نوشتن در باره روز خبرنگار توسط یک خبرنگار سخت است.
برخی از واژه ها و کلمات شدیداً تکراری هستند.
بعض جملات کلیشه ای هستند.
میتوان نوشت: واضح و مبرهن است که ما جماعت خبرنگار رکن رکین جامعه هستیم، معتقدیم دانستن حق مردم است، باید برای آزاد بودن جریان اطلاعات تلاش کنیم و با صداقت در گفتار، اطلاعرسانی شفاف، امیدبخشی به مردم، پرهیزازسیاهنمایی، نقدکاستیهاوسوءمدیریتها،افشای مفاسدسازماندهی شده، فقط و فقط به تعالی جامعه بیاندیشیم...
میتوان از قول یک مقام مسئول نوشت:رعایت ادب، عقلانیت، اخلاق حرفهای، انصاف و تقوای سیاسی وتلاش برای رساندن حرف و درد دل مردم به عنوان ولی نعمتان جامعه اسلامی به مسئولان و دفاع از حقوق مشروع آنها در قبال حاکمیت در کنار ترویج منش و روحیه آرمانگرایی واقعگرایانه، استقلالطلبی، ظلمستیزی، خودباوری، آزادیخواهی، آزاداندیشی و ولایتمداری از وظایف اصلی جماعت خبرنگار است.
میتوان از قول مردم نوشت:خبرنگار پاسدارحق مردم برای کسب اخبار واطلاعات صحیح است. او باید به مردم خدمت کند و اطلاعات صحیح را در اختیار آنان بگذارد. در این راه همیشه بدنبال حقیقت رفته و به آن معتقد باشد و در این زمینه فقط حقایق را در اطلاع رسانی مطرح کند و بدون تغییر و یا تحریف هر آنچه که باید و هر آن چه که وظیفه او به عنوان خبرنگار میباشد به همه ارائه دهد.خبرنگار واسطه حکومت و مردم است تا نیازها و مشکلات مردم را به اطلاع مسئولان برساند و از طرفی اخبار مربوطه را در اختیار مردم قرار دهد.
کارشناسان معتقدند:هدایتگری افکار عمومی و روشنگری از وظایف مهم خبرنگار است، در واقع خبرنگار باید تلاش کند مسائل و مطالب را بر اساس منافع عمومی جامعه و منافع انقلاب ترویج دهد و به روشنگری و هدایت افکار عمومی بپردازد. لازم است خبرنگاران با اصول حرفهای و فنی خبر آشنا باشند. پول نباید برای آنان تبدیل به یک اصالت شود.همه ما به پول نیازمندیم ولی نباید ادای وظیفه و تکلیفمان را به پول بفروشیم.
دراین میان برخی درهفدهم مردادبا حرارت و رگهای برافروخته به درستی خبرنگاران را چشم بینا و زبان رسای مردم، حلقه واسط بین مردم و مسئولان، دیده بانان ملت وسربازان جنگ نرم و مواردی نظیر آن میخوانند و آنچه را که خود باید بدانند برای خبرنگاران دوباره بازگو میکنند، آنان از خود نمیپرسند که برای تحقق آنچه که بیان میکنند چه همراهی و همکاری با خبرنگاران داشتهاندو تا چه اندازه بستر فعالیت آزادنه خبرنگاران را فراهم نمودهاند؟
برخی از این مدیران و مسئولین همیشه مدیر و همیشه مسئول که بزرگی چند روزه پستهای مدیریت خود را از این ملت ونظام،ایثارایثارگران وقلمهای به حرکت درآمده خبرنگاران به عاریه گرفتهاند؛ فراموش میکنند که برای انجام یک مصاحبه و گفتگو و یا دادن اطلاعات معمولی به خبرنگاران و رسانهها چه ناز و کرشمههای میفروشند، از یاد میبرند که چگونه با اندک نقدی و گشوده شدن پنجرهای بر روی واقعیتها اخم بر میکشند و دندان غضب بر هم میسایند و آرزوی شکستن قلم منتقدان را در ذهن میگذرانند و قلمهای مجیزهگو و اجارهای را با فراخ دستی برای مزورانه نشان دادن واقعیتها اجیر میکنند
. نگاههای بسته برخی ازمدیران، کم توجهی بعضی از مسئولان، کم کاری اکثریت روابط عمومی ادارات، نبود امکانات و…از جمله مشکلات خبرنگار دیار ما محسوب میشوند.
