصی بیمار باشد و روزه برایش ضررنداشته باشد باید روزه بگیرد.

35.بوئیدن گیاهان معطر

بسیاری تصور می کنند استفاده از بوی خوش و عطر برای روزه دار مکروه و ترک آن بهتر است،در حالیکه عطر زدن و استفاده از بوی خوش برای روزه دار مکروه نیست،آنچه برای روزه دار مکروه است بو کردن گیاهان معطر است چه گل باشد و چه غیر گل.

 36.خوردن خون

خوردن خونی که در بدن گاو و گوسفند بعد از ذبح باقی می ماندحرام است و همه فقهاء آن را حرام دانسته اند.اما بسیاری از قصاب ها گوشت های خونی را همراه گوشت های دیگر چرخ می کنند و به مشتریان خود می دهند و متاسفانه مردم از چنین مسائلی غافلند.

37.جوشاندن کشمش

برخی از مردم فکر می کنند،اگر کشمش در آب یا روغن جوشانده شود پاک نیست در حالیکه از نظر علماء هم پاک است و هم حلال.

38.پوست کندن میوه

پوست کندن میوه هایی که با پوست خورده میشود مکروه است،در حالیکه بسیاری از مردم با پوست خوردن را درست نمی دانند.

39.آشامیدن آب

زیاد آشامیدن آب و آشامیدن آب بعد از غذای چرب و در شب به حال ایستاده آب نوشیدن،مکروه است اما بسیاری از مردم به آن توجه ندارند.

40.اطاعت از شوهر

بسیاری از زنان اطاعت از شوهر را در راستای حقوق شوهر برخود لازم نمی دانند،در حالی که اطاعت از او لازم و خواسته مشروع او بر مستحبات و واجبات موسع-واجباتی که وقتشان وسیع است-مقدم است.

 

41.اذن شو هر

بسیاری از زنان در زندگی زناشویی اعتنایی به شوهر خود ندارند و بدون اجازه از خانه بیرون میروند، در حالیکه اذن شوهر از نظر تمام مراجع لازم و خروج از خانه بدون اذن شوهر حرام است.

 

42.شوهر دختر رضاعی

شوهر دختر رضاعی-شیری-به زنی که آن دختر را شیر کامل داده است محرم است،اما برخی از مردم به آن توجه ندارند.

43.نا محرم شدن مادر زن

برخی از مردم تصور می کنند با طلاق دادن همسر،مادر زن بر فرد نا محرم میشود و یا با جدا شدن زن بابا از پدر،آن مادر زن ،هم به پدر نا محرم میشود و هم بر پسران او در حالیکه مادر زن همچنان محرم است و نیز زن بابا بعد از طلاق گرفتن،به بچه های آن پدر محرم است.

44.اسقلال مالی زن وتمکین

بسیاری از زنان فکر می کنند چون استقلال مالی دارند نیاز به تمکین و کسب اجازه از شوهر ندارند،در حالیکه در وجوب تمکین برای زوجه فرقی بین شاغل و غیر شاغل نیست و نباید زن بدون اجازه شوهر از منزل بیرون رود.

45.طلاق در عقد موقت

برخی از مردم فکر می کنند درعقد موقت نیاز به طلاق است،در حالیکه نیازی به طلاق نیست و همین که مدت تمام شد یا شوهر مدت را بخشید بریکدیگر نامحرم میشوند.

 

 

46.اقسام بدهی ها

برخی از مردم بدهی ها را منحصر در قرض و خرید و فروش نسیه می دانند،در حالی که بدهی مصادیق دیگری نیز دارد همچون نذر،خمس،زکات،مهریه همسر،کفاره و مظالمی که نسبت به اموال دیگران شده است.

 47.طلا برای مرد

بسیاری از مردم فکر می کنند استفاده طلا برای مرد در نماز حرام است،در حالیکه زینت طلا برای مرد مطلقا حرام است به هر شکل و به هر عنوان،خواه در نماز و خواه در غیر نماز،خواه برای زمان کوتاه و خواه برای زمان طولانی،خواه خالص و خواه مخلوط باشد.