جای تاسف است اعتراف کنیم که بخشی از مدیران شهرستان با جایگاه، اهمیت و نقش و تاثیر رسانهها و خبرنگاران آشنا نمیباشند.خوشبختانه بیتوجهی، نامهربانی و حتی بعضاً رفتارهای توهینآمیز این عده از مدیران شهرستان نتوانسته انگیزه و اشتیاق خبرنگاران شهرستان را در بیان حقایق و فعالیتها کم کند.
خبرنگاران همواره باید آماده حمله و چنگال جهل و نادانی باشند.
کار خبرنگار همواره مبارزه و مجاهدت در راه حق و حقیقت و درستی است.
آنچه حائز اهمیت است، توقع برخی از مسئولان و مدیران اجرایی در به تصرف درآوردن خبرنگاران شناخته شدهای است که بتواند با دوربین و قلم خود، از راه رفتن، سخن گفتن، کلنگ زدن، دست دادن و حتی از خوردن و آشامیدن آنان عکس و خبر تهیه نمایند ...
در این میان ، گاه قلم نیز مورد بی مهری و خیانت قرار می گیرد ، چه بسیار قلمهایی که در دروانهایی ، با دستان جهل خبرنگار نماها و نویسندگان منحرف خود به بیراهه کشانده شدند ، چه بسیار قلمهایی که در معرض بادهای موسمی سیاسی و جناحی قرار میگیرند و صاحبان آن قلمها قداست قلم را به منافع یکی دو روزه خود می فروشند!
بر ما خبرنگاران است که قداست این نعمت الهی را در زیر لگد های بادهای موسمی جناحی و سیاسی پایمال نکنیم ...
خیلی از دوستان ، نویسندگان ، قلم به دستان ، دیروز چیزهایی نوشتند که قلم هم از مرور خاطراتش شرم دارد ، و امروز لباس شهرت و افتخاری در مسیر بادهای سیاسی و جناحی بر تن کرده اند ...
انشاء الله که دلهایشان هم همانند ظاهرهایشان متحول شده باشد و دیگر بار قلم را به این بیراهه های شرم آور نکشانند...
گفتاری منسوب به پیامبر (ص) از بلعیده شدن سپاهیان شام رهسپار مکه در بیابان بیداء به فرمان خداوند گزارش داده است. مضمون حدیث بسیار پریشان است و در آن از هنگام این رخداد سخنی به میان نیامده است. بَیداء به معنای بیابان بیآب و گیاه و در اصطلاح نام بیابانی پهناور در نُه کیلومتری جنوب غربی مدینه و پس از ذوالحلیفه است. این بیابان با راه مدینه به جده و مکه، به دو بخش جنوبی و شمالی تقسیم شده است. گزارشهای تفسیری از نزول آیه 64 انفال/8 پیش از نبرد بدر (2ق.) و نیز آیه 43 نساء/4 (آیه تیمم) در بیداء حکایت دارند. گزارشها درباره محل احرام بستن پیامبر در حجة الوداع به سال دهم ق. متفاوتند. برخی از آنها بر احرام پیامبر از ذوالحلیفه (مسجد شجره) تأکید دارند. اما بر پایه دستهای دیگر از گزارشها، او در بیداء احرام بست، نماز خواند و لبیک گفت. ادامه مطلب...