48.رضایت طرفین

برخی از مردم صرف رضایت طرفین در ارتباط های نامشروع و معاملات حرام کافی می دانند در حالی که رضایت فرد بخشی از مشروعیت آن است نه تمام آن بنابراین زنا،ارتباطات پنهانی دختر و پسر ومعاملات ربوی با رضایت طرفین حاصل نمیشود.

 49.کتب و نشریات گمراه کننده

خرید و فروش کتب و نشریات گمراه کننده جایز نیست و خواندن آنها حرام است مگر برای کسانی که اهل تحقیق هستند و برای پاسخگویی مطالعه می کنند.

50.معامله با بچه نا بالغ

بسیاری از مردم به راحتی با بچه های نابالغ خرید و فروش می کنند در حالیکه معامله با بچه نا بالغ باطل است اگر چه پدر یا جد آن بچه به او اجازه داده باشد ولی اگر بچه ممیز باشد و چیز کم قیمتی را معامله کند اشکال ندارد.

51.سود بانکی

برخی از مردم هر نوع سود بانکی را برای خود مجاز می دانند،در حالیکه سودی حلال است که در قالب قراردادها و سرمایه گذاری های شرعی باشد.

52.مس قرآن

برخی از مردم فکر می کنندفقط تماس بدن بدون وضو با قرآن و اسماء مقدسه اشکال دارد در حالیکه تماس باطنی هم اشکال دارد مثلا آیه ای از قرآن یا نام های مقدس که بر روی نانی نوشته میشود نمیتوان بدون وضو در دهان قرار داد.

53.شرط خمس

گاه برخی از مردم تصور می کنند شرط دادن خمس مال این است که یک سال بی مصرف مانده باشد،در حالیکه کسی که سال خمسی دارد باید آنچه در سر سال خمسی اش اضافه می آید خمسش را بدهد ولو اینکه از تهیه آن یکسال نگذشته باشد.

54.مالیات بجای خمس

برخی از مردم فکر می کنند چون مالیات میدهند نیازی به دادن خمس نیست درحالیکه مالیات مانند سایر هزینه های کسب و کار است و جای وجوه شرعیه را نمی گیرد.

55.باورهای غلط نسبت به خمس

1-کسی که سه دختر داشته باشد خمس براو واجب نیست!2-خمس مخصوص ثروتمندان است وبر فقرا واجب نیست!3-خود افراد تدریجا خمس را به سادات فقیر بدهند!4-بربدهکار خمس واجب نیست!

56.خمس مال

مالی که بدان خمس تعلق نگرفته تا زمانی که خمسش پرداخت نشود حکم مال غصبی را دارد که تصرف در آن حرام و نماز خواندن باطل است. در عین حال بسیاری از مردم به آن توجه ندارند.

57.کارهای خرافی

از جمله کارهای خرافی که گاه در زیارتگاه ها اتفاق می افتد قفل زدن،نخ بستن و خوابنامه نوشتن بر جلد و اوراق قرآن و مفاتیح است که معضلی برای مرکز زیارتی بوده و صورت شرعی ندارد و سبب وهن دین و مذهب است.

58.برنامه های تلویزیون

بسیاری از مردم برنامه های تلویزیون را بلا مانع می دانند،در حالیکه بعضی از برنامه های آن حرام یقینی است و باید با معیارهای دینی به برنامه های تلویزیونی نگاه کرد.از دیدگاه حضرت آیت اله خامنه ای پخش موسیقی در رادیو و تلویزیون دلیل بر حلیت آن نیست.

59.دروغ مصلحت آمیز

یکی از گناهان کبیره دروغگویی است اما بسیاری از مردم تحت عنوان مصلحت پوششی بر زشتی خود قرار میدهند و دائما برای حفظ منافع خود دروغ میگویند در حالیکه از نظر شرع دروغ مصلحت آمیز در جنگ،اصلاح بین مردم در شرایط خاص و نجات جان انسانها جایز شمرده شده است.


نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : سه شنبه 89/5/19
نظر

بسم الله الرحمن الرحیم

1.تبعیت در تقلید

برخی از مردم فکر می کنند همسر و فرزندان در عمل به فتوای مرجع تقلید باید تابع سرپرست خانواده باشند؛در حالی که در تقلید تبعیت لازم نیست و هر کدام از اعضای خانواده باید از مجتهدی که برتر تشخیص داده است تقلید کند

2.سن بلوغ

طبق فتوای بسیاری از مراجع عظام تقلید،سن بلوغ برای دختران تمام شدن 9سال قمری و برای پسران15سال قمری است.باتوجه به اینکه هر سال قمری برابر با 354 روز و 6ساعت می باشد ودر نتیجه از هر سال شمسی10 روز و 18 ساعت کوچکتر است سن بلوغ دختران طبق سال شمسی8سال و 8ماه و20 روز و سن بلوغ پسران14سال و 6ماه و 15 روز می باشد.

3.نجاست موش

بعضی از مردم موش زنده را نجس می دانند،در حالیکه موش از حیوانات نجس نیست و مانند گربه و خرگوش است که فقط مرده و فضله اش نجس می باشد.پس اگر موش زنده وارد غذا شود و بیرون آید، غذا پاک ولی آلوده است.

4.نجاست استفراغ

برخی از مردم فکر می کنند قی-استفراغ-نجس است.در حالیکه استفراغ مطلقا پاک است و فرقی بین استفراغ کودک و بزرگسال نمی باشد.

5.باز گذاشتن شیرآب

بسیاری از مردم در بین وضو گرفتن،شیر آب را باز می گذارند به گمان اینکه آب روی آن وضو را باطل می کند،در حالیکه پیش از تمام شدن شستن دست چپ اشکال ندارد شیر آب را ببندیم.

6.جوهرخودکار

بسیاری از مردم تصور می کنندجوهر خودکار ولو به مقدار کم رنگ مانع وضو است و چه بسا افرادی که وضو و نماز خود را اعاده می کنند در حالیکه رنگ خودکار در صورتیکه جرم نداشته باشد مانع وضو نیست.

7.هفت قدم

برخی از مردم فکر می کننددر بین وضو اگر بیش از 7قدم راه بروند و بعد مسح بکشند وضویشان باطل میشود،در حالیکه اندازه معینی برای راه رفتن در وضو وارد نشده است و فقط یاید موالات(پی در پی بودن) اعمال وضومحفوظ باشد.بنابراین اگر شخصی بعد از شستن صورت و دست ها مقداری هم راه برود وضویش صحیح است حتی اگر بیش ار 7قدم باشد.

8.چهار انگشت بالای آرنج

گاهی افراد میگویند هنگام شستن دست ها در وضوباید 4انگشت بالاتر از آرنج را شست در حالیکه آنچه در رساله ها آمده است چنین است:وضو گیرنده برای آنکه یقین کندآرنج خود را کاملا شسته است باید مقداری بالاتر از آرنج رانیز بشوید.پس چنانچه وضو گیرنده یک انگشت بالاتر از آرنج خود را بشوید و یقین کند که که آرنج را بطور کامل شسته است وضوی او صحیح است

9.باورهای غلط نسبت به غسل

بسیاری از مردم برداشت های غلطی نسبت به غسل دارند مانند:اگر در حین غسل دست به بدن نکشند غسلشان صحیح نیست،باید غسل را رو به قبله انجام دهند،باید بدن قبل از غسل خشک باشد،باید کارهای غسل پی در پی باشد.

10.توقف در زیارتگاه ها

برخی از مردم فکر می کنند،توقف فرد ناپاک در زیارتگاه های غیر معصومین اشکال دارد،در حالیکه فقط در زیارتگاه معصومین و مساجد اشکال دارد.

11.اقامه در نمازها

نمازهای مستحبی اذان و اقامه ندارد و اقامه برای نمازهای واجب مستحب است و آنقدر اهمیت دارد که مراجع تقلید میفر مایند میتوان قبل از رکوع رکعت اول نماز را شکست ابتدا اقامه گفت و سپس نماز را آغاز کرد اما بسیاری نمازگزاران اقامه نماز را نمی گویند.

12.نیت مافی الذمه

نیت نماز در نظر بسیاری از مردم یا ادا است و یا قضا،در حالیکه گاهی باید نماز را به نیت "مافی الذمه" خواند مثلا کسی که نماز مغرب و عشاء را تا نصف شب شرعی نخوانده بنا بر احتیاط واجب،باید تا قبل از اذان صبح بدون اینکه نیت قضا یا ادا کند به جا آورد و یا کسی که برای نماز صبح بیدار شده و نمی داند آفتاب طلوع کرده یا نه باید نماز صبح را به نیت ما فی الذمه بخواند.