مناف فواد حسن، مسئول بخش پروژههای سرمایه گذاری آستان قدس حسینی با اعلام این خبر اظهار داشت: مجتمع قرآنی امام حسین (علیه السلام) یکی از مهمترین پروژههای آستان قدس حسینی است و اکنون پس از اتمام مرحله طراحی، این پروژه توسط شرکت «خیرات السبطین» وابسته به بخش مهندسی آستان قدس حسینی با هزینه ای بیش از 80 میلیارد دینار عراقی اجرا خواهد شد. وی افزود: این طرح در 5 کیلومتری مرکز شهر کربلا و در مساحتی بیش از 27500 متر مربع در مدت زمان 36 ماه اجرا خواهد شد. مناف فواد حسن افزود: تاسیس دو دانشگاه علوم اسلامی وقرآنی ویژه دانشجویان پسر و دختر، مراکز آموزش قرآن کریم، ساختمان رادیو قرآن کریم، مرکز پژوهشهای اسلامی و خوابگاه برای دانشجویان دانشگاهها از دیگر بخشهای این پروژه خواهد بود.
از جمله مهمترین آموزههای دین مبین اسلام کمک و یاری رساندن به مظلوم است. در فرهنگ قرآن آیات ارزشمندی وجود دارد که ضرورت و اهمیت یاری رسانی به قشر مظلوم را به وضوح روشن میسازد.
از این رو امت اسلامی با وجود این آموزه های دینی در صورت کم کاری و سستی در یاری رسانی به مظلومان هیچ گونه عذر و بهانهای نخواهند داشت.
بعضی از رذایل و بدی های اخلاقی مخصوص دین و آیین خاصی نیست و در تمام ملت ها و در بین تمام انسان ها بدی محسوب می گردد، بنابراین تمام افراد متخصص در جوامع مختلف خواستار از بین رفتن یا حداقل کم رنگ شدن آن می باشند و هر کدام راهکارهای مختلفی برای از بین بردن آن پیشنهاد می کنند.
مکانی که خون ریختن در آن حرام است و این حرمت تا جایی اهمیت دارد که اعراب جاهلیت احترام این مکان را حفظ نگه داشتند اما این حرمت توسط عوامل سعودی شکسته شد در این فاجعه حتی به زنان و جانبازان هم رحم نکردند به طوری که نیمی از کشته شدگان زنان بودند.
نکته دردناک آنجاست که بسیاری از آمار شهدا مربوط به روزهای پس از حادثه است که مأموران سعودی اجازه مداوای مجروحین حادثه را در بیمارستانها ندادند و برخی از مجروحین که جراحات حاد داشتند، پس از تحمل رنج و درد بسیار و در حالی که امکان مداوای آنها بود، به شهادت رسیدند. ادامه مطلب...
آیا می شود به استناد آیه ی شریفه ی " لاَ یُکَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا " وقتی حالشو یا شرایطشو نداریم دست از فریضه ای بکشیم؟ مثلاً طرف مریضه و بیحاله و می خواد همش بخوابه، نمازش قضا بشه و بگه خدا گفته لاَ یُکَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا؟
چنین تفسیری می شود از این آیه داشت ؟ آیا منظور خدا از این آیه همین بوده... ادامه مطلب...
ما از بنیاسرائیل پیمان گرفتیم و پیامبرانی بر ایشان فرستادیم. هرگاه که پیامبری چیزی میگفتند که با خواست دلشان موافق نبود، گروهی را تکذیب و گروهی را میکشتند. (مائده، آیه70)
دیگر بار در میان سکوت مجامع جهانی و کشورهای مدعی حقوق بشر، حملات ددمنشانه رژیم غاصب اسرائیل هزاران نفر از مردم بی دفاع غزه را نشانه رفته و مسلمانان روزه دار نوار غزه را به خاک و خون کشیده است.
این وحشی گری نه تنها توسط سردمداران حقوق بشر محکوم نشده است بلکه، کشتار بیرحمانه کودکان، زنان و مردان بی دفاع و مظلوم غزه توسط رژیم وحشی صهیونیستی در ماه میهمانی الهی که از یک سو مورد حمایت آمریکا و هم پیمانان غربیاش و از سوی دیگر با بیتفاوتی تأسف بار کشورهای اسلامی همراه گردید و این واقعیت تلخ حقیقت تاریخ خونبار سرزمین مظلوم فلسطین و مردمان رنج کشیده آن را به نمایش گذاشته است.