13.جهر و اخفات

یکی از احکام قرائت نماز بلند خواندن حمد و سوره در نماز صبح و مغرب و عشاء و آهسته خواندن آن در نماز های ظهر و عصر توسط آقایان است که برخی از افراد آن را به غلط آهسته یا بلند میخوانند.

14.رساندن مقصود

بسیار اتفاق می افتد که برادر یا خواهری که در وسط نماز میخواهد کسی رامتوجه خود سازد یا مطلبی متذکر شود یابچه ای را از خطر دور سازد در این شرایط گاهی ذکری را مانند الله اکبر را بلند میگویند در حالی که برخی از مراجع مانند حضرت امام ره آنرا صحیح نمی دانند و صحیح آنرا ذکر خود نماز میدانند که باید بلندتر به قصد ذکر گفته شود. البته با دست زدن به دیوار یا پایاسرفه کردن هم میتوان چیزی رابه دیگری فهماند.

 

15.نماز مستحبی و جماعت

بسیاری از مردم فکر می کنند میتوان نماز مستحبی را به جماعت خواند مانند نماز دهه اول ماه ذی الحجه یا غفیله و...،در حالیکه نماز مستحبی را نمی توان به جماعت خواند مگر نماز باران که مانند نماز عید فطر برگزار میشود. از طرفی نماز آیات را که میتوان به جماعت خواند به جماعت نمی خوانند!

16.ذکر مطلق

گاه به نظر میرسد که ذکر مطلق در نماز ،کلام بیجا محسوب میشود و نماز باطل است. در حالیکه ذکر و دعا در تمام حالات نماز به قصد ذکر مطلق،بی اشکال است

17.نماز راننده

بسیاری از افراد فکر می کنند راننده نمازش کامل است و شرط و شروطی ندارد،در حالیکه راننده در صورتی نمازش کامل است که راننده برون شهری و شغلش سفر باشد نه اینکه اسمش راننده باشد یا گاهی سفر خارج از شهر داشته باشد.

18.محل اقامت

خیلی از مردم در هر مکانی که زندگی می کنندآنجا را وطن خود می پندارند اگرچه آنجا مستاجر یا مامور باشند هرچند سالها،در حالیکه شرط وطن،خانه داشتن یا محل زندگی موقت نیست بلکه جایی است که انسان برای همیشه محل زندگی خود قرار داده است.

19.نماز ادا

گاهی تصور میشود که اگر نیمی از یک نماز در خارج از وقت ادا شود نماز قضاء است،در حالیکه اگر یک رکعت از نماز هم در وقت خوانده شود آن نماز ادا است.البته جایز نیست عمداو بدون عذر تاخیر شود.

 

20.جواب سلام

گرچه سلام کردن مستحب است،ولی جواب سلام واجب است.حتی اگر بچه ای به نماز گزار سلام کند،در حالیکه برخی از نمازگزاران به این مساله توجه ندارند.

 

21.جدا خواندن نمازها

از عادات مردم این است که نماز ظهر و عصر،و مغرب و عشاء را باهم میخوانند و کسی که جداجدا میخواند مناسب نمی دانند در حالیکه مناسب است نمازهای یومیه را بجای سه وقت در پنج وقت بخوانند.

22.نماز با چادر مشکی

برخی از مردم فکر می کنند نماز خواندن با چادر مشکی کراهت دارد،در حالیکه آنچه مکروه است برای نماز گزار لباس مشکی است و عبا و کساء از آن استثناءشده است که چادر مشکی هم به منزله عباست برای زنان.

23.نماز با صورت آرایش کرده

برخی از خانم ها فکر می کنندنماز خواندن با صورت آرایش کرده صحیح نیست.در حالیکه اگر آرایش مانع از رسیدن پوست پیشانی بر مهر نباشد اشکال ندارد.

24.اجیر شدن برای نماز میت

برخی فکر می کنند نماز استیجاری را فقط باید مردها انجام دهند،در حالیکه هم مرد میتواند اجیر شود و هم زن ولیکن در بلند و خواندن و آهسته خواندن نماز باید به تکلیف خود عمل نماید.

25.گم شدن مهر در نماز

هرگاه به هر دلیلی مهر در نماز از جلوی نماز گزار دور شود بنا بر نظر بسیاری از مراجع تقلید باید به ترتیب ذیل رفتار نماید:1-اگر چیزی که سجده بر آن صحیح است داشته باشد مثل تکه کاغذ باید برآن سجده کند2-چنانچه چیزی نداشته باشد و وقت نماز هم تنگ نباشد باید نماز را بشکند و دوباره نماز خود را با مهربخواند3-اگر وقت نماز تنگ باشدبطوریکه پیدا کردن مهر موجب قضای نمازش میشود باید بر لباسش اگر از جنس پنبه یا کتان باشد سجده نماید4-اگر لباسش از جنس دیگری غیر از کتان و پنبه باشد یاید بر آن سجده نماید5-چنانچه آن هم میسر نباسد بر پشت دست خود سجده نماید6-اگر آن هم میسر نباشد باید بر چیز معدنی مانند انگشتر عقیق سجده نماید.نکته قابل توجه آنکه در صورتیکه وقت نماز وسعت دارد ونمازگزار چیزی برای سجده ندارد اگر مهر در فاصله یک یا دو قدمی اش باشد با رعایت جهت قبله و نگفتن ذکر نماز به طرف مهر حرکت کند و سپس نمازش را ادامه دهد.

26.ذکر در حال حرکت

برخی از مراجع همچون حضرت امام ره میفرمایند:بدن نماز گزار حتی هنگام گفتن ذکرهای مستحب غیر از بحول الله باید آرام و بی حرکت باشدبه گونه ای که اگر نماز گزار در حال حرکت بدن، ذکر بگوید مثلا هنگام رفتن به رکوع یا سجده ،تکبیر های مستحب را به قصد ذکر محل بگوید باید نماز را دوباره بخواند ولی اگر به قصد استحباب نه ذکر محل اگر بگوید نمازش صحیح است.

27.سبقت بر امام جماعت

بسیار دیده میشود بعضی از مامومین جلوتر از امام جماعت به رکوع یا سجده میروند در حالیکه صحیح نیست،ماموم باید افعال نماز رابا امام جماعت یا کمی بعداز امام جماعت بجا آورد و اگر عمدا پیش از امام یا مدتی بعد از امام بجا آوردمعصیت کرده ولی نمازش صحیح است.

28.حذف سوره

مردم در هر شرایطی سوره را در نماز میخوانند در حالیکه در تنگی وقت و شرایط اضطراری نباید سوره خوانده شود

 

 

29.رکوع یا سجده ناقص

بسیاری از افراد ، رکوع و سجده خود را به درستی انجام نمی دهند ودر حالیکه بدنشان آرام نگرفته ذکر رکوع و سجده را شروع و تمام نکرده بر میخیزند،در حالیکه چنین نمازی، باطل است.


نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : سه شنبه 89/5/19
نظر

60.جوک های ناروا

گاها در بین مردم جوک ها وطنزهایی مطرح میشود که مربوط به مردم شهرها یا قبایلی نظیر ترک،لر،عرب ،رشت و قزوینی می باشد و بعضا با الفاظ زشت و رکیک همراه است که چنین جوک هایی گاه غیبت و گاه توهین به مردم است و صحیح نمی باشد.

61.ارزشهای فراموش شده

1-امر به معروف و نهی از منکر2-سال خمسی داشتن3-اهتمام به نماز اول وقت4-اذان گفتن5-وصیت نامه نوشتن و...

 

62.ضرورت ازدواج جوانان

بسیاری از خانواده ها به جهت باورها و ارزش های غلط،شرایط ازدواج را برای جوانان خود فراهم نمی کنند ولو اینکه جوانانشان بدنبال آلودگی و گناه بروند در حالیکه در رساله های عملیه آمده است کسی که به واسطه نداشتن زن به حرام بیفتد واجب است زن بگیرد.