حال آنکه دین مبین اسلام و کتاب جاودانه اش قرآن، همواره مسلمانان را بر یاری مظلوم و دفاع از حق ستمدیدگان توصیه نموده تا جایی که کسانى را که نسبت به کمک و یارى ستمدیدگان، سکوت و بى تفاوتى اختیار کرده اند، سرزنش و ملامت نموده، مورد سؤال قرار مى دهد و مى فرماید: « وَ ما لَکُمْ لا تُقاتِلُونَ فِى سَبِیلِ اللَّهِ وَ الْمُسْتَضْعَفِینَ مِنَ الرِّجالِ وَ النِّساءِ وَ الْوِلْدانِ الَّذِینَ یَقُولُونَ رَبَّنا أَخْرِجْنا مِنْ هذِهِ الْقَرْیة الظَّالِمِ أَهْلُها وَ اجْعَلْ لَنا مِنْ لَدُنْکَ وَلِیًّا وَ اجْعَلْ لَنا مِنْ لَدُنْکَ نَصِیراً »؛ «چرا در راه خدا و در راه مردان و زنان و کودکانى که (به دست ستمگران) تضعیف شده اند، پیکار نمى کنید همان افراد (ستمدیده اى) که مى گویند : خدایا ! ما را از این شهر که اهل آن، ستمگرند، بیرون ببر و براى ما از طرف خود، سرپرست قرار ده و براى ما از طرف خود، یار و یاورى تعیین فرما.»
جمعی از فعالین قرآنی و اعضای موسسه قرآنی نورالزهرا(س) شهرستان اردکان ، این ظلم آشکار و وحشی گری صهیونیستی را محکوم نموده و از جامعه جهانی می خواهد ضمن محکوم نمودن این نسل کشی بی رحمانه اقدامات بازدارنده را درخصوص توقف کشتار کودکان و زنان بی دفاع نوار غزه اعمال دارند.
موسسه قرآنی نورالزهرا(س) شهرستان اردکان در ادامه این بیانیه آورده است :
روز قدس نه تنها روز ملت مظلوم فلسطین بلکه روز همه مظلومان عالم، اسلام و روز انفجار خشم مقدس مستضعفان و محرومان جهان علیه دنیای زر و زور و تزویر چهره کریه صهیونیزم بینالملل و حامیانش است.
روز قدس روز رژه سپاهیان اسلام در برابر چشمان حیرت زده مستکبران، نمایش وحدت و همبستگی جهان اسلام در مقابل نمادهای کفر و استکبار دوران معاصر و نفرت عمومی ملل مسلمان از رژیم اشغالگر قدس است.
حضور هوشمندانه ملت بزرگ ایران اسلامی در راهپیمایی روز قدس، خط بطلانی بر دسیسههای کسانی میکشید که برآنند تا وحدت و انسجام ملتهای مسلمان را خدشهدار کنند.
شرکت گسترده مردم انقلابی و وفادار خطه شهید پرور اردکان در راهپیمایی روز قدس، ندای عدالت خواهی و حقطلبی مردم بیدفاع و ستمدیده فلسطین در برابر رژیم تروریست و حامیان جنایتکار آنان را در جهان طنینانداز میکند.
از این بابت از آحاد مردم ایران اسلامی علی الخصوص جامعه قرآنی کشور که همیشه در سنگر حق طلبی و دفاع از مظلومین و ستمدیدگان بوده اند دعوت می نماید تا ضمن حضور در راهپیمایی روز جهانی قدس با لبیک به ندای امام راحل و رهبری عزیز مشت محکمی بر دهان امریکا و اسرائیل و سردمداران خونخوار جهانی کوبیده و به حمایت از مردم مظلوم و رنج کشیده فلسطین و به تبع آن نوار غزه بپردازند.