63.صدقه به سادات

بسیاری از مردم بر این باورند که صدقه دادن به سادات حرام است،در حالیکه صدقه مستحبی به سادات از نظر اکثر مراجع تقلید مانعی ندارد.حضرت امام ره میفرمایند"صدقه بر سید حلال است گرچه زکات غیر سید بر آنها حرام است

64.مصرف کفاره

رخی از مردم پول کفاره را به فقیر میدهند،در حالیکه پول دادن به فقیر به عنوان کفاره کافی نیست بلکه باید صرف غذای فقرا شود مگر آنکه فقیر مورد اطمینان باشد و به او پول بدهد و او را وکیل کند که با آن پول خودش طعام تهیه کتد متاسفانه بعضی از مردم در مصرف کفاره،ردمظالم و زکات فطره فرقی نمی گذارند در حالیکه کفاره باید صرف غذای فقرا و رد مظالم به فقرا داده شود و زکات فطره همچون مصرف زکات که در رساله آمده است صرف شود.

65.پرداخت زکات

برخی از مردم تصور میکنند زکات را همچون خمس باید به مرجع تقلید داد. در حالیکه میتوان زکات را بطور مستقیم به مصارف زکات رساند.

66.قضای روزه

برخی از مردم تصور میکنند قضای روزه واجب همچون خود روزه واجب است و نمی توان خورد در حالیکه طبق نظر مراجع تقلید میتوان قبل از ظهر افطار نمود مشروط بر آنکه وقت گرفتن روزه قضا تنگ نباشد.

67.فروش چک

برخی از مردم فکر میکنند فروش چک مدت دار به مبلغی کمتر اشکال دارد در حالیکه چک اگر در مقابل بدهی باشد مانعی ندارد.

68.سنت های بی مدرک

1-دعای سفره2-از دست راست وارد شدن3-مصافحه بعد از نماز4-ساعت و روز خاص برای اسباب کشی5-به هم زدن آش نذری برای برآورده شدن حاجت6-پختن آش پشت پا برای مسافر7-دودکردن اسپند برای چشم زخم8-ریختن آب پشت سر مسافر.

69.بازی با ابزار قمار

برخی از مردم تصور میکنند بازی با آلات قمار بدون برد و باخت و شرط بندی،صرفا برای سرگرمی مانعی ندارد در حالیکه طبق نظر مراجع تقلید حرام است.

70.ریختن خون

برخی از مردم خون گوسفندی که برای ساخت منزل یا خرید خودرو قربانی کرده اند به در و دیوار می مالند تا از خطرات احتمالی محفوظ باشند در حالیکه این عمل ریشه در مذهب ندارد و بلکه سنتی از دوران جاهلیت است.

71.مکروهات

مکروهات در اسلام چند گونه اند:1-گاه مقصود ازکراهت ثواب کمتر است مانند در حمام نماز خواندن2-گاه مقصود از کراهت تنفر خداوند از آن عمل است مانند تنها سفر کردن است3-گاه منظور ضرری است که متوجه فرد میشود مانند خوردن گوشت الاغ و اسب

72.فحش دادن

یکی از گناهانی که متاسفانه در جامعه رایج است ناسزاگویی و فحاشی است که همه علماء آنرا حرام دانسته اند.

73.مراجعه به فالگیرها

بسیاری از مردم برای آگاهی از شرایط آینده خود به فالگیرها مراجعه می نمایند در حالیکه طبق نظر مراجع تقلید جایز نیست و پول دادن به آنها مشروعیت ندارد.

74.دیدن اعدامی

برخی از مردم تصور می کننددیدن کسی که به دار کشیده شده است موجب وجوب غسل میشود و باید کفاره داد در حالیکه چنین عملی باطل و خرافی است.

75.فروش پول

بسیاری از مردم فکر می کنند خرید و فروش پول خرد برای تلفن زدن یا اسکناس نو برای عیدی دادن اشکال دارد در حالیکه اشکال ندارد و آنچه که شبهه ربا دارد مکیل و موزون است و پول از سنخ مکیل و موزون نیست.

 

76.تراشیدن ریش

از منکرات رایج بین مردها ریش تراشی است که تقریبا زشتی آن در جامعه از بین رفته است در حالیکه تقریبا همه مراجع تقلید آن را جایز نمی دانند.

77.استفاده از تیغ

برخی از مردم تصور میکنند استفاده از تیغ برای اصلاح گونه ها و زیر چانه و سر و گردن حکم ریش تراشی دارد و حرام است در حالیکه هیچ مانعی ندارد.

78.شرط بندی

از غلط های رایج بین مردم شرط بندی است در حالیکه شرط بندی و گرفتن و دادن پول حرام است.

79.قسم خوردن

بسیاری از مردم به راحتی قسم میخورند.راست یا دروغ،در حالیکه اگر راست باشد مکروه و اگر دروغ باشد حرام و از گناهان کبیره است.

 

80.نذرهای میت

مردم نذر های میت را جزء بدهی او نمی دانند در حالیکه نذر میت نوعی بدهی است که باید از اصل مال ادا شود.

81.نذر بدون رضایت شوهر

بسیاری از زن های خانه دار بدون رضایت شوهر خود نذر می کنند در حالیکه نذر بدون اذن شوهر حتی از مال خودش باطل است.

82.توجیه غیبت

برخی از مردم برای توجیه غیبت خود در برابر دیگران میگویند غیبتش نباشد جلوی رویش هم میگویم صفتش است غیبت ندارد و...در حالیکه حرمت غیبت با این حرف ها ازبین نمی رود

83.حلالیت طلبیدن در غیبت

برخی از مردم بر این باورند که باید بعد از غیبت کردن یا شنیدن آن از شخص غیبت شونده حلالیت بطلبند،در حالیکه در برخی موارد مفسده دارد و حلالیت لزومی ندارد و استغفار کافی است.

84.شعبده بازی

شعبده بازی و تردستی از سرگرمی هایی است که در برخی از شهرها رایج شده است امام خمینی در استفتائات خود میفرمایند:تعیلم و تعلم شعبده و انجام آن حرام است و دعوت کردن و پول دادن به شعبده بازها برای شعبده بازی حرام است.

85.ایستادن به احترام نام امام زمان (عج)

یکی از سنت های نیکو ایستادن به احترام نام خاص حضرت مهدی (عج)-یا قائم آل محمد-است که ریشه آن بر میگردد به سیره امام رضا (ع).برخی از مردم تصور میکنند که ایستادن واجب است در حالیکه واجب نیست.

86.مراسم ترحیم

مخارج مراسم ترحیم برای امواتی که فرزند صغیر دارند در صور تیکه میت وصی ندارد نمیتوان از مال صغیر خرج کرد اما برخی از مردم از این مساله غافلند ومال صغیر را به خورد دیگران می دهند.

87.مضاربه

مضاربه آن است که دو نفر با هم قرار داد ببندند که یکی از آنها مالی را به دیگری بدهد تا با آن معامله کنند و اگر سودی بدست آمد با هم تقسیم کنند بنابراین در غیر معامله و تجارت صحیح نیست در حالیکه بسیاری از کسانی که به نام مضاربه سود به صاحب سرمایه می دهند تجارتی نمی کنند و به نام مضاره ربا می دهند.

88.چرم های وارداتی

کفش،لباس و توپ های چرمی که از کشورهای غیر اسلامی وارد میشوند نجس است ولو در بازار مسلمین فروخته شود اما بسیاری ار مردم به آن توجه ندارند.

89.شادباش

بسیار دیده میشود در عروسی ها افرادی به رقاص و آوازه خوان پول شادباش میدهند در حالیکه حرام است.

90.صدقه مستحبی زن

بسیاری از خانم ها به راحتی از اموال شوهر صدقه می دهند و یا نذر می کنند در حالیکه این امر باید با اجازه شوهر صورت گیرد حتی اگر بخواهداز اموال خودش بپردازد.

91.پرداخت مهریه

بسیاری فکر می کنند مهریه باید در حین اختلاف یا طلاق داده شود در حالیکه مهریه بدهی وعندالمطالبه است و باید به هنگام طلب زن پرداخت نماید.

92.نماز دعای ندبه

از آنجا که دعای ندبه ملحق به زیارت امام زمان است دو رکعت نماز پس از پایان دعا وارد شده است و بسیاری از کسانی که دعای ندبه میخوانند توجه به این نماز ندارند وفکر میکنند دعای ندبه نماز ندارد.

93.دست راست

یکی از سنت های حسنه با دست راست غذا خوردن است که در رساله های عملیه بعنوان مستحب یاد شده است اما برخی از مردم فکر می کنند بادست چپ غذا خوردن مکروه است،در حالیکه مکروه نیست.

94.اذیت پدر و مادر

بسیارند جوانانی که برای سفر زیارتی یا تفریحی اسباب اذیت و نارضایتی والدین را فراهم میکنند و نمازشان را در سفر شکسته میخوانند در حالیکه هر سفر که باعث اذیت و آزار پدر ومادر شود حرام است وفرد باید در آن سفر نمازش را درست بخواند و روزه اش هم بگیرد.

95.اذن شوهر

 اذن شوهر در سفری که بر زن واجب نیست لازم است اما بسیاری از خانم ها به این مساله توجه ندارند و اگر بدون اجازه همسرش به سفر برود باید نمازش را کامل بخواند

96.نقش اکثریت

بعضی از مردم برای ارتکاب گناه و حرام ،عمل اکثریت را دست آویز قرار میدهند در حالیکه اکثریت در احکام دین هیچ نقشی ندارد و قرآن بر این تفکر خط بطلان کشیده است.

97.زیارت عاشورا

برخی از خانم ها فکر می کنند خواندن زیارت عاشورا و بجا آوردن سجده آن در ایام عادت اشکال دارد در حالیکه مانعی ندارد.

98.انواع رشوه

از آنجا که رشوه،در میان همه مردم منکری آشکار است با نام های مختلفی نظیر:هدیه،فوق العاده،دهان شیرینی،حق حساب و...بیان میشود که همه موارد فوق در حکم رشوه است و گرفتن آن حرام.

99.صلوات بر پیامبر(ص)

مردم فقط به هنگام گفتن یا شنیدن نام حضرت محمد(ص) صلوات میفرستند در حالیکه برای سایر اماء و القاب آن حضرت نیز صلوات وارد شده است.

100.ایرادات قرائت در نماز

در مجموع میتوان گفت بیشترین ایرادات مردم در قرائت نماز عبارتند از:غلط خواندن کلمات،صحیح ادانکردن آخر کلمات وعدم رعایت تجوید است.

 

وآخردعوانا ان الحمدلله رب العالمین


نویسنده : مبین اردکان
تاریخ : دوشنبه 89/5/18
نظر
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس مکتب مورد نظر حضرت امام را تنها اسلام دانست و نسبت به هرگونه زاویه ای از این دیدگاه انتقاد کرد.

دکتر غلامعلی حداد عادل در بیست و هفتمین اجلاس رؤسای مناطق آموزش و پرورش که در سالن اجلاس سران برگزار شد گفت: درباب اسلام و ایران همه باید بدانیم راه همان است که امام و رهبری گفته اند و می گویند.

وی در ادامه تأکید کرد: تمام مقصد ما ، مکتب ماست و مکتب مورد نظر امام، اسلام بود و بس. ما اگر به اسلام متوسل شدیم، ایران هم به سعادت می رسد و هرگونه زاویه ای از دیدگاه امام قابل قبول نیست.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: دشمنان می خواهند حساب ایران را از اسلام جدا کنند. ما نباید بهانه دست آنها دهیم، عنوان دیگری غیر از مکتب اسلام بی تردید دستاویز دشمنان می شود.

حداد عادل با اشاره به جانفشانی های رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس گفت: در جنگ تحمیلی نیز امت به نام اسلام از ایران دفاع کردند و موضع گفتمان انقلاب اسلامی هم در خصوص مسئله ایران همان دیدگاه امام است.

وی، وطن دوستی و رعایت حقوق دیگران را از دیگر بخش های مهم تربیت اخلاقی فردی و اجتماعی بیان کرد و افزود: وطن دوستی غیر از حرف هایی است که قبل از انقلاب عنوان شده و بنا به فرمایشات رهبر کبیر انقلاب امام(ره) رسالت ما مکتب ماست و آنچه را که امام در آن زمان گفته امروز مقام معظم رهبری می فرمایند